Stenslag på en Opel

Opel: Pris på udskiftning af forrude

22 november 2019, 15:00

Du er ude og køre og hører pludselig en ubehagelig, skarp lyd for herefter at kunne konstatere, at der er kommet et lille stjerneformet hul på bilens forrude. Mange af os har oplevet denne situation, hvor forruden har fået et irriterende stenslag.

Når forruden har fået et stenslag, skal man med det samme forholde sig til om stenslaget er noget som kan repareres.

Nedenfor ses gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få udskiftet en ødelagt forrude på en Opel.

Prisberegningen dækker over alle de tilbud, som autoværkstederne, tilknyttet Autobutler, har sendt til Opel-ejere, uanset model og årgang.

Har din Opel indbygget regnsensor i forruden eller er bilen monteret med en særlig støjdæmpende forrude vil prisen formentligt være højere end den viste pris her på siden.

Spar i gennemsnit*
1.011 kr. / 19%

Ved at bruge Autobutler finder du nemt et værksted, som kan hjælpe dig, hvis bilen har fået et stenslag i forruden. Du skal blot oprette en sag og gerne medsende et billede af skaden. Så vil du i løbet af kort tid modtage tilbud, hvor autoværksteder tilbyder at udskifte forruden til en god pris.

Skal stenslaget i din Opel repareres på værkstedet?

Viser det sig, at stenslaget kun dækker et begrænset, lille område, så kan det typisk repareres, hvilket helt sikkert er den billigste løsning.

Er stenslaget derimod større end en 2-krone, eller har ruden slået en længere revne, så skal forruden udskiftes.

Kan stenslaget repareres, så er det bare om at komme afsted til det nærmeste autoværksted. Har du bestilt tid i forvejen, så tager reparationen typisk kun en halv time.

Vil du slippe for at køre bilen på værksted, så gør brug af et af de værksteder, som tilbyder at komme ud til dig. Her aftales der blot et tidspunkt for, hvornår mekanikeren skal komme med sit ’rullende’ værksted. Det kan både være på din bopæl eller arbejdsplads, og inden du får set dig om, er skaden udbedret.

Den slags reparationer vil være dækket af din forsikring, hvis du har en kaskoforsikring eller en særlig glasskadeforsikring på bilen.

En udskiftning af forruden kan også være dækket ind under forsikringen, men typisk vil der være en selvrisiko forbundet med betalingen.

Stenslag – når skaden sket

Er du uheldig at få et stenslag i forruden, så bør det være noget, som du straks får ordnet.

Får du ikke straks repareret skaden, så risikerer du, at stenslaget begynder at løbe hen over forruden og ende som en lang revne.

For at undgå dette skal du, lige så snart du opdager stenslaget, sørge for, at få dækket det til bedst muligt. Brug gerne et særligt stykke vandtæt tape eller lignende. Det fås ofte hos forsikringsselskaberne eller kan købes i en biludstyrsbutik.

Ved at tape stenslaget til undgås det, at der trænger fugt eller vand ind i hullet. Er det først sket, så risikerer der at komme en grålig skygge på ruden i forbindelse med, at skaden udbedres.

Værst er det, hvis ruden får et stenslag om vinteren. Her vil eventuelt indtrængen af vand kunne ende med at ruden revner, hvis frost får vandet til at fryse til is og udvide sig.

Er ruden først begyndt at revne kan den ikke længere repareres, men skal udskiftes.

Stenslag i forruden – kan bilen gå gennem syn?

At køre rundt med en forrude, der er revnet er helt sikkert ikke nogen god køreoplevelse. Og ikke nok med det. Man risikerer også at få en bøde, hvis politiet stopper bilen.

Er stenslaget for stort eller er det blevet til en lang revne, så risikerer man også, at synshallen ikke godkender køretøjet, hvis bilen skal til syn.

Ifølge synsreglerne er forruden opdelt i 3 områder, som samlet set udgør det felt, hvor vinduesviskeren bevæger sig.
Område A er området, som findes midt over ratnavet. Feltet har en størrelse på 30 x 30 cm, og i dette felt må et stenslag maksimalt være 3 mm.

Det næste område, som kaldes for område B, er opdelt i to felter. B-områderne går ud til kanten af venstre side samt ind til midten af ruden, hvor bakspejlet sidder monteret. I begge områder må et stenslag højst være på 10 mm.

Endelig er der C-området, hvor revner højst være 150 mm og stenslag maksimalt 30 mm. C-området ligger i forlængelse af område B i højre side af ruden, set fra førerens sæde, og dækker det felt, der kan betegnes som passagerens synsfelt.
Stenslag og revner udenfor de nævnte områder, har ikke betydning ved syn.

Få tilbud og sammenlign priser på stenslagsopgaver

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.