En del af kobling på en Mazda

Få udskiftet koblingen på din Mazda

17 juni 2019, 14:28

På nye biler vil koblingen fungere upåklageligt i mange år, og man kan sagtens køre flere hundrede tusinde kilometer uden at skulle tænke på et koblingsskifte. Det gælder selvfølgelig også for Mazda.

Men kører du rundt i en ældre Mazda, så kan du risikere, at koblingen er slidt og skal skiftes.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på udskiftningen af en kobling til Mazda. Den anførte pris dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Mazda-ejere.

Spar i gennemsnit*
1.696 kr. / 21%

Klik for at få tilbud, og husk på, at når du bruger Autobutler er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 3 års reparationsgaranti og aftaler på skrift.

Hvornår ved jeg, at koblingen er slidt?

Når du kører i din bil, så bruges koblingen konstant. Især ved bykørsel og ved kø eller myldretidstrafik vil der hele tiden skulle skiftes gear.

Koblingen i din Mazda sørger for, at der er forbindelse mellem motor og gearkasse. Når koblingspedalen trædes i bund skubbes to tandhjul fra hinanden. Hermed stopper gearkassen med at give drivkraft til hjulene, og du er i stand til at skifte gear.

Koblingen skal glide gnidningsfrit, og du må eksempelvis ikke mærke, at koblingen laver små ryk, når du træder pedalen i bund. Det er tegn på, at koblingen er ved at være slidt og skal udskiftes.

Få værkstedet til at skifte koblingen

At skifte koblingen på en bil er typisk en forholdsvis tidskrævende opgave. Dele af motoren skal skilles ad, og de fleste vælger da også meget fornuftigt at få koblingen udskiftet på et værksted.

Når du skal finde det bedste værksted til opgaven, kan du bl.a. vælge ud fra pris eller geografisk placering. Kan opgaven løses på en dag, så kan det måske være en ide at vælge et værksted tæt på din arbejdsplads.

Uanset hvad er det en god ide, at indhente mere end et tilbud. Der kan nemlig godt være relativ stor forskel på, hvor mange timer værkstederne oplyser, at der skal bruges på opgaven.

På Autobutler modtager du udelukkende tilbud på skrift. Så kan du nemt gå tilbuddene igennem og sammenligne timepris, antal af oplyste timer og priser på reservedele.

Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så er der heldigvis hjælp at hente. På Autobutler kan du læse bedømmelser af værkstederne. Mere end 600.000 brugere har givet deres værkstedsbedømmelse her på siden. Klik på Bedømmelser i menuen i venstre hjørne, hvor du endda også kan skrive din egen bedømmelse, efter at bilen har været på værksted.

Sikre tegn på at koblingen er slidt

  • Koblingen er slidt, hvis den ’fedter’, og farten ikke stiger, når du forsøger at accelerere.
  • Når bilen sættes i gang sker det ikke glidningsløst. Du oplever, at bilen hakker og kørslen ikke virker glidende som den skal.
  • Når koblingspedalen trædes i bund oplever du støj eller mislyde. Lyder det som om at gearkassen ’skærer tænder’ er det tegn på at noget er galt.
  • Når du skal skifte gear må det ikke være svært at træde koblingen i bund.
  • Oplever du et af ovenstående punkter, så anbefales det, at du kører bilen på værksted.

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.