Mekaniker udfører diagnosticering af Mazda's elektronik

Pris på fejlsøgning og diagnosticering af Mazda

14 maj 2020, 12:02

I nyere Mazda'er bliver teknikken til stadighed mere og mere avanceret. Det stiller større krav til værkstederne, og fjernopkobling til særlige servicecentre, hvor en masse ekspertise er samlet, er en af måderne, hvorpå mekanikerne i dag er i stand til at finde frem til selv de mest komplicerede fejl på bilernes elektronik.

Den megen elektronik og nødvendigheden af en opkobling til computere med avancerede softwareprogrammer, gør det stort set umuligt for almindelige bilejere på egen hånd at foretage reparationer på bilen.

På værkstederne tjekkes motorstyringssystemet ved hjælp af moderne fejlsøgningsudstyr, og har man ikke det nødvendige udstyr, og er uddannet til at kunne bruge det, så er det en umulig opgave at foretage en fejlsøgning på bilens elektronik.

Al information om motorens driftsstatus registreres i computersystemet, og værkstedets systemspecialister kan ved hjælp af særlige softwareprogrammer foretage udlæsninger og nulstille eventuelle fejlkoder.

For det uddannede værkstedspersonale vil det i 9 ud af 10 tilfælde være en enkelt sag at finde fejlen, men i nogle situationer kan det godt være en mere tidskrævende opgave.

Det kan man som bilejer lige så godt indstille sig på.

For at give dig som Mazda-ejer en ide om, hvad en fejlsøgning samt udlæsning af fejlkoder koster til en Mazda, har vi fundet frem til en gennemsnitspris. Prisen er kalkuleret ved at tage alle de tilbud på fejlsøgning, som værkstederne har sendt til Mazda-ejere, uanset model og årgang.

Det betyder også, at den pris, som du får oplyst, godt kan afvige lidt fra nedenstående pris. Det afhænger nemlig af, hvilken årgang og model din Mazda er.

Spar i gennemsnit*
1.042 kr. / 81%

Værkstederne bruger altid de nyeste fejlsøgningsværktøjer

Da bilens computerenhed registrerer al data om bl.a. motorens sundhedstilstand, så kan mekanikeren som sagt foretage en diagnose og udlæsning af fejlkoder.

Hvis ikke værkstedet har det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj til rådighed kan det resultere i, at der sker en fejldiagnosticering. Den situation undgår man dog bedst ved udelukkende at benytte værksteder, der er tilknyttet autobutler.dk.

Som samarbejdspartner-værksted er man nemlig omfattet af en reparationsaftale. Aftalen forpligter værkstederne til at have det rigtige udstyr til rådighed. Samtidig sender værkstederne løbende personalet på efteruddannelse, så man som kunde er sikker på, at man har valgt et værksted, hvor mekanikeren har de bedst mulige forudsætninger for at løse eventuelle fejl på bilen.

Hvilke advarselslamper skal tages alvorligt?

Bilernes avancerede elektriske systemer er med til at sikre stabilitet, sikkerhed og komfort. Bilen er udstyret med en lang række sensorer, som registrerer om der er fejl et sted i systemet. Opstår der fejl, så vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet.

Advarselslamperne i bilens instrumentbræt kan enten lyse rødt eller gult. Nogle advarselslamper kan både lyse gult og rødt. Lamperne fortæller bilisten om der er fejl på motoren, eksempelvis manglende motorolie, eller om der er fejl på bremsesystem, airbags, dæktryk, lygter osv.

Lyser en advarselslampe gult, fortæller det dig, at der kan være en mulig fejl et sted på bilen, som du skal være opmærksom på. Det kan være, at du skal kontrollere beholderen for kølervæske.

Lamperne har forskellige symboler, og er du i tvivl, så tjek bilens instruktionsbog for at finde ud af, hvad den gule lampe betyder. Er det nødvendigt, så kør bilen på værksted for at få mekanikeren til at hjælpe dig.

En rød advarselslampe skal altid tages alvorligt. Uanset hvilken rød lampe der lyser, så bør den få dig til straks at standse bilen og slukke motoren. En rød advarselslampe er et opråb om hjælp, og det vil højst sandsynligt været påkrævet at tilkalde vejhjælp og få bilen bugseret hen til det lokale værksted.

På værkstedet kan mekanikeren, som beskrevet ovenfor, udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper, så brug tilbudsfunktionen her på autobutler.dk.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.