Husk at skifte olie og oliefilter på bilen

Vælg den rigtige motorolie

02 januar 2015, 13:34

Olieskift og valg af motorolie har betydning for din brændstof- og biløkonomi. Olien smører bilens motor, holder motoren ren og er en fast del de ting, som skal være opmærksom på for at sikre din bils ve og vel. Særligt i vinterkulden har valg af den rigtige olie betydning for, hvordan motoren præsterer.

Høj eller lav viskositet. Tyk eller tyndtflydende olie

I koldt vejr har almindelig mineralsk olie svært ved at glide ordentligt rundt i systemet, pga. viskositeten, som er betegnelsen for en motorolies tykkelse. I modsætning til syntetiske olier bliver almindelig mineralsk motorolie tykkere ved lave temperaturer. Det er derfor vigtigt altid at køre med den rigtige olie på motoren.

En mere tyndtflydende, syntetisk olie kan om vinteren være en god idé. Den vil sørge for, at koldstarterne ikke slider unødigt meget på din motor i minusgrader. Uanset årstiden og temperaturerne bør man løbende kontrollere oliestanden på bilen. Allerhelst for hver 1.000-2.000 km., man har kørt. Bruger du primært din bil til korte ture og bykørsel, er det en god ide at tjekke oliestanden for hver 1.000 km, da dette slider mere på din bils motor.

Bestil tilbud på olieskift

Så ofte skal du skifte olie

Som tommelfingerregel er det en god ide at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. Tjek i bilens instruktionsbog, hvor ofte det anbefales at din bil skal have skiftet olie, da det kan svinge i begge retninger. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du spørger ind til det, når du opretter en opgave på Autobutler

Prisen for olieskift ligger i den lave ende af skalaen sammenlignet med andre større vedligeholdelsesopgaver – så det er en god investering i din samlede biløkonomi og motorens levetid.

Skift af oliefilter

Vær opmærksom på, at det ofte ikke er nok at skifte olien på bilen, hvis du har et tilstoppet oliefilter. Vi anbefaler dig derfor at få skiftet oliefilter, hver gang du skifter olie.

Vælg den rigtige olie til din bil

Husk at bruge den rigtige olie når du skal påfylde – du kan se hvilken olie, din bil bruger i bilens instruktionsbog. Det er altid en god idé at have en dunk liggende i din bil, så du hurtigt kan påfylde, hvis olieniveauet er lavt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en mekaniker.

Få skiftet olie og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.