Kan du reglerne for tilbagelevering af leasingbil?

Disse punkter kan blive dyre, når du afleverer leasingbil retur

08 september 2021, 11:42

Leasingkonceptet er gennem de sidste 5-10 år blevet mere og mere udbredt i Danmark, både blandt private og folk der har en leasingaftale på sin firmabil.

Men hvordan foregår det, når man skal aflevere sin leasingbil retur? Det er måske ikke alle, der er opmærksomme på, at de kan ende med en halvstor regning, hvis ikke der er blevet passet godt på bilen i leasingperioden.

Hvad sker der, når man afleverer sin leasingbil retur?

Når du skal aflevere din leasingbil, skal den i princippet laves, så den fremstår som ny efterfølgende. Derfor skal den køres på et udvalgt, uvildigt værksted, som tjekker den igennem og ser, hvad der skal laves, så den igen skal leases uden nogen skader.

Hos de forskellige leasingselskaber arbejder de med forskellige bagatelgrænser for småskader, som du altså ikke kommer til at betale for. Det kan være:

 • Ridser omkring dørhåndtaget
 • Småridser i kofanger

Men andre skader skal altså laves på din regning. Når værkstedet har undersøgt bilen, laver de en slags tilstandsrapport med skader og priser på reparation, og den regning får du altså.

5 (måske) uventede punkter, du risikerer en regning på

Når du afleverer din leasingbil retur, er der altså nogle punkter, du efterfølgende skal betale for bliver lavet. Det varierer selvfølgelig, og der er ikke nogen facitliste, da det bl.a. afhænger af den specifikke leasingaftale.

På det uvildige værksted, hvor du afleverer bilen, kører de efter FDM´s listepriser, og derfor kan det næsten altid betale sig at få et andet værksted til at tjekke bilen igennem først og få et tilbud på eventuelle reparationer.

Her er 5 hyppige skader eller fejl, som bilister ofte får en regning på, når de afleverer deres bil efter endt leasingperiode

 1. Større ridser, hakker eller buler i fælge
 2. Små og store buler
 3. Ridser i lakken
 4. Rengøring – hvis bilen er efterfaldt helt snavset, får du også en regning på rengøring. Det bør ikke være tilfældet ved en smule skidt på gulvet fx
 5. Nedslidte dæk, der skal skiftes

Det kan du gøre

Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke får nogen ubehagelige overraskelser, når du afleverer din leasingbil retur, er der her et par punkter, du kan følge:

 • Læs din leasingaftale godt igennem, så du har helt styr på vilkårene.
 • Tjek med dit forsikringsselskab, om der er nogle af skaderne, de eventuelt dækker
 • Pas på bilen, som var det din egen
 • Kør den forbi et uvildigt værksted, inden du afleverer leasingbilen, da de eventuelt kan udbedre skader billigere end tilfældet er gennem dit leasingselskab.

Leasingkonceptet kan virke uoverskueligt og komplekst, men på flexleasing kan du både læse meget mere og få tilbud tilpasset dine leasingbehov.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.