Bilejer med hånden på rattet i en Nissan

Få gode priser på afbalancering og sporing i Nissan

21 april 2020, 14:09

Bilens styretøj sørger for at ’udglatte’ bump på vejen og samtidig er hjulophænget med til at sikre, at hjulene hele tiden er i kontakt med vejebanen. Sagt på en lidt anden måde, så er styretøjet med til at sikre køretøjets stabilitet og er dermed også med til at øge trafiksikkerheden.

Derfor er det også afgørende, at styretøjet på din Nissan virker som det skal. Det kan du sikre ved at få foretaget en styretøjsudmåling, der består af en sporing samt en 4-hjulsudmåling.

Værkstederne anbefaler normalt, at en styretøjsudmåling foretages én gang om året eller hver gang bilen har kørt 15.000 km.

Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt bl.a. afbalanceringen eller sporingen af dine dæk er korrekt, så kontakt dit lokale værksted. Her kan de råde og vejlede dig, så din bil fungerer optimalt.

Nedenfor har vi undersøgt gennemsnitsprisen på en styretøjsudmåling inklusive en sporing samt en 4-hjulsudmåling. Så har du en ide om, hvad det koster at få bilen undersøgt på et værksted.

Prisen dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Nissan-ejere, på tværs af alle årgange og modeller.

Spar i gennemsnit*
607 kr. / 23%

Fejl på bilens styretøj forringer trafiksikkerheden

Oplever man mislyde under kørsel, slides dækkene uens eller virker rattet lidt for livligt, når man kører ud af landevejen, så kan det skyldes fejl på styretøjet.

En ændring af bilens styretøj eller hjulindstilling kan bl.a. ske, hvis man har været så uheldig at køre op over en kantsten med for høj fart.

Resultatet kan blive, at dækkene begynder at blive slidt uregelmæssigt. Allerede ved små afvigelser fra en korrekt sporing reduceres dækkets levetid med op til 10%. Samtidig resultere slidte dæk også i øget bremselængde, hvilket kan få katastrofale følger selv ved lave hastigheder.

Alene pga. trafiksikkerheden er det derfor vigtigt, at du med jævne mellemrum får foretaget en sporing samt 4-hjulsudmåling af bilens styretøj.

Hos mekanikeren udmåles og justeres styretøjet ved hjælp af computerudstyr og er det nødvendigt, så afbalanceres hjulene eller slidte dele af styretøjet udskiftes.

En anden ting, som man kan få kontrolleret med faste intervaller er, om der forekommer ratslør.

Ratslør kan skyldes, at en styrekugle eller bærekugle er slidt og skal udskiftes. Om der er ratslør eller ej kontrolleres bedst ved at tænde motoren i din Nissan, sætte bilen i frigear og trække håndbremsen. Vinduet rulles ned og man stiller sig udenfor bilen, så kan man se venstre forhjul. Drej nu rattet en smule frem og tilbage for at se om forhjulet bevæger sig, så snart, der drejes på rattet.

Kan rattet drejes frem og tilbage, uden at hjulet bevæger sig, så skyldes for formentligt ratslør.

Hvornår har din Nissan brug for en styretøjsudmåling?

Bilens fire hjul skal have et godt greb i vejen, og alle fejl på styretøjet skal derfor tages alvorligt, da det kan være farligt at køre med.

Undersøgelser viser, at fejl på styretøj ofte er skyld i ulykker, så er du i tvivl om, hvorvidt styretøjet fungerer korrekt, så bør du få foretaget en styretøjsudmåling på dit lokale værksted.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvornår det er nødvendigt at få kontrolleret styretøjet og eventuelt få foretaget enten en sporing eller en afbalancering.

Nedenfor får du 5 tips til, hvad du skal holde øje med, og hvad der skal få dig til at kontakte dit lokale værksted:

  • Bilen trækker til siden – hvilket er tegn på manglende retningsstabilitet
  • Bilen kører ustabilt og det opleves som om, at den kan være svær at styre
  • Rattet ryster eller vibrerer under kørsel
  • Der opdages ujævn slitage på et eller flere af bilens dæk
  • Har man være så uheldig at påkøre en kantsten, så bør man få tjekket bilen på et værksted

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.