Vælg den rigtige motorolie

Skrevet af Autobutler.dk d. 2. januar 2015, 13.34

Olieskift

Olieskift og valg af motorolie har betydning for din brændstof- og biløkonomi. Olien smører bilens motor, holder motoren ren og er en fast del de ting, som skal være opmærksom på for at sikre din bils ve og vel. Særligt i vinterkulden har valg af den rigtige olie betydning for hvordan motoren præsterer.

Høj eller lav viskositet. Tyk eller tyndtflydende olie

I koldt vejr har almindelig mineralsk olie svært ved at glide ordentligt rundt i systemet, pga. viskositeten, som er betegnelsen for en motorolies tykkelse. I modsætning til syntetiske olier bliver almindelig mineralsk motorolie tykkere ved lave temperaturer. Det er derfor vigtigt altid at køre med den rigtige olie på motoren.

En mere tyndtflydende, syntetisk olie kan om vinteren være en god idé. Den vil sørge for, at koldstarterne ikke slider unødigt meget på din motor i minusgrader. Uanset årstiden og temperaturerne bør man løbende kontrollere oliestanden på bilen. Allerhelst for hver 1.000-2.000 km., man har kørt. Bruger du primært din bil til korte ture og bykørsel, er det en god ide at tjekke oliestanden for hver 1.000 km, da dette slider mere på din bils motor.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Så ofte skal du skifte olie

Som tommelfingerregel er det en god ide at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. Tjek i bilens instruktionsbog, hvor ofte det anbefales at din bil skal have skiftet olie, da det kan svinge i begge retninger. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du spørger ind til det, når du opretter en opgave på autobutler.dk.

Prisen for olieskift ligger i den lave ende af skalaen sammenlignet med andre større vedligeholdelsesopgaver – så det er en god investering i din samlede biløkonomi og motorens levetid.

Skift af oliefilter

Vær opmærksom på, at det ofte ikke er nok at skifte olien på bilen, hvis du har et tilstoppet oliefilter. Vi anbefaler dig derfor at få skiftet oliefilter, hver gang du skifter olie.

Vælg den rigtige olie til din bil

Husk at bruge den rigtige olie når du skal påfylde – du kan se hvilken olie, din bil bruger i bilens instruktionsbog. Det er altid en god idé at have en dunk liggende i din bil, så du hurtigt kan påfylde, hvis olieniveauet er lavt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en mekaniker.


Bestil 3 gratis tilbud på olieskift


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu