Ny kobling til Peugeot

Få skiftet kobling på din Peugeot

12 juli 2017, 14:53

Det er din Peugeots kobling, der sørger for, at der er forbindelse mellem motor og gearkasse. Koblingen fungerer ved, at to plader presses mod hinanden, og snurrer synkront sammen. Når du træder på koblingen, fjernes de to plader/tandhjul fra hinanden. Gearkassen stopper med at give drivkraft til hjulene, og du kan skifte gear.

Ved kørsel bruges bilens kobling konstant, og især ved bykørsel samt ved kø, eller myldretidstrafik, vil du hele tiden skulle skifte gear. For at den daglige køretur bliver en god oplevelse, er det vigtigt, at bilens kobling fungerer, som den skal. Koblingen skal glide gnidningsfrit, og mærker du enten, at koblingen laver små ryk, når du træder pedalen i bund, eller der kommer en skurrende lyd, så kan det være et tegn på, at den er ved at være defekt og skal udskiftes.

Spar i gennemsnit*
2.163 kr. / 25%

Spar penge, når koblingen skal skiftes

På langt de fleste biler, fungerer koblingen upåklageligt, selvom den har kørt flere hundrede tusinde kilometer. Det gælder selvfølgelig også for Peugeot. Men har bilen en del år på bagen, så er det mest sandsynligt, at koblingen er blevet slidt, og på et tidspunkt skal skiftes.

Autobutler] har undersøgt gennemsnitsprisen på et koblingskift til Peugeot. Prisen dækker over alle tilbud, som værkstederne har afgivet til Peugeot-ejere. Gennemsnitsprisen for at få udskiftet koblingen på en Peugeot, ligger på 5.407 kr. Dog varierer prisen fra værksted til værksted, så for at få en god pris, anbefaler vi, at du henter tilbud på Autobutler, så du kan sammenligne priser. Husk også, at når du bruger Autobutler, er du blandt andet sikret FDMs stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og sikret aftaler på skrift. Autobutler skaber tryghed og er med til, at du får din bil på værksted til en fair pris.

Et koblingsskift er en standardopgave

På Autobutler har vi tidligere skrevet om, at det faktisk er muligt selv at skifte koblingen på sin bil. Men det er en forholdsvis tidskrævende opgave, da man er nødt til at skille dele af motoren ad. På autoværkstederne er de vant til, at foretage koblingskift, og som regel er det en opgave, der løses fra dag til dag. Der kan dog godt være stor forskel på, hvor mange timer værkstederne bruger, så derfor gør man klogt i, at indhente og sammenligne flere forskellige tilbud. Som regel figurerer reservedelene, som en mere eller mindre fast pris, mens antallet af timer, som værkstedet skal bruge, kan variere.

Hvilket værksted, der er det bedste til prisen, findes der ikke noget enkelt svar på. Men der er heldigvis hjælp at hente. For på Autobutler kan du læse, hvordan mere end 600.000 brugere har anmeldt værkstederne. Klik på bedømmelser i menuen i venstre side, og læs de mange værkstedsanmeldelser.

Dette er tegn på, at koblingen er slidt

 • Du prøver at accelerere, men i stedet for at farten stiger, oplever du at kolbingen ’fedter’.
 • Når du sætter bilen i gang, sker det ikke glidningsløst. Bilen rusker eller hugger i det, hvilket kan være tegn på, at der er knækket en fjeder, eller svinghjulet er slidt.
 • Når du træder koblingen i bund, kommer der støj eller mislyde. Lyder det som om, at gearkassen ’skærer tænder’, er det tegn på, at noget er galt.
 • Ved gearskifte, må du ikke have svært ved at træde koblingen i bund.

Oplever du et eller flere af ovenstående tilfælde, så er det med stor sandsynlighed tegn på, at en udskiftning af koblingen er nært forestående.

Sådan undgår du at slide på koblingen

 • Det slider mindre på koblingen, hvis du sætter din Peugeot i frigear, når du holder stille for rødt lys, fremfor at du holder i 1. gear med koblingen i bund.
 • Lad være med at file på koblingen. Start altid i laveste gear, og brug ikke koblingen som ’speeder’.
 • Træk håndbremsen, når du parkerer bilen, og sæt samtidig bilen i frigear. Dermed undgås det, at systemet står spændt. Det slider nemlig på koblingen, hvis det blæser, hvilket får bilen til at stå og rokke en anelse frem og tilbage.
 • Skift gear med omtanke. Kobl ud, og rul frem mod et stop, fremfor at skifte gear lige førend trafikken stopper længere fremme.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.