Mekaniker laver elarbejde på Škoda

Hvad koster det at få udført elektrisk arbejde på en Škoda?

19 november 2019, 10:10

Den moderne bil fra det 21. århundrede er fyldt med elektronisk udstyr. Tag bare som eksempel Škoda’s nyeste modeller, der alle er udstyret med innovative teknologier, der giver mere komfort og større sikkerhed.

Det er selvfølgelig alt sammen meget godt, men hvis teknikken svigter, kræver det som regel et besøg på autoværkstedet. Måske meldes der om fejl på bilens onlinelåsesystem eller vejassistenten virker ikke som den skal.

Den slags fejl kræver adgang til bilens computersystem. På værkstedet kobles bilen derfor til en computer, og dermed bliver mekanikeren i stand til at finde frem til, hvad fejlen består i.

Det er selvfølgelig godt at fejlen kan blive rettet, men som bilejer er det ikke helt lige meget hvad værkstedregningen kommer til at lyde på.

Det er ikke ualmindeligt, at prisen varierer alt afhængig af, hvilket værksted man retter henvendelse til. Derfor har vi nedenfor beregnet gennemsnitprisen på et udvalg af reparationer af elektronisk udstyr til Škoda. Samlet set er prisudregningen foretaget på baggrund af alle tilbud, som Škoda-ejere har modtaget fra autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler.

Når du bruger Autobutler til at indhente tilbud på dine bilreparationer, er du sikret, at værkstederne leverer kvalitetsarbejde. Opretter du en sag, får du tilsendt tilbud. Alle tilbud fås på skrift, så du nemt kan sammenligne indhold og pris fra de forskellige autoværksteder.

Vær opmærksom på, at priserne på de enkelte reparationer kan variere afhængig af model og årgang.

Spar i gennemsnit*
433 kr. / 19%

Den moderne Škoda er spækket med avancerede sikkerhedssystemer

Ligesom en lang række øvrige bilmærker er Škoda’s topmodeller spækket med forskelligt elektronisk sikkerhedsudstyr.

Blandt andet har Škoda det, som kaldes for Škoda SCALA, der er et front- og vejbaneassistent-system, der advarer om farer i bilens blinde vinkler.

Desuden er Škoda’s nye plug-in-hybridbil i stand til at skifte mellem elmotor og benzindreven motor, og med det særlige Start-stop-system stopper motoren, hver gang der ikke er brug for den. En funktion, der er med til at reducere bilens brændstofforbrug.

En anden smart funktion er den såkaldte gearskifteanbefaling. Et symbol i bilens display viser om det aktuelle gear er det korrekte i forhold til at spare brændstof, og opnå den bedste kørekomfort, eller om det anbefales, at der skiftes gear.

Endelig er visse modeller udstyret med Škoda Connects onlinetjenester, der bl.a. gør føreren i stand til at låse og låse bilen op ved brug af en smartphone.

I fremtiden behøver bilen ikke komme på værksted

Hvis de elektroniske systemer melder om fejl på en eller flere funktioner, er man i dag tvunget til at køre bilen på værksted.

Men udviklingen af bilernes elektroniske sikkerheds- og styresystemer udvikler sig med lynets hast, og fremtidens intelligente bil bliver i højere og højere grad, som en computer på hjul.

De avancerede sikkerheds- og styresystemer er den centrale del bilens computersystem, og modsat tidligere gør værkstederne i dag brug af computersystemer, når der opstår fejl på bilen. Mange bilproducenter har etableret korte kommandoveje til værkstederne, og via hotlines får værkstederne hjælp til at løse selv ofte meget komplicerede fejl i bilens elektroniske systemer.

At fejlretningen i dag i højere og højere grad foregår ved hjælp af computersystemer betyder også, at med udviklingen af den trådløse teknologi vil værkstederne være i stand til at rette fejl, selvom bilen befinder sig et helt andet sted.

Når eksempelvis mekanikeren modtager en fejlmelding på en kundebil, vil fejlen formentlig i en lang række tilfælde kunne løses ved, at værkstedet på fjerndistance kobler sig på bilens computer. Alt sammen uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet.

For hobbymekanikeren betyder den teknologiske udvikling, at det bliver sværere og sværere selv at løse tekniske problemer på bilen. Derfor vil langt størstedelen af alle bilejere i fremtiden også være tvunget til at køre bilen på værksted for at få foretaget reparationer af bilens elektriske installationer.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.