Derfor er service på bremsevæske og hydraulikken vigtig

Skrevet af Autobutler.dk d. 12. maj 2015, 09.42

Service og reparation af bremser og bremseklodser

Bremserne er ubetinget den vigtigste del i sikkerhedssystemet, uden dem kan du ikke tage farten af bilen, for at standse eller undgå forhindringer.

Det virker meget indlysende, og alligevel er det alt for mange, som ikke får skiftet deres bremsevæske eller efterse hydraulikken i tide.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Bremsevæsken er en olie

Bremsevæsken er en olie, og fra det øjeblik den hældes på bilen fra en lukket beholder, begynder den at optage fugtighed fra luften. Det er selvfølgelig minimale mængder der er tale om, men med tiden bliver det til en betydelig del.

Hver gang bremsecylinderen aktiveres, er der risiko for at få fugt og snavs ind i beholderen med bremsevæske, hvor det kan blandes med og absorberes af olien. Det er også en af årsagerne til at beholderen (reservoiret) er mere eller mindre gennemsigtigt. I hvert fald nok til at du kan se væskestanden, uden du behøver at åbne for beholderen.

Service og reparation af bremser og bremseklodser


Vand svækker oliens egenskaber

Grunden til at det er olie, og ikke vand der bruges som bremsevæske, er bl.a. at oliens kogepunkt er højere. Med vand i olien reduceres kogepunktet, og med varme bevægelige dele kan det være direkte skadeligt hvis der er vand blandet med olien.

I Danmark, med et klima der indeholder en masse regn og fugtig luft, er det endnu vigtigere at erstatte bremsevæsken regelmæssigt.

Som regel sker det i forbindelse med service, men hvis du gør det selv, skal du slå op i servicehåndbogen, for at finde intervallet for udskiftning af bremsevæske. Meg ofte er det for hver 30 til 50.000 km, eller hvert andet år, hvad der nu kommer først.

Kontroller løbende bremsevæskestanden

Forurening af bremsevæsken er ikke det eneste problem du skal være opmærksom på. Du vil opleve at bremsevæskestanden daler med tiden, det kan der være mange årsager til. Der er en del friktion i bremsekaliberen, og en bremseslange kan være mere eller mindre utæt.

Det er rimeligt nemt at kontrollere bremsevæskestanden. Når du åbner motorhjelmen skal du finde beholderen til bremsevæske, hvis du ikke kan finde den, kan du slå op i service håndbogen. Der er to strreger på, en til maks og en til min, så du kan se.

Hvis du skal hælde meget på, eller ofte skal fylde en sjat på, kan det være bremsesystemet der er noget galt med. I så fald bør du kontrollere alle bremser og slanger for utætheder.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Alt om bilens bremser

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Suzuki Splash – 2009
Hurtig reaktion og bestilling af reservedele. To mand på jobbet. Så dagen efter at bilsynet havde...
KP Erhvervsbiler ApS - AutoMester
8370 Hadsten
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu