Udstødningsrør med røg på Audi

Find pris på udskiftning af udstødning til Audi

20 maj 2020, 15:05

Vintervejret i Danmark er ofte en kold og fugtig omgang. Og når kulden sætter ind, får kommunens folk travlt med at strø salt ud på vejene.

Kombinationen af vejsalt og fugt skaber imidlertid også optimale betingelser for rustangreb på den danske bilpark.

Rust er en kemisk proces, der opstår, når jernholdige materialer kommer i kontakt med vand og ilt. Og så snart processen tilføres vejsalt, så udvikles rusten ekstra hurtigt.

Døre, skærme og hele undervognen er ekstra udsat for rustangreb. Men også udstødningen, som sidder monteret inde under bilen, hører til de dele på bilen, som oftest udsættes for rust.

Opstår der huller i udstødningen skal den enten repareres eller skiftes. Reparation eller udskiftning af hele eller dele af bilens udstødning er typisk en opgave for et autoværksted.

Hvad det koster at få udskiftet udstødningen varierer fra værksted til værksted, og det spiller selvfølgelig ind, hvilken model det drejer sig om.

Men for at give dig en ide om, hvad det koster at få udskiftet udstødningen på en Audi, så har autobutler.dk undersøgt prisen.

Vores prisberegning er baseret på samtlige tilbud som vores samarbejdspartnere, autoværkstederne, har sendt til Audi-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
3.362 kr. / 20%

Få tilbud på ny udstødning

Det er som sagt især karosseri og undervogn på bilen, som er udsat for ødelæggende rustangreb.

Og netop rust er også den hyppigste årsag til, at hele eller dele af udstødningssystemet på din Audi risikerer at skulle udskiftes.

Rusten fortærer langsomt metallet, så der opstår huller i udstødningen. En hullet udstødning resulterer i for megen forurening og for meget motorstøj under kørsel.

Er utætheden opstået på den første del oppe ved motorblokken, så risikerer man samtidig også, at de ufiltrerede udstødningsgasser siver fra udstødningen og ind i bilens kabine.

Skal bilen til mekanikeren, så brug tilbudsformularen her på siden. Jo mere præcist, du kan beskrive opgaven, jo lettere har værkstederne ved at afgive et realistisk tilbud.

Mere end 12.000 bilejere har hjulpet os med at bedømme autoværkstederne. Er du i tvivl om, hvilket værksted, som du skal vælge, så læs her, hvad andre brugere har skrevet. Andre bilejeres bedømmelser kan måske hjælpe dig med at træffe det rigtige værkstedsvalg. Det uanset om du har mest fokus på pris, kvalitet eller geografisk placering i forhold til din bopæl eller arbejdsplads.

Bliv klogere på bilens udstødning

Bilens komplette udstødningssystem løber oppe fra motorblokken og hele vejen ned under bilen for at slutte ude bag ved kofangeren.

Første del af udstødningen starter oppe ved udstødningsmanifolden, der er monteret på selve motorblokken. Fra cylindrene ledes udstødningsgasserne fra motoren ind i den øverste del af udstødningsrøret.

Her sidder katalysatoren, som filtrerer de skadelige udstødningsgasser, kvælstofoxid, kulilte og kulbrinter, så de resterende gasser der slippes ud gennem udstødningsrøret er knap så skadelige.

I begyndelsen af udstødningen findes også de såkaldte lambda-sonder, der måler mængden af luft i udstødningen og ud fra dette automatisk justerer mængden af benzin, som tilføres motoren.

Nede under bilen ledes røgen gennem en eller flere lydpotter. Lydpotterne reducerer motorstøjen, og som afslutning på udstødningen findes det som kaldes for rørhalen. Det er herfra, at røgen sendes ud i det fri.

Opstår der rustgennemtæringer på udstødningssystemet, dvs. lydpotter, udstødningsrør m.m., så kan de enkelte dele udskiftes enkeltvis, hvis ikke de er rustet helt sammen.

Man behøver altså ikke nødvendigvis at skulle købe en helt ny og komplet udstødning, fordi der er opstået et hul på det midterste udstødningsrør nede under bilen.

Har man mistanke om, at der er kommet et hul på udstødningen, så er det en god ide at få det tjekket på et værksted. Især hvis hullet viser sig at være på den øverste del af udstødningen og før katalysatoren.

Er der opstået et hul der, så risikerer man nemlig, at de ufiltrerede udstødningsgasser siver ind i bilens kabine.

Brug autobutler.dk næste gang, at du skal have udskiftet udstødningen på din Audi.

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.