Måren går til angreb under kølerhjelmen

Skrevet af Autobutler.dk d. 24. november 2014, 20:08

bilservice

Mår og mus søger varme under motorhjelmen og koster bilejere dyrt.

Hvis du føler at det gnaver og kribler under motorhjelmen i din bil, så kan der være en god årsag til det. Hvis bilen ikke vil starte, kan det skyldes at bilens kabler og slanger er tygget i stykker af en mår. Det er især her om vinteren hvor temperaturen falder, at mus og mår kravler ind under motorhjelmen.

Måren er kommet tættere på mennesker i jagten på føde. Biler er i den forbindelse interessante, fordi de ud over varme også har slanger som smager og dufter godt. Det er især vakuumslanger til motorstyringen, kølerslanger og ledningerne omkring de elektriske systemer som er spændende for måren og som giver bilejerne hovedpine, når bilen ikke kan starte fordi kablerne er ødelagte.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Skader til flere tusinde kroner

Skaderne kan være ret omfattende og tage tid at finde. I værste fald kan de uønskede natlige gæster føre til en ødelagt motor eller en større reparation, der nemt kan koste bilejere flere tusinde kroner.

For få år siden var mårangreb sjældne – men på nye biler er der kommet blødgørere i slangerne, som måren godt kan lide at bide i. Det koster typisk bilejerne mellem et par hundrede kroner og op til 6.000-7.000 kr. eller mere, hvis der for eksempel er tale om et ledningsnet.

Sådan forhindrer du mårangreb på din bil

Der er desværre ikke nogen rigtige løsninger på problemet men her er alligevel et par tips, som kan forhindre nogle mårbid i bilen:

  • Man kan købe en såkaldt mårspray, der holder rovdyret væk (den holder dog kun til næste regnvejrsdag, så det kræver kontinuerlig brug).
  • Man kan installere en ultralydssender, der giver en effekt mod mår, eller følge det gamle husråd (at have en huskat, eller hund i nærheden af bilen).
  • Bilens kabler kan beskyttes med et særligt plastikrør, der føres rundt om kablerne.
  • Man kan montere metalplader med strøm under bilen – en såkaldt mår-sensor 717 som kobles til bilens batteri.

Typiske skader efter mårangreb

Blandt de ting, som måren ynder at sætte sine skarpe tænder i, er bilens startkabler, kølevandsslanger, vakuumslanger, styretøjskabler, strømkabler og isolering. Hvis et mårangreb er gået ud over din bils startkabler, får bilen en ujævn kørsel og bilens katalysator kan samtidig blive ødelagt, fordi den bliver fyldt med ubrugt brændstof. Hvis kølevandsslangerne er gnavet over, ødelægger det motorens mulighed for at blive afkølet. Sidst men ikke mindst kan ødelagte styretøjskabler eller strømkabler give kortslutning, fejlagtige instrumenter, eller forhindre bilen i at starte.

Få gratis 3 tilbud på din bilreparation


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
55704 bedømmelser
Ford Fiesta – 2014
Cele Auto
2750 Ballerup
Ford Fiesta – 2009
BH Car Service Osted - Teknicar
4320 Lejre
Skoda Fabia – 2007
meget fin service hjælpsom en positiv oplevelse
TS Autoteknik I/S - Teknicar
2400 København NV
Ford Fiesta – 2014
Cele Auto
2750 Ballerup
Ford Fiesta – 2009
BH Car Service Osted - Teknicar
4320 Lejre
Opret en opgave nu