For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Derfor er service på bremsevæske og hydraulikken vigtig

12 maj 2015, 09:42

Service og reparation af bremser og bremseklodser

Bremserne er ubetinget den vigtigste del i sikkerhedssystemet, uden dem kan du ikke tage farten af bilen, for at standse eller undgå forhindringer.

Det virker meget indlysende, og alligevel er det alt for mange, som ikke får skiftet deres bremsevæske eller efterse hydraulikken i tide.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Bremsevæsken er en olie

Bremsevæsken er en olie, og fra det øjeblik den hældes på bilen fra en lukket beholder, begynder den at optage fugtighed fra luften. Det er selvfølgelig minimale mængder der er tale om, men med tiden bliver det til en betydelig del.

Hver gang bremsecylinderen aktiveres, er der risiko for at få fugt og snavs ind i beholderen med bremsevæske, hvor det kan blandes med og absorberes af olien. Det er også en af årsagerne til at beholderen (reservoiret) er mere eller mindre gennemsigtigt. I hvert fald nok til at du kan se væskestanden, uden du behøver at åbne for beholderen.

Service og reparation af bremser og bremseklodser


Vand svækker oliens egenskaber

Grunden til at det er olie, og ikke vand der bruges som bremsevæske, er bl.a. at oliens kogepunkt er højere. Med vand i olien reduceres kogepunktet, og med varme bevægelige dele kan det være direkte skadeligt hvis der er vand blandet med olien.

I Danmark, med et klima der indeholder en masse regn og fugtig luft, er det endnu vigtigere at erstatte bremsevæsken regelmæssigt.

Som regel sker det i forbindelse med service, men hvis du gør det selv, skal du slå op i servicehåndbogen, for at finde intervallet for udskiftning af bremsevæske. Meg ofte er det for hver 30 til 50.000 km, eller hvert andet år, hvad der nu kommer først.

Kontroller løbende bremsevæskestanden

Forurening af bremsevæsken er ikke det eneste problem du skal være opmærksom på. Du vil opleve at bremsevæskestanden daler med tiden, det kan der være mange årsager til. Der er en del friktion i bremsekaliberen, og en bremseslange kan være mere eller mindre utæt.

Det er rimeligt nemt at kontrollere bremsevæskestanden. Når du åbner motorhjelmen skal du finde beholderen til bremsevæske, hvis du ikke kan finde den, kan du slå op i service håndbogen. Der er to strreger på, en til maks og en til min, så du kan se.

Hvis du skal hælde meget på, eller ofte skal fylde en sjat på, kan det være bremsesystemet der er noget galt med. I så fald bør du kontrollere alle bremser og slanger for utætheder.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Alt om bilens bremser

3 tilbud og sammenlign priser på bremser

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer