Pris på udskiftning af støddæmpere til Renault

Hvorfor er det så vigtigt, at støddæmperne på din Renault virker?

Danske bilister er generelt gode til at holde øje med sikkerheden omkring bilen, så eksempelvis slidte dæk bliver skiftet, når slidmønsteret viser træthedstegn, og at bilen ikke kører rundt med defekte eller nedslidte bremser.

Men det er stadig langt de færreste bilister, som er klar om, at bilens affjedringssystem, herunder støddæmpere, faktisk også har stor betydning den almene trafiksikkerhed.

Forklaringen er måske, at affjedringen på en bil lever lidt i det skjulte, og samtidig har vi som bilejere ikke nok viden om, hvordan bilens affjedring fungerer, og hvilken betydning eksempelvis bilens støddæmpere har for vores sikkerhed på vejene.

For at give dig et overblik over, hvad udskiftningen af støddæmpere koster til en Renault, har vi beregnet gennemsnitsprisen på alle de tilbud, som værkstederne har afgivet via vores værkstedsportal.

Spar i gennemsnit*
1.075 kr. / 22%

Du skal være klar over, at støddæmpere udskiftes parvis, og indimellem alle fire på én gang. I visse tilfælde vil det endda også være nødvendigt at skifte de kraftige fjedre, som omkranser støddæmperne. Samtidig er ovenstående gennemsnitspris beregnet på tværs af Renault-modeller og -årgange samt alle de forskellige opgaver med støddæmpere, og derfor kan prisen på lige præcis din opgave til din Renault godt afvige fra denne.

Når du opretter en sag på Autobutler, får du automatisk tilsendt tilbud på udskiftning til lige din bil. Alle tilbud fremsendes på skrift. Det gør dig i stand til at sammenligne de enkelte tilbud og på vores værkstedsportal kan du samtidig også læse værkstedsanmeldelser fra andre brugere, inden du vælger dit foretrukne værksted.

Hvorfor er affjedring vigtigt?

Affjedringssystemet er vigtigt, fordi det er med til at fastholde bilens vejgreb og samtidig sikrer, at stød fra vejbanen ikke forplanter sig direkte op i karosseriet. Dermed handler det både om kørekomfort og sikkerhed.

Havde bilen ingen støddæmpere, ville hjulene hoppe og danse hen over vejen på grund af svingningerne i fjedrene. Når affjedringen ikke er 100 pct. i orden, så mister hjulene altså i brøkdele af sekunder vejgrebet, når bilen passerer et bump. Uden vejgreb kan man som bilist ikke styre bilen, og derfor kan en sådan situation vise sig at være dødsensfarlig.

Når affjedringssystemet er slidt, vil bilen også reagere ved at gynge og være ustabil, og blæser der en kraftig sidevind, vil det kunne mærkes ekstra meget.

Men måske vigtigst af alt, så vil slidte eller defekte støddæmpere resultere i øget bremselængde. Tests viser, at en bil med slidte støddæmpere, selv ved lav hastighed, skal bruge op til flere meter ekstra for at bremse modsat biler, som har helt nye støddæmpere.

Hvornår skal støddæmperne udskiftes?

Til en række af Renaults modeller findes der det, som kaldes for justerbare støddæmpere. En justerbar støddæmper kan indstilles, så bilen kører med det som kaldes for komfort, auto eller sport. Med den nyeste teknologi kan indstillingerne ændres via en app og ved hjælp af bluetooth.

De tilgængelige indstillinger gør, at bilen både kan have en aktiv undervogn, der reagerer efter vejens beskaffenhed og førerens kørestil, men også kan indstilles til, at støddæmperne diskret og effektivt opsuger vejens ujævnheder på en særdeles effektiv måde. Endelig kan dæmpningen opstrammes, så kørslen bliver mere dynamisk og sporty.

Hvornår bilens støddæmpere skal skiftes, kan det være svært at sige noget helt præcist om. Det afhænger bl.a. af bilens alder, samt hvor ofte der køres på ujævne, bumpede veje. Men skal man følge producenternes og autoværkstedernes anbefalinger, så skal støddæmperne skiftes, når de har kørt mellem 60.000 og 80.000 km.

Det forholder sig nemlig sådan, at bilens støddæmpere slides langsomt men sikkert. Over tid svækkes evnen til at absorbere stød fra vejen, og derfor vil støddæmperne på en ældre brugt bil, hvis du anskaffer dig en sådan, formentligt også stå foran en udskiftning, hvis ikke de er blevet det for nylig.

Når støddæmperne skal skiftes, så anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere værksteder. Det kan du gøre let gøre ved at bruge tilbudsfunktionen på Autobutler.

Find 5 fejl på bilens affjedringssystem

Når du har din bil til et almindeligt serviceeftersyn, vil mekanikeren tjekke, om affjedringssystemet, herunder støddæmperne, fungerer, som det skal. Men defekter og slitage kan opstå løbende. Derfor skal du også selv holde øje med, at bilen ikke pludselig opfører sig anderledes end normalt.

Hvis du eksempelvis opdager underlige bevægelser eller lyde, når du svinger, bremser eller accelerer, så bør du straks henvende dig til et værksted. Nedenfor giver vi dig 5 eksempler på, når der kan være noget galt med bilens affjedringssystem.

  1. Bilen bruger pludseligt mere tid til at bremse
  2. Når du passerer en ujævnhed på vejen, så hopper bilen, og upræcis styring opleves ved, at bilen ’sejler’ på vejen
  3. Du oplever, at der er kommet mærkbart mere ratslør
  4. Check slidbanemønsteret på alle dæk. Ujævn slitage kan være tegn på slidte støddæmpere
  5. Du kan konstatere, at der er tegn på olieudslip ved støddæmperne. Er det tilfældet, så vil støddæmperne ikke fungere 100 pct. optimalt

Få svar ved hjælp af vippetesten

Hvis du har mistanke om, at der er noget galt med din Renaults støddæmpere, så prøv at foretage den klassiske ’vippetest’.

Pres ned på hjørnet af bilen foran ved skærm eller kofanger. Når du slipper, skal der kun være én opadgående bevægelse, som falder til udgangspositionen og stopper der.

Hopper bilen mere end én gang op og ned, så bør du køre på værksted for at få kontrolleret støddæmperne.

Prøv eventuelt også at køre en tur i bilen, og så læg godt mærke til, hvordan bilen reagerer i de lidt skarpere sving. Føles bilen lige lovlig livlig, så vil det være en god ide at få affjedringssystemet testet på et værksted.

På værkstederne kan de ved hjælp af en affjedringstester hurtigt fortælle dig om støddæmpere, affjedring og ophæng fungerer som det skal.

Kan jeg selv skifte støddæmpere på min Renault?

Hos Autobutler anbefaler vi, at støddæmpere altid bliver skiftet på et professionelt værksted. Det kan være en ganske omfattende opgave, som også indebærer visse risici, og derfor mener vi ikke, at bilejere selv bør skifte støddæmpere på deres bil.

På Autobutler kan du oprette din opgave, og så i ro og mag få tilbud fra værksteder nær dig, som du derefter kan sammenligne og træffe beslutning om.

Læs mere om støddæmpere og affjedring

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.