Ny kobling Citroën

Få skiftet kobling på din Citroën

11 august 2017, 11:27

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på et koblingsskift til Citroën. Prisen dækker over alle tilbud, som er afgivet af værkstederne via Autobutler.

Spar i gennemsnit*
2.342 kr. / 26%

Gør som mere end 600.000 andre bilejere. Få tilbud på Autobutler og husk på, at når du bruger vores værkstedsportal, er du blandt andet sikret FDMs stikprøvekontrol, 3 års reparationsgaranti og aftaler på skrift.

Autobutler skaber gennemsigtighed og tryghed for alle brugere og sikrer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til den rigtige pris.

Ups – er der noget galt med koblingen?

En velfungerende kobling giver en smidig og behagelig kørsel, men efterhånden, som din bil bliver ældre, kan der opstå problemer. Gear og kobling bruges nemlig konstant, og derfor kan det ikke undgås, at der kommer slitage på denne del af bilen.

På de fleste nyere biler, vil koblingen fungere upåklageligt i rigtig mange år. Det gælder også for Citroën. Men har du en ældre Citroën-model, er det mere sandsynligt, at koblingen er blevet slidt, og på et tidspunkt skal skiftes.

Det kan være svært, at oplyse antal år eller antal kørte kilometer, som en indikator for, hvornår koblingen på din Citroën eventuelt skal skiftes.

Men der er til gengæld en række signaler, som du skal være opmærksom på. Oplever du et eller flere af nedenstående tilfælde, når du kører i din bil, så er det formentlig et tegn på, at tidspunktet for en udskiftning af koblingen nærmer sig.

 1. Det må ikke være svært at træde koblingen i bund, når der skiftes gear. Er det tilfældet, kan det være tegn på, at koblingen er slidt og skal udskiftes.

 2. Hører du stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift), uden at du rører ved koblingen, så er det tegn på, at noget er galt.

 3. Et gearskifte må ikke være besværligt eller larme ('skære tænder'). Oplever du det, så kør straks bilen til værkstedet.

 4. Har du problemer med at finde koblingspunktet, og ryger bilen pludselig ud af gear, så er der problemer med koblingen.

Hvis du oplever et eller flere af ovenstående symptomer, skal du straks kontakte dit lokale autoværksted. Jo før, jo bedre. For ellers bliver problemerne med sikkerhed bare værre.

Koblingsskift er en standardopgave

Ved et koblingsskift er det tit nødvendigt at skille en del af motoren ad, og derfor er opgaven som oftest tidskrævende.

På Autobutler har vi tidligere skrevet om, hvordan man selv kan skifte koblingen på sin bil.

Men det er ikke en opgave for nybegyndere, og er du den mindste smule i tvivl, bør du i stedet benytte dig af et af de tilbud, som du kan få via Autobutler.

På autoværkstederne er man vant til, at udskifte koblingen på mange forskellige bilmærker, og visse værksteder har særlige favorable procentaftaler med reservedeleproducenterne.

Det kan selvfølgelig ses på regningen, men der hvor du vil se den største forskel er på timeprisen, og det samlede antal timer, som er afsat til opgaven.

Hvilket værksted, der er det billigste og det bedste, kan være svært at gennemskue. Men der er hjælp at hente.

For på Autobutler kan du både sammenligne de modtagne tilbud, og vælge et godt tilbud ud fra eksempelvis pris, afstand til værksted, eller hvor godt opgaven er beskrevet.

Endelig så har mere end 600.000 tilfredse brugere anmeldt et eller flere af de værksteder, som er tilknyttet vores værkstedsportal. Læs de mange værkstedsanmeldelser på Autobutler.

Koblingsskift – undgå at slide koblingen unødigt

Et forestående koblingsskift kan skyldes, at bilen er blevet kørt forkert, hvilket har medført unødig meget slitage.

Derfor får du her 4 gode råd til, hvordan din kobling slides mindst muligt.

 • Fil ikke på koblingen. Træd i stedet koblingen i bund, skift gear og slip så koblingen helt igen.
 • Brug speederen og ikke koblingen til at styre farten.
 • Når du holder stille, eksempelvis i et lyskryds, så sid ikke med koblingen i bund, men sæt i stedet bilen i frigear og træd på bremsen.
 • Har du parkeret samtidig med, at bilen står i gear, så vil kraftig vind kunne få bilen til at bevæge sig. Og da koblingspladen i den situation er spændt op mod drivhjulet vil det slide på koblingen. Parker derfor i frigear og husk at trække håndbremsen.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.