Ny kobling til Kia

Få skiftet kobling på din Kia

16 august 2017, 15:34

Koblingen er en vigtig del af din Kia. Hvis der er problemer med kobling og gearkasse, er det nærmest umuligt at køre. Her giver vi gode råd til, hvordan du bedst vedligeholder koblingen, og undgår unødig slitage. Og skal din Kia alligevel have lavet et koblingsskifte, vil du finde gennemsnitsprisen her og se, hvordan du kan få et godt tilbud fra et værksted nær dig.

Koblingsskift – tænk over dine kørevaner og spar

Alle billister har deres egne vaner og deres egen måde, at køre bil på. Mange af vores vaner slider desværre mere på bilens dele, end vi umiddelbart er klar over. Det kan resultere i en dyr værkstedsregning, hvis du ikke passer på.

Spar i gennemsnit*
1.541 kr. / 25%

Kobling og gearkasse er to vitale dele, som konstant er i brug, når der køres. Måske er du en af de bilejere, som har tillagt dig nogle uhensigtsmæssige vaner, som slider ekstra meget på netop kobling og gearkasse.

Ting der slider på din Kia's kobling:

Lader du eksempelvis hånden hvile på gearstangen, når du har skiftet gear, ja så slider det faktisk på den såkaldte skiftemekanisme i din Kia gearkasse. Det sker af den simple årsag, at når hånden hviler på gearstangen, så presses skiftemekanismen op mod gearkassens tandhjul, og det forårsager slid.

En anden ting, som slider på koblingen, er når koblingen holdes nede, eksempelvis når du holder for rødt lys. Gearkassen på en Kia er, som på alle andre biler, en kompliceret størrelse, og uden at skulle gå for meget i detaljer, så slides gearkassens vitale dele, udrykkerleje og koblingsplade, når man træder koblingen i bund. Derfor skal dette helst ske i så korte sekvenser som muligt.

Så gør din gearkasse og kobling en tjeneste. Sæt i stedet bilen i frigear, når du holder stille. Det svarer sig i længden.

Slidt kobling – lyt til din Kia's signaler

Selvom du følger ovenstående anvisninger, kan det måske alligevel ikke undgås, at du skal have skiftet koblingen på din Kia på et tidspunkt.

Det kan være svært, at sige noget om, hvor mange kilometer du skal have kørt, førend koblingen eventuelt skal skiftes. Det afhænger af måden, du kører på.

Men det, som der kan siges noget om er, at hvis du oplever uregelmæssigheder og mærkelige lyde ved gearskifte i forbindelse med kørsel, så kan det meget vel være et tegn på, at koblingen skal udskiftes.

Oplever du et eller flere af nedenstående punkter, bør du straks kontakte dit autoværksted:

  1. Når der skal skiftes gear, må det ikke være svært, at træde koblingen i bund. Oplever du det, kan det være tegn på, at koblingen er slidt og skal udskiftes.

  2. Forekommer der stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift) uden, at din fod er i berøring med koblingen, så er det tegn på, at noget er galt.

  3. Et gearskifte skal kunne ske let og gnidningsfrit. Oplever du, at gearkassen ’skærer’ tænder, så kør straks din Kia på værksted.

  4. Har du problemer med at finde koblingspunktet, få bilen i gear, eller ryger den pludselig ud af gear, så er der noget galt med koblingen.

Koblingsskift er en standardopgave

På landets autoværksteder er det en standardopgave, at skifte kobling på eksempelvis en Kia. Hvilket værksted, der er det billigste og bedste, kan være svært at gennemskue.

Men timeprisen på det enkelte værksted, samt det antal timer, som bruges på opgaven, kan betyde stor forskel på, hvad det enkelte værksted skal have for, at reparere din Kia.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.