Skift olie på din Toyota

Skift motorolie på din Toyota

08 august 2017, 10:35

Er du usikker på, hvad det koster at få foretaget et olieskift på din Toyota, så har vi hjulpet dig på vej. Nedenfor har vi nemlig beregnet gennemsnitsprisen på et almindeligt olieskifte til din Toyota.

Spar i gennemsnit*
898 kr. / 53%

Som det fremgår, er der tale om en gennemsnitspris. Vi har udregnet prisen, som et gennemsnit af alle de tilbud på et olieskift, som Toyota-ejere har accepteret fra værksteder, som er tilknyttet vores værkstedsportal.

Har du svært ved, at beslutte dig for, hvilket værksted du skal vælge, så læs her på sitet, hvordan andre brugere har anmeldt de værksteder, som du overvejer at benytte.

Autobutler er din sikkerhed for det bedste værkstedsvalg.

Hvorfor skal motorolien skiftes?

Bilens motorolie er en vigtig komponent, som har den funktion, at den smører motorens enkelte dele. Motorolien er med til at sikre, at motorens bevægelige dele kan arbejde gnidningsfrit, og hvis ikke der er nok olie på motoren, vil det skabe øget friktion.

Hvis, eller når mængden af olie daler, vil den tilbageværende olie blive mere belastet, og du risikerer, at motorens vitale dele tager skade.

For at undgå, at motoren mangler olie eller at olien har mistet sine smørende egenskaber, er det vigtigt, at du ofte kontrollerer oliestanden, og får skiftet motorolien efter producentens anbefalinger.

Af servicehåndbogen fremgår det, hvilken type motorolie din bil kører på, og hvor ofte olien skal skiftes.

Er du i tvivl, så forhør dig på dit lokale værksted, hvor man med garanti kan oplyse, hvilken type olie du skal bruge, hvis bilen trænger til en ekstra påfyldning mellem to almindelige olieskift.

Hvornår skal motorolien skiftes?

Hvis motoren mangler olie, vil du typisk opdage det ved, at en advarselslampe lyser i instrumentbrættet. Men så vidt skal det helst ikke komme, for når lampen først lyser, er det tegn på, at motoren virkelig mangler olie.

En Toyota skal typisk have skiftet olie, når du har kørt 15.000 km.

Mange værksteder foretager regelmæssige olieskift i forbindelse med bilens serviceeftersyn.

Men mellem hvert olieskifte kan det hænde, at motoren skal have påfyldt ekstra motorolie. Det gælder især på ældre biler, hvor motoren ’bruger af olien’.

Det er vigtigt, at motoren ikke har for lav oliestand, da det slider ekstra. Derfor er det en god ide, at tjekke motorens oliestand.

De fleste fabrikanter anbefaler faktisk, at du kontrollerer oliestanden en gang om ugen, eller for hver 2.000 kørte kilometer.

5 gode råd om olieskift

 1. Hvis du planlægger en længere bilferie, så er det en god ide på forhånd, at få tjekket oliestanden. Lange, krævende køreture på flere tusinde kilometer, vil nemlig få olieforbruget til at stige, og derfor er det vigtigt, at du ikke påbegynder ferien med for lav oliestand.

 2. Sørg for altid, at have en oliedunk med i bilen, når du tager på lange bilferier.

 3. Det er vigtigt, at huske på ikke at blande to motorolier med forskellige specifikationer. Sker det, risikerer du, at egenskaberne i den oprindelige olie forringes.

 4. Spild ikke olie ud over motoren ved påfyldning. Det kan nemlig i værste fald forårsage brand i motorrummet.

 5. Når du skifter olie med regelmæssige intervaller, sikrer du, at motorens mekaniske dele smøres ordentligt. En ny påfyldt motorolie er også med til, at rengøre motoren og opsamle det skidt, som automatisk sniger sig ind i systemet. Efterhånden som olien indeholder snavs, bliver bilens præstationsevne svækket, og motoren slides hurtigere.

Sådan skifter du selv olien på din bil

Olieskift på bilen er en af den slags opgaver, man som bilejer selv kan klare. Vi gennemgår her trin for trin, hvordan du får skiftet motorolien på din bil.

Først og fremmest skal du bruge følgende ting:

 • Find en dunk, som du kan bruge til at opsamle den gamle olie
 • Tragt til påfyldning af den nye olie
 • En sekskantnøgle eller en topnøgle til at løsne bundproppen
 • Ny motorolie med de rigtige specifikationer
 • Et par kraftige handsker.

I dag findes der motorolier på markedet, som er udviklet til en bestemt type motor. Derfor skal du altid undersøge, hvilken type motorolie, der passer bedst til din bil. Du finder typisk informationen i bilens service- eller instruktionsbog, eller du kan spørge der, hvor du køber olien.

Vælger du at købe motorolien online, så findes der hjemmesider, hvor du blot ved at indtaste bilens registreringsnummer, får tilsendt den olie, som passer til din Toyota.

Olieskift trin for trin

 1. Find bundproppen inde under bilen
 2. Start motoren, og lad den stå i tomgang nogle minutter
 3. Sluk herefter motoren, og stil opsamlingsdunken under bundproppen
 4. Brug topnøglen til at løsne bundproppen. Husk at bruge handsker, da olien er varm
 5. Når al olien er løbet ud, kan du skrue bundproppen på igen
 6. Brug tragten, når du påfylder den nye motorolie
 7. Start igen motoren, og lad den stå i tomgang. Kontroller, at olien ikke siver ud nede ved bundproppen. Efterspænd evt. bundproppen.
 8. Det kan være en god ide, også at skifte oliefilteret, som er med til at holde olien ren
 9. Husk, at aflevere den brugte olie på genbrugspladsen.

Vil du ikke selv skifte motorolien på din bil, så bestil tilbud på Autobutler, og få et værksted til at skifte motorolien på din Toyota.

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.