Mekaniker udlæser fejlkoder på en Toyota

Pris på fejlsøgning og diagnosticering af Toyota

20 september 2019, 16:25

Nye Toyota biler er spækket med elektronik, og rent faktisk er det i nyere biler i dag en computer, som holder øje med bilens mange forskellige funktioner.

Eksempelvis så indsamles al data om motorens sundhedstilstand i bilens computersystem, og det gør mekanikeren i stand til at foretage en diagnosticering og en fejlsøgning af bilens elektroniske udstyr, når din Toyota er på værksted.

For at give dig en ide om, hvad prisen på en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder koster har vi udregnet en gennemsnitspris. Den anførte pris er beregnet ud fra alle de tilbud på fejlsøgning, som værkstederne har afgivet til Toyota-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
1.011 kr. / 79%

Overvejer du hvilket værksted du skal vælge, kan du på Autobutler læse værkstedsbedømmelser fra andre bilejere. På den måde bliver det måske lettere for dig at vurdere, hvem du har mest tillid til skal udføre opgaven med at udlæse fejlkoder på din Toyota.

Hvordan udlæser mekanikeren fejlkoderne?

Den computerstyrede kontrol kaldes også for OBD (On-Board Diagnostics). Når der opstår en fejl i det elektroniske system, kommer bilen med en fejlmelding ved at en af advarselslamperne i Instrumentbrættet lyser.

Ved en fejlsøgning udlæses bilens fejlkoder. Mekanikeren får dermed automatisk en oversigt over bilens elektronik og avancerede sikkerhedssystemer.

Bilen er udstyret med en lang række sensorer, der måler fejl i systemet, og ved hjælp af computersystemet får værkstedet hjælp til en diagnosticering af blandt andet bilens start- og tændingssystemer, bremsesystemer, klimaanlæg eller måske turbolader.

Ofte er det ret enkelt og lige til at finde fejlen, mens fejlsøgningen andre gange kan være mere krævende.

Når du opretter en opgave hos Autobutler, får du altid en fast pris på den opgave, som du har beskrevet. Viser fejlen sig at være en anden, eller dukker der flere fejl op, vil værkstedet altid kontakte dig, inden mekanikeren foretager sig noget. Denne fremgangsmåde er din sikkerhed for, at det arbejde som udføres på din Toyota altid er i overensstemmelse med dine forventninger.

Ved at bruge Autobutler, er du samtidig sikret, at værkstederne lever op til en omfattende reparationsaftale. I aftalen stilles der bl.a. krav om, hvilket diagnosticeringsværktøj værkstederne skal benytte.

Blinkende advarselslamper

De moderne, avancerede elektriske systemer, som nutidens biler er udstyret med, sikrer stabilitet, sikkerhed og komfort.
Og for at især sikkerheden er i top, er det vigtigt, at bilens elektronik fungerer 100 pct., som det skal.

Udlæsning af fejlkoder og eventuel fejlretning og nulstilling af fejl er derfor også et fast punkt på mekanikerens liste, når bilen er på værksted til et almindeligt serviceeftersyn.

Hvis man som bilejer under kørsel oplever fejl på bilens elektroniske systemer, vil man som regel kunne se, at en af bilens advarselslamper lyser i instrumentbrættet.

Eventuelle fejl registreres af de mange sensorer, som findes i bilen, og advarselslamperne kan enten lyse rødt eller gult.

Når en advarselslampe lyser gult indikerer det, at der kan være en mulig fejl et eller andet sted i systemet. I sådanne tilfælde er det en god ide at forholde sig til, hvilken lampe der lyser, og eventuelt få bilen tjekket på et værksted, hvis det ikke er noget man selv kan klare.

En gul advarselslampe kan sagtens være en lille, ubetydelig fejl, og som regel vil man uden problemer kunne køre hen til værkstedet.

Men man skal aldrig ignorere en lysende advarselslampe gennem længere tid og blot kører videre, som om intet var hændt.

Lyser advarselslampen derimod rødt, skal motoren straks slukkes. Tjek i bilens instruktionsbog, hvad fejlen består i. Som oftest vil det være nødvendigt at tilkalde vejhjælp, så man kan få bilen bugseret hen til det lokale værksted.

Værkstedet kan ved hjælp af det rigtige diagnosticeringsværktøj udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper, så indhent tilbud via Autobutler.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.