For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Husk at gøre din bil klar til efteråret

Gør bilen klar til efteråret

Selvom der stadig officielt er lidt tilbage af sommeren, følger her en række gode råd til, hvordan du gør din bil klar til den lidt koldere og mørkere årstid, der venter forude. FDM har lavet en guide, som vi har suppleret op på.

Skift bilens olie

Alle bilejere skal jævnligt tjekke olien på deres bil, men som tommelfingerregel skal olien skiftes hvert år. Hvis olien på din bil er over 1 år gammel op til efteråret, er det rent faktisk vigtigt, at du også inkluderer et egentligt olieskifte. Gammel motorolie er sværere for motoren at trække rundt, når temperaturen falder og en ældre olie har en lavere smøreevne.

Beskyt din bil mod rust

Hvis din bil er ca. 3 år eller ældre er rust alle bilers største fjende og derfor gør alle bilejere klogt i at forebygge. Den primære udfordring med rust er, at det er svært at se, før skaden er sket. Mange er uvidende om, at det faktisk i virkeligheden bedst kan svare sig ikke at vente for længe. En rustbeskyttelse skal ”sætte sig”, hvorfor det bedst kan betale sig at få lavet, inden vinteren for alvor har sat ind. På Autobutler er det muligt at indhente et tilbud på en rustbeskyttelse fra et værksted i nærheden af dig.

Få 3 tilbud på rustbeskyttelse

Tjek dit batteri

Det er en rigtig god ide at tjekke, at dit batteri har den rigtige ladetilstand. Mange biler kører rundt med et batteri, der langt fra er opladt helt. Den koldere tid betyder også, at batteriet bliver mere udsat, så derfor er det en rigtig god ide, at du får kontrolleret dit batteri inden da hos et værksted.

Skift til vinterdæk

Det er en god ide ikke at vente for længe med at få skiftet til vinterdæk. Vores anbefaling er, at du senest i løbet af oktober har fået anskaffet og påmonteret vinterdækkene. Hvis du ikke allerede har vinterdæk til din bil, kan du med fordel forespørge priser på nye dæk på Autobutler under kategorien dæk og fælge.

Brug kølervæske korrekt

Det er et simpelt, men meget afgørende tip at bruge kølervæsken korrekt. Husk at fylde den rette blanding af kølervæske og vand på din bil. For meget vand gør, at kølervæsken udvider sig i frost og ødelægger motoren.

Få et tilbud på vinterklargøring af din bil.

Tjek viskerbladene

Dine vinduesviskere er vigtigere, end du tror og særligt i den kommende tid spiller de en væsentlig rolle, når efterårets kraftige vinde og våde blade sætter ind. Gå derfor dine vinduesviskere efter i sømmene ved at tjekke, om gummiet er helt, og om viskerbladene ikke er knækket. En god ide er lige at fået renset bladene med en svamp og lidt rengøringsmiddel.

Få 3 tilbud på reparation

Få 3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.5 / 11940 anmeldelser

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 283 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer