Udskiftning af tandremmen - Mitsubishi

Tandremmen på din Mitsubishi er værd at holde øje med

26 oktober 2017, 13:19

Næste gang du skal have skiftet tandremmen, så kan det være en god ide at du forhører dig hos flere forskellige værksteder. Der kan nemlig være stor forskel på prisen. På Autobutler finder du nemt et værksted til den rigtige pris.

Men hvad koster det egentligt at få udskiftet tandremmen på lige netop din Mitsubishi? Ja, det afhænger bl.a. af, hvilken model du kører rundt i. Men for at give dig en indikation på, hvilket prisleje du kan forvente, har vi beregnet en gennemsnitspris på, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Mitsubishi. Den oplyste pris dækker over alle tilbud, som er givet til Mitsubishi-ejere, og dermed er der også tale om en pris på tværs af samtlige bilmodeller.

Spar i gennemsnit*
2.263 kr. / 23%

Husk at alle bilmærker desuden har nogle modeller, som ikke kører med tandrem, men med kæde i stedet, som meget sjældent skiftes.

Skifter man en tandrem, så skifter man typisk et tandremskit + vandpumpe + kølervæske. Nogle biler har en vandpumpe, som ikke er drevet af tandrem. I dette tilfælde, skifter man kun et tandremssæt.

Brug Autobutler til at få tilbud på tandremsskift på netop din Mitsubishi.

Når du bruger Autobutler sikrer vi dig, at dine tilbud fås på skrift. Du er også garanteret, at du får opgaven udført på et FDM-stikprøvekontrolleret værksted. Og endelig så er du dækket ind under autobutlers.dk’s prismatch. Det betyder, at kan du fremvise et skriftligt tilbud fra et autoværksted i samme geografiske område, som er lavere end de tilbud, som du har fået via autobutler.dk, så matcher autobutler.dk det identiske tilbud. Du kan frit vælge det værksted, som du ønsker at benytte.

Læs mere om vores ’Prismatch’ ved at klikke her

Hvornår skal din tandrem skiftes?

Tandremmen i din Mitsubishi er et takket bælte, som driver motorens vigtigste mekaniske dele, krumtap, stempler, knastaksel, ventiler og vandpumpe. Tandremmen sørger for, at alle disse komponenter kører meget præcist i takt, så brændstoffet bliver suget ind i motoren og forbrændt på den rigtige måde.

Hver gang motoren startes, slides tandremmen og det er vigtigt, at du ikke kører rundt med en tandrem, som er al for slidt. Remmen er lavet af et kraftigt gummemateriale, som når det slides kan ende med at blive så mørt, at tandremmen springer. Sker det kan det i værste tilfælde medføre, at både stempler og ventiler inde i motoren bliver beskadiget, og at hele motoren derfor efterfølgende skal renoveres eller udskiftes.

I dag er de nye tandremme, som findes på markedet langt mere solide en tidligere. Derfor har flere bilproducenter også udvidet anbefalingen for, hvor mange kørte kilometer remmen kan holde til. Hvor anbefalingen tidligere lød på, at tandremmen skulle skiftes, hver gang bilen havde kørt 60.000-80.000 km., så lyder anbefalingen i dag i visse tilfælde på 100.000-200.000 km.

Tandremmens levetid er dog også begrænset til et vist antal år. Mange bilproducenter anbefaler, at tandremmen på ældre biler udskiftes hvert 4. år, mens biler, der er 10 år eller nyere kan nøjes med at få tandremmen skiftet hver 5. år. Men uanset, hvor mange år siden det er, at tandremmen sidst blev skiftet på din Mitsubishi, så vil det altid være det kørte antal kilometer, der afgør, hvornår tandremmen skal skiftes.

Du kan ved at læse i bilens servicebog se, hvornår det næste gang er tid til at få tandremmen skiftet. Nogle værksteder har for vane at påklistre et mærkat i motorrummet, der viser kilometertallet for sidste tandremsskift, men er du i tvivl, så kontakt dit lokale værksted, som kan kontrollere remmens holdbarhed.

Hvorfor skifter værkstedet også vandpumpen?

Tandremmen på din Mitsubishi arbejder sammen med vandpumpen, som har en vigtig funktion, da den er med til at holde motoren nedkølet og temperaturen konstant, så bilen ikke overopheder. Er vandpumpen slidt eller defekt, så der ikke sendes kølervæske rundt i motoren risikerer du, at motoren brænder sammen. En slidt vanpumpe kan også betyde, at systemet taber væske. Derfor er det altid en god ide, når bilen holder stille, at holde øje med, hvad som sker inde under motorblokken.

Er tandremmen slidt, så fungerer vandpumpen ikke optimalt. Samtidig slides både tandrem og vandpumpe gradvist, og da vandpumpen ikke koster alverden, så vælger mange værksteder meget fornuftigt at skifte både tandrem og vandpumpe på samme tid.

Ny brugt Mitsubishi – sørg for at få tandremmen skiftet

Når du vælger at købe en brugt Mitsubishi, så er det vigtigt at få oplyst, hvornår tandremmen sidst blev udskiftet. Kan sælger ikke oplyse det, og fremgår det ikke af enten servicebogen eller en mærkat i motorrummet, så bør du kontakte det værksted, som sidst har serviceret bilen. Kan værkstedet heller ikke oplyse det, så kan mekanikeren til gengæld kontrollere, hvor slidt tandremmen er og komme med et kvalificeret bud på om remmen bør skiftes eller ej.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.