Få 3 tilbud når koblingen skal skiftes

Toyota - spar penge, når koblingen skal skiftes

12 juli 2017, 09:52

Det er din Toyotas kobling, der skaber forbindelsen mellem motor og gearkasse. Koblingen sørger for, at to plader presses ind mod hinanden, og snurrer synkront sammen. Når du træder koblingspedalen i bund, fjernes de to plader/tandhjul fra hinanden. Nu er der ikke længere forbindelse til gearkassen, og du kan skifte gear.

Ved kørsel, bruges koblingen konstant. Især ved bykørsel, men i lige så høj grad ved myldretidstrafik, eller når du holder i kø, vil du hele tiden aktivere koblingen for, at skifte gear. Man kan lidt populært sige, at køreglæde er lig med en kobling, der fungerer. I hvert fald er det modsatte ikke sjovt. Derfor er det vigtigt, at bilens kobling fungerer gnidningsfrit. Mærker du enten, at koblingen laver små ryk, når du træder pedalen i bund, eller der kommer en skurrende lyd, hver gang du skifter gear, så kan det være et tegn på, at koblingen er ved at være defekt, og bør udskiftes.

Spar i gennemsnit*
2.113 kr. / 26%

Spar penge, når koblingen skal skiftes

De fleste biler kan køre flere hundrede tusinde kilometer, førend koblingen skal skiftes. Det gælder selvfølgelig også for Toyota. Men er din Toyota af ældre årgang, som aldrig har fået ny kobling, så kan du selvfølgelig godt risikere, at koblingen er blevet slidt, og på et tidspunkt må udskiftes.

Står du foran at skulle have skiftet koblingen, så kan det være meget rart på forhånd, at vide lidt om, hvad du kan forvente, regningen kommer til at lyde på. Derfor har Autobutler undersøgt, hvor meget prisen har lydt på, når værkstederne har afgivet tilbud til brugerne på Autobutler. På baggrund af alle afgivne tilbud, har vi beregnet en gennemsnitspris på et koblingsskift til Toyota, og den ligger på 4.995 kr.

Gør som mere end 600.000 andre bilejere. Modtag tilbud på autobutler.dk. Når du bruger vores værkstedsportal, er du blandt andet sikret FDM's stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og aftaler på skrift. Autobutler.dk skaber gennemsigtighed og gør det let for dig, at foretage det rigtige værkstedsvalg.

Slip for besværet – lad værkstedet skifte koblingen

På vores blog har du tidligere kunnet læse, hvordan det faktisk er muligt selv, at skifte koblingen på din bil. At skulle udskifte koblingen, er dog en tidskrævende opgave, da dele af motoren skal skilles ad. Derfor vælger de fleste da også, at køre bilen på værksted, for at få opgaven løst. Fordi opgaven tager tid, vil timeforbruget fra værksted til værksted godt kunne variere en del. Det bedste du derfor kan gøre er, at indhente og sammenligne flere forskellige tilbud. Som oftest vil prisen for reservedelene stort set være det samme, så det er antallet af timer, som du skal holde øje med.

Er du i tvivl om, hvilket værksted, som du skal bruge, så er der heldigvis hjælp at hente. På Autobutler kan du læse anmeldelser fra brugere, når du klikker på bedømmelser i menuen i venstre side. Her kan du læse de mange værkstedsanmeldelser, og se andres erfaringer med, at få lavet lignende opgaver på deres Toyota.

3 sikre tegn på, at koblingen er slidt

  • Når du vil accelerere, stiger farten ikke. I stedet oplever du, at koblingen ’fedter’.
  • Når du træder på koblingspedalen, hører du støj eller mislyde. Hvis det lyder som om, at gearkassen ’skærer tænder’ er det tegn på, at bilen skal forbi et værksted.
  • Når du skal skifte gear, må det ikke være svært at træde koblingen i bund.

Sådan undgår du unødigt slid på koblingen

  • Hver gang du holder for rødt lys, kan du med fordel sætte bilen i frigear, fremfor at holde i 1. gear med koblingen i bund.
  • Fil ikke på koblingen. Start i stedet altid i laveste gear, og undgå at bruge koblingen som ’hjælpespeeder’.
  • Når du skal parkere bilen, så træk håndbremsen, og sæt bilen i frigear. Dermed undgår du, at systemet står spændt. Det slider nemlig på koblingen, når det blæser, og bilen kommer til at stå og rokke en smule frem og tilbage.
  • Når du skal skifte gear, så gør det med omtanke. Skift ikke gear, lige førend trafikken stopper længere fremme. Kobl i stedet ud, og rul frem mod stop.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.