Motorolie hældes i motoren på en Mazda

Mazda – Få tilbud på skift af motorolie

29 maj 2019, 11:05

Er bilens motor velsmurt kører den bedre og der bruges mindre brændstof. Når der påfyldes ny motorolie er olien nemlig med til at holde motoren ren og velsmurt. Samtidig er olien med til at afkøle motorens enkelte dele.

Nedenfor kan du se, hvad gennemsnitsprisen er for at få skiftet motorolie på en Mazda.

Spar i gennemsnit*
877 kr. / 52%

Sådan fandt vi frem til prisen på et olieskift: Prisen på et olieskift til din Mazda er beregnet ud fra alle de tilbud som Mazda-ejere har modtaget fra værkstederne, som samarbejder med Autobutler.

Facts om olieskift til din Mazda

Gammel motorolie indeholder skidt og sågar metalrester, og er oliestanden tilmed for lav smøres motoren ikke, som den skal. Dermed opstår der ekstra meget slitage i motoren.

Derfor er det vigtigt, at du holder øje med motorens oliestand. Kontrollér oliestanden hver gang du har kørt 1.000 km., eller som minimum én gang om måneden. Skal du på en længere køretur, så anbefales det, at oliestanden tjekkes, førend du begiver dig afsted.

Normalt skiftes motorolien, når bilen er til service. Ellers siger hovedreglen, at olien skal skiftes, når bilen har kørt 15.000-20.000 kilometer. Er du i tvivl, så tjek bilens servicehæfte eller kontakt din mekaniker for at få gode råd til skift af motorolien.

Inden du næste gang får foretaget et olieskift kan du her på hjemmesiden læse bedømmelser fra andre bilejere, som har benyttet de værksteder, som du overvejer at bruge.

Sådan kontrolleres oliestanden

Det høres ofte, at gamle biler med slidte motorer har et stort olieforbrug. Men selv moderne motorer i nyere biler har et olieforbrug. Og selvom det slet ikke kan sammenlignes med forbruget i en ældre slidt motor, så forbrænder motorer, uanset alder og stand, hele tiden små mængder olie.

Vi giver dig her en kort vejledning til, hvad du skal gøre, når du regelmæssigt kontrollerer motorens oliestand.

  1. Sørg for at parkere bilen på et jævnt og fladt underlag.
  2. Det er en god ide at tjekke oliestanden, når motoren og dermed olien er varm efter kørsel. Sørg dog for, at motoren har været slukket et stykke tid, så olien har haft mulighed for at ’falde til bunds’.
  3. Åbn motorrummet og træk oliepinden op. Sørg for at tørre det nederste stykke af oliepinden grundigt af med en klud eller et stykke papir. Sæt herefter oliepinden på plads igen.
  4. Nu kan du én gang til trække oliepinden op. På oliepinden ses en minimum- og en maksimumstreg. Dækker olien mindre eller kun lige op til midten mellem de to streger skal der påfyldes mere motorolie.

Anvend altid den samme olie, som allerede er på motoren. Sammenblandes flere forskellige motorolier risikerer du at ødelægge motoroliens egenskaber.

For mange bilentusiaster kan det være en religion, hvilken motorolie der skal fyldes på motoren. Og der er en stor forskel på motorolier. Men du kan godt regne med, at de kendte mærker som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY og Total alle har udviklet en motorolie af højeste kvalitet, som passer til en Mazdas motor.

Hvilken olie, du skal bruge, finder du ved at kigge i instruktionsbogen. Her vil bilproducenten have angivet de nøjagtige specifikationer på den olie, som anbefales til netop din Mazda.

Når det er tid til at få skiftet motorolie på din bil, så bestil tilbud hos Autobutler og få skiftet motorolien på dit foretrukne værksted.

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.