Mekaniker gennemgår en Opel til bilsynet

Hvad koster et synstjek til din Opel?

29 juli 2019, 08:40

I Danmark skal alle biler til periodisk syn hvert andet år. Det gælder fra bilen er 4 år gammel (fra 1. indregistreringsdato).
Det er Færdselsstyrelsen, som sender indkaldelsen til det periodiske syn. Det sker otte uger inden synsfristen udløber, og de fleste bilejere modtager indkaldelsen via e-Boks.

Synsfristen kan ikke udsættes ud over den angivne dato. Derfor gælder det om at være forudseende og have din Opel klar til syn, inden fristen udløber.

Når bilen skal til syn er det bedst at bestille tid i forvejen, eller lade værkstedet køre bilen til syn for dig.

Hvis du leder efter et kvalitetsværksted, der er til at stole på. Hvor prisen holder, og der ikke laves mere end det aftalte, kan du bestille tilbud på synstjek/synstest.

Pris for bilsyn og omsyn

På Autobutler har vi undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek til Opel. Prisen nedenfor dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Opel-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
761 kr. / 72%

Hvad tjekkes ved et bilsyn?

Når du kører din Opel til syn har bilsynet to overordnede formål.

Synshallen skal sikre, at alle forhold er i orden omkring færdselssikkerhed, og at bilen er forsvarlig at køre i.

I synshallen tjekkes bl.a. styretøj, støddæmpere, dæk samt lygter. Desuden kontrolleres det, at der ikke er rust og tæring på kritiske steder, herunder bærende dele såsom vanger og hjulophæng.

Endelig måles det om de miljømæssige forhold lever op til gældende regler og krav. Det sker ved en kontrol af bl.a. røg, kulilte og støj.

I maj 2018 indførtes nye, skærpede regler på synsområdet. Reglerne betyder, at hvis der eksempelvis er sprunget en pære eller dækmønsteret er under 1,6 mm, så skal bilen til omsyn. Og ved manglende bremselys får man et decideret kørselsforbud.

Derfor er det i højere grad end tidligere i dag en god ide at få bilen tjekkes på et værksted, inden der køres til syn.

Hvad fortæller synsrapporten?

Et bilsyn afsluttes med, at synshallen udleverer en synsrapport med synsresultatet. Rapporten er ligeledes tilgængelig via Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Synsrapporten indeholder en beskrivelse af eventuelle fejl og mangler, som skal rettes for at bilen kan blive endelig godkendt.

Rapporten kan i visse tilfælde også indeholde bemærkninger, hvis synspersonalet har opdaget forhold, som på sigt kan udvikle sig til fejl på bilen, men som ved en forebyggende indsats kan sikre bilen en forsvarlig drift fremadrettet.

Bilen kan efter syn enten blive ’Godkendt’, ’Betinget godkendt’ – få synsresultatet ’Kan godkendes efter omsyn’ eller ’Køretøjet er ikke godkendt’.

Ved ’Betinget godkendt’ er der fejl som rettes, men bilen skal ikke til omsyn.

Det skal den derimod, hvis synsrapporten siger ’ Kan godkendes efter omsyn’. Så skal bilen omsynes indenfor 33 dage. Vær opmærksom på, at overskrides fristen for omsyn skal bilen til et nyt syn.

Endvidere skal man være klar over, indtil bilen er omsynet og godkendt, er køretøjet ikke lovligt at benytte. Dog kan der gives tilladelse til, at køretøjet må køres fra synshallen til autoværkstedet, hvor reparationen skal finde sted.

Fremgår det af synsrapporten, at køretøjet ikke er godkendt, skyldes det at køretøjet indeholder væsentlige og mange fejl og mangler. I sådanne tilfælde vil der blive sendt besked til politiet, som efterfølgende vil inddrage nummerpladerne.

Med synsrapporten i hånden kan du indhente tilbud på de reparationer, som skal udføres inden bilen skal til omsyn.

Få en god dialog med værkstederne og opnå skarpe priser. Brug Autobutler, når bilen skal på værksted.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.