Mekaniker laver elarbejde på Seat

Seat - sammenlign priser på elektrisk arbejde og spar

14 april 2020, 13:15

Prisen for et værkstedsbesøg, hvor der skal udføres elektrisk arbejde, kan være vanskelig at fastsætte.

Nedenfor har vi imidlertid beregnet gennemsnitpriserne på en række forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Seat. Samtlige prisudregninger er foretaget på baggrund af alle tilbud, som autoværksteder, der er tilknyttet autobutler.dk, har givet til Seat-ejere.

Husk på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til, hvilken model og årgang, der er tale om.

Spar i gennemsnit*
382 kr. / 25%

Når du bruger autobutler.dk får du tilsendt tilbud på reparationer af elektrisk udstyr på din Seat. Alle tilbud fås på skrift, så det er nemt og overskueligt at sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

Synes du det er svært at afgøre, hvilket værksted du skal vælge fremfor et andet, så kan du måske få hjælp ved at læse anmeldelserne fra andre brugere. Andre bilejeres bedømmelser kan give dig en bedre fornemmelse for, hvilket værksted du skal vælge.

Nye sikkerhedssystemer i en Seat

Når en ny Seat-model i dag ruller ud fra fabrikken, er den fyldt med innovative teknologisystemer, hvoraf en del af teknologien indgår i bilens avancerede sikkerheds- og komfortsystemer.

Flere af Seat’s topmodeller er udstyret med automatisk nødopkaldsfunktion, front assist, kø- og vognbaneassistent samt skiltegenkendelse, der bl.a. hjælper føreren med at overholde hastighedsgrænserne.

I takt med at der kommer mere og mere elektronik ind i bilerne, så forøger det chancen for, at der opstår fejl på de elektriske systemer.

Taler vi udelukkende om bilens sikkerhedssystemer, så består de avancerede systemer af et samlet netværk, der omfatter en række hovedsystemer (motor, klimaanlæg osv.) flere hunderede undersystemer (startmotor, ventilator osv.) samt oftest langt over 3.000 komponenter.

I takt med, at bilerne udstyres med mere og mere elektronik er nye begreber som fejlsøgning og nulstilling af fejlkoder blevet det, som der tales om på værkstederne.

For hvis bilen eksempelvis melder om fejl på eksempelvis Seat City Safety nødbremsesystemet eller vejassistenten pludselig er ude af drift, så er det ikke længere svensknøglen, som mekanikeren hiver fat i.

I stedet kræver det, at driftsteknikeren, som mekanikeren nu kaldes mange steder, bruger et særligt fejlsøgningsværktøj til at diagnosticere fejlen og udlæse og nulstille fejlkoder.

I fremtiden er bilen førerløs og skal slet ikke på værksted

Moderne bilers elektroniske systemer bliver mere og mere udviklet, så både komfort og sikkerhed for hver generation af nye modeller, der sendes på gaden, får et løft.

De avancerede sikkerheds- og styresystemer er styret af et computersystem, og ser man ud i fremtiden, så forventer eksperterne, at brugen af den trådløse teknologi eksempelvis vil betyde, at bilens computersystem automatisk sender besked til værkstederne, hvis en sensor på bilen melder om fejl.

Fejlkoder vil automatisk blive lagret i computersystemet, og når værkstedet modtager en notifikation, vil fejlen kunne rettes ved at mekanikeren via en fjernforbindelse kobler sig op på bilens computer og nulstiller eller retter fejlen. Alt sammen uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet.

Og ikke nok med, at fremtidens bil i mange tilfælde slet ikke behøver at blive kørt hen på værksted. Samtidig ser det også ud til, at vi i fremtiden får biler, som kører af sig selv. En række bilproducenter arbejder allerede med visionære ’laboratorie-projekter’, hvor passagererne undervejs både kan sove, spise eller arbejde på et hjemmekontor, mens man bliver transporteret fra A til B.

En af de bilproducenter, som er lang fremme i udviklingen er Volvo. I 2018 udsendte Volvo en pressemeddelelse, hvori man løftede sløret for et ambitiøst forskningsprojekt. Den svenske bilgigant kalder projektet for 360c. Volvo forestiller sig, at mennesket bag rattet forsvinder og at ’den autonome kørselsteknologi’ i stedet tager over. Bilen bliver således et attraktivt rejsetilbud, som kan konkurrere med fly-, bus- og togtrafik, men med konkurrencefordele som komfort, bekvemmelighed og privatliv.

Melder din bil om fejl på det elektriske system, så brug tilbudsfunktionen her på siden til at indhente tilbud på dit næste værkstedsbesøg.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16582 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 221 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.