Gør bilen klar til efteråret

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. september 2015, 09.00

Gør bilen klar til efteråret

Selvom der stadig officielt er lidt tilbage af sommeren følger her en række gode råd til hvordan du gør din bil klar til den lidt koldere og mørkere årstid, der venter forude. FDM har lavet en guide som vi har suppleret op på.

Skift bilens olie

Alle bilejere skal jævnligt tjekke olien på deres bil, men som tommelfingerregel skal olien skiftes hvert år. Hvis olien på din bil er over 1 år gammel op til efteråret, er det rent faktisk vigtigt, at du også inkluderer et egentligt olieskifte. Gammel motorolie er sværere for motoren at trække rundt, når temperaturen falder og en ældre olie har en lavere smøreevne.

Beskyt din bil mod rust

Hvis din bil er ca. 3 år eller ældre er rust alle bilers største fjende og derfor gør alle bilejere klogt i at forebygge. Den primære udfordring med rust er, at det er svært at se, før skaden er sket. Mange er uvidende om, at det faktisk i virkeligheden bedst kan svare sig ikke at vente for længe. En rustbeskyttelse skal ”sætte sig”, hvorfor det bedst kan betale sig at få lavet inden vinteren for alvor har sat ind. På autobutler.dk er det muligt – gratis og uforpligtende – at indhente et tilbud på en rustbeskyttelse fra et værksted i nærheden af dig.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Tjek dit batteri

Det er en rigtig god ide at tjekke, at dit batteri har den rigtige ladetilstand. Mange biler kører rundt med et batteri, der langt fra er opladet helt. Den koldere tid betyder også, at batteriet bliver mere udsat, så derfor er det en rigtig god ide, at du får kontrolleret dit batteri inden da hos et værksted.

Skift til vinterdæk

Det er en god ide ikk at vente for længe med at få skiftet til vinterdæk. Vores anbefaling er, at du senest i løbet af oktober har fået anskaffet og påmonteret vinterdækkene. Hvis du ikke allerede har vinterdæk til din bil kan du med fordel forespørge priser på nye dæk på autobutler.dk under kategorien dæk og fælge.

Brug kølervæske korrekt

Det er et simpelt, men meget afgørende tip at bruge kølervæsken korrekt. Husk at fylde den rette blanding af kølervæske og vand på din bil. For meget vand gør at kølervæsken udvider sig i frost og ødelægger motoren. Få et tilbud på vinterklargøring af din bil hos autobutler.dk.

Tjek viskerbladene

Dine vinduesviskere er vigtigere end du tror og særligt i den kommende tid spiller de en væsentlig rolle når efterårets kraftige vinde og blade sætter ind. Gå derfor dine vinduesviskere efter i sømmene ved at tjekke om gummiet er helt og om viskerbladene ikke er knækket. En god ide er lige at fået renset bladene med en svamp og lidt rengøringsmiddel.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu