Autobutler for millioninvestering fra PSA

Autobutler får millioninvestering fra fransk bilgigant PSA

Den franske bilgigant bag bl.a. Peugeot og Citroën, PSA, investerer nu et millionbeløb i danske Autobutler, der formidler værkstedsreparationer over nettet.

PSA, Europas næststørste bilproducent, med mærker som Peugeot samt Citroën og DS indtræder nu som hovedejer af den danske værkstedsportal Autobutler.

Autobutler fortsætter som en markedsplads, men får med investeringen adgang til PSA's omfattende netværk af autoriserede mærkeværksteder og mulighed for at udnytte synergi på flere områder af bilejerskabet. Endelig øger investeringen de nuværende værksteders mulighed for at få fat i potentielle kunder med øget tilstedeværelse i Tyskland, England, Sverige, Frankrig og Danmark.

»Vi har gennem de sidste seks år opbygget stor viden om bilejeres digitale adfærd på vores fire markeder og formået at flytte værkstedsreparationer til nettet. Det har gjort os til en af de største rent digitale platforme på markedet for værkstedsreparationer. Når vi vælger at gå sammen med PSA, skyldes det først og fremmest muligheden for synergier og for at kunne sætte turbo på væksten uden for Danmark«, siger Christian Legêne, adm. dir. og medstifter af Autobutler.

Få tilbud på reparation

Målet er at blive Europas største værkstedsportal, og med investeringen er det mål kommet et skridt nærmere. Hos Autobutler er man særligt glad for, at partneren blev en stor industriel spiller inden for bilindustrien.

»Det glæder os at få PSA med på vores rejse. De ejer i forvejen tre stærke bilbrands og har en ambitiøs plan for det digitale område, der giver adgang til, at vi uafhængigt af bilmærke, bedre kan hjælpe bilejerne med at finde et bilværksted. Samtidig kan vi sætte PSA i kontakt med slutkunderne, med vores avancerede tekniske løsninger og viden om bilejernes digitale adfærd.«

Autobutler har hidtil rejst ca. 75 mio. kr. fra en række investorer og venturefonde, men med den nye investering bliver PSA majoritetsejer af selskabet og indtræder som hovedejer. Autobutler bevarer hovedsædet i Danmark under ledelse af de to stiftere Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler, men skruer kraftigt op for aktiviteterne i de øvrige lande.

Forandringer i bilbranchen

Der sker store digitale forandringer i bilbranchen i disse år, og Autobutler har været foregangsvirksomhed i arbejdet med at flytte bilejerskabet over på nettet. Virksomheden har lagt en digital overbygning på markedet for bilreparationer, som gør det nemt for bilejere og mekanikere at komme i kontakt med hinanden, når bilen skal på værksted. Autobutler nåede i juni sin registrerede kunde nummer 300.000 og peger på, at flere og flere nu søger mod nettet for at bestille et værksted, efter at have hørt om positive erfaringer fra naboer, familie og venner. Hvor de første kunder især var digitale "first-movers", er de nye kunder helt almindelige bilejere, som aldrig før har brugt nettet til bilrelaterede opgaver.

Om Autobutler

Autobutler blev etableret for seks år siden af Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler, der siden har udvidet forretningen til yderligere tre lande. Virksomheden har ikke egentlige internationale konkurrenter i Europa, men i enkelte andre lande findes der lignende nationale aktører.

»Den danske case har vist, at der er et kæmpe vækstpotentiale, så vores vigtigste mål her og nu er ikke indtjening, men at etablere en ledende markedsposition i de øvrige lande, medens markedet endnu er ungt«, siger iværksætter og adm. dir. Christian Legêne.

Med 300.000 registrerede bilejere er Autobutler en af Europas største digitale værkstedsportaler og tilbyder bilejere at bruge nettet eller en app til at tilbud på reparation af deres bil hos et af de tilsluttede værksteder i Danmark, Sverige, Tyskland og England.

Få tilbud på reparation

Om PSA-koncernen

Med sine tre kendte brands, Peugeot, Citroën og DS solgte PSA-koncernen på verdensplan 3 millioner køretøjer i 2015. Som Europas næststørste bilproducent nåede PSA-koncernen et rekordsalg- og omsætning på 54 milliarder euro i 2015. Koncernen befæstede sin position som europæisk foregangsvirksomhed på begrænsning af CO2 udledninger med et gennemsnit på 104,4 gram CO2/km i 2015. Med en samlet flåde på 1,8 millioner forbundne biler på vejene på verdensplan er koncernen førende på området, og udvider sin service som mobil aktør. Koncernen er ligeledes involveret i finansielle aktiviteter (Banque PSA Finance) og udstyr til biler (Faurecia). For yderligere information se groupe-psa.com/en.

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.