Pris på Ford serviceeftersyn

07 september 2015, 12:12

Når din Ford er spritny, er der som standard Ford Blue Service inkluderet i købsprisen med vejhjælp og finansiering af service.

Måske er du dog nysgerrig efter, om service kan gøres billigere af frie værksteder, hvor garantien bevares, mens Blue Service godt nok mistes, så den frie vejhjælp skal du også indregne i budgettet for dit servicebehov. Eller måske har du en ældre Ford, som af andre grunde ikke længere har Ford Blue Service.

Vi har hos Autobutler beregnet den gennemsnitlige pris på et serviceeftersyn af Ford-biler udført af et værksted tilsluttet Autobutler. Prisen er beregnet på tværs af modeller og årgange:

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 892 22%

Hvor meget et service til netop din Ford kommer til at koste, varierer fra model til model, og afhænger desuden af hvor langt den har kørt. Hvis du gerne vil være sikker på prisen, kan du bede om tilbud fra værksteder nær dig, hvor du kan få et godt tilbud ud fra pris, bedømmelser eller værkstedets beskrivelse af deres tilbud.

Hvad er inkluderet i prisen?

Når det gælder service på bilen, er der som udgangspunkt to muligheder: Et lille service eller et stort service. Der bruges naturligvis længere tid på et større service end på det mindre, og der kan også være forskel på mængden af forbrugsstoffer og reservedele, der er inkluderet i de to services.

Når du bestiller tilbud, er prisen udregnet efter, hvilket service der er nødvendigt i forhold til kilometerstand og tidligere service(s), så du får det mest præcise tilbud, hvis du er rimelig nøjagtig i din beskrivelse.

Hvis du ikke føler, at du selv kan forklare, hvad der skal laves, har du altid mulighed for at få hjælp fra vores mekaniker i support på chat, mail eller telefon 77 34 32 21. De sidder klar til at hjælpe på hverdage mellem 8 og 16.

Ekstra reparationer

Hvis værkstedet finder noget, der bør repareres, og som ikke er med i et service, vil du blive kontaktet for at høre, om det skal laves med det samme. Det vil selvfølgelig koste ekstra, men de vil aldrig gøre det, uden du har fået oplyst prisen først.

Det kunne fx være, at du får skiftet dæk, og imens bilen hænger på liften, kan mekanikeren se, at bremserne er ved at være slidt ned, og bør skiftes inden næste service eller andet interval for en kontrol.

Skal jeg vælge et Ford-værksted, eller et frit værksted?

Det er et helt almindeligt spørgsmål, når man står og skal have lavet service på sin Ford. Det er vigtigst at understrege, at et frit, autoriseret kvalitetsværksted kan udføre service på din Ford, lige så godt som et Ford-værksted, bare de følger forskrifterne i din servicehåndbog. Så får du naturligvis også stempel i din servicebog og garantien holdes.

Forskellen ligger som regel i, at et Ford-værksted bruger originale Ford-reservedele, mens et andet autoriseret værksted bruger andre, godkendte kvalitetsreservedele.

Hvordan ved jeg, det er tid til et Ford-service?

Du bør få din Ford serviceret med jævne mellemrum. I bilen servicebog kan du se de intervaller, det skal gøres ved for at overholde den garanti, der følger med din Ford. Intervallet vil oftest være listet som kørte kilometer, typisk mellem 10-30.000 kilometer, og indimellem vil det også være anbefalet, at du får udført service mindst en gang om året fx, uafhængig af kilometerstand.

Efter garantien er udløbet, vil det selvfølgelig være for din egen sikkerheds skyld, at du overholder serviceintervallerne, så du minimerer risikoen for pludselig at stå og have brug for vejhjælp.

Imellem serviceintervallerne vil det være en fordel, hvis du lytter efter bilens signaler. Det kan være så simpelt som lamper i servicepanelet, men også rystelser og lyde der ikke plejer at være der.

Når du får brug for et værksted, kan du med fordel få tilbud, og så vælge det bedste ud fra pris, beskrivelse af opgaven, værkstedets anmeldelser og troværdighed, eller en kombination, så du føler dig tryg ved at få bilen serviceret på et kvalitetsværksted, og vide at prisen holder, for du har fået den på skrift.

Er det virkelig nødvendigt med et serviceeftersyn på min Ford?

Et serviceeftersyn er ikke lovpligtigt, som fx et bilsyn er. Men der er mange gode grund til at få sin Ford til service regelmæssigt:

  • Du holder garantien, hvis du følger hyppigheden i din servicebog.
  • Du sikrer, at din bil er i topform og forebygger store reparationer, der kan opstå, hvis du fx ikke får tjekket og skiftet olie og oliefilter.
  • Din bil kører længere på literen, hvis du ikke kører på gammel olie og et slidt oliefilter.
  • Gensalgsværdien af din Ford er større, hvis du sørger for at have de nødvendige serviceeftersyn.
  • Selvom det kan virke som mange penge for et eftersyn, så kan det være billigere end en større reparation, der er forårsaget af manglende tjek.

Selvom du selv godt kan klare nogle af småtingene, fx skift af olie og oliefilter, så er der flere ting, som kræver det rette udstyr på kvalifikationer, og som klart er bedst, hvis de er udført af en fagmand.

Når du får brug for et værksted, kan du med fordel få tilbud med det samme, og så vælge det bedste, ud fra pris, beskrivelse af opgaven, værkstedets anmeldelser og troværdighed, eller en kombination, så du føler dig tryg ved at få bilen serviceret på et kvalitetsværksted, og vide at prisen holder, for du har fået den på skrift, i din Indbakke.

Mere om bilservice og reparation

Bilervice

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.