Autobutler får millioninvestering fra fransk bilgigant PSA

Skrevet af Autobutler.dk d. 27. juli 2016, 09.26

Autobutler får millioninvestering fra fransk bilgigant PSA

Den franske bilgigant bag bl.a. Peugeot og Citroën, PSA, investerer nu et millionbeløb i danske Autobutler, der formidler værkstedsreparationer over nettet.

PSA, Europas næststørste bilproducent, med mærker som Citroën, Peugeot og DS, indtræder nu som hovedejer af den danske værkstedsportal Autobutler.

Autobutler fortsætter som en selvstændig og uvildig markedsplads, men får med investeringen adgang til PSAs omfattende netværk af autoriserede mærkeværksteder og mulighed for at udnytte synergi på flere områder af bilejerskabet. Endelig øger investeringen de nuværende værksteders mulighed for at få fat i potentielle kunder med øget tilstedeværelse i Tyskland, England, Sverige og Danmark.

»Vi har gennem de sidste seks år opbygget stor viden om bilejeres digitale adfærd på vores fire markeder og formået at flytte værkstedsreparationer til nettet. Det har gjort os til en af de største rent digitale platforme på markedet for værkstedsreparationer. Når vi vælger at gå sammen med PSA skyldes det først og fremmest muligheden for synergier og for at kunne sætte turbo på væksten uden for Danmark«, siger Christian Legêne, adm. dir. og medstifter af Autobutler.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Målet er at blive Europas største værkstedsportal og med investeringen er det mål kommet et skridt nærmere. Hos Autobutler er man særligt glad for at partneren blev en stor industriel spiller inden for bilindustrien.

»Det glæder os at få PSA med på vores rejse. De ejer i forvejen tre stærke bilbrands og har en ambitiøs plan for det digitale område, der giver adgang til at vi uafhængigt af bilmærke, bedre kan hjælpe bilejerne med at finde et bilværksted. Samtidig kan vi sætte PSA i kontakt med slutkunderne, med vores avancerede tekniske løsninger og viden om bilejernes digitale adfærd.«

Autobutler har hidtil rejst ca. 75 mio. kr. fra en række investorer og venturefonde, men med den nye investering bliver PSA majoritetsejer af selskabet og indtræder som hovedejer. Autobutler bevarer hovedsædet i Danmark under ledelse af de to stiftere Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler, men skruer kraftigt op for aktiviteterne i de øvrige lande.

Forandringer i bilbranchen

Der sker store digitale forandringer i bilbranchen i disse år, og Autobutler har været foregangsvirksomhed i arbejdet med at flytte bilejerskabet over på nettet. Virksomheden har lagt en digital overbygning på markedet for bilreparationer, som gør det nemt for bilejere og mekanikere at komme i kontakt med hinanden, når bilen skal på værksted. Autobutler nåede i juni sin registrerede kunde nummer 300.000 og peger på, at flere og flere nu søger mod nettet for at bestille et værksted, efter at have hørt om positive erfaringer fra naboer, familie og venner. Hvor de første kunder især var digitale "first-movers", er de nye kunder helt almindelige bilejere, som aldrig før har brugt nettet til bilrelaterede opgaver.

Om Autobutler

Autobutler blev etableret for seks år siden af Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler, der siden har udvidet forretningen til yderligere tre lande. Virksomheden har ikke egentlige internationale konkurrenter i Europa, men i enkelte andre lande findes der lignende nationale aktører.

»Den danske case har vist, at der er et kæmpe vækstpotentiale, så vores vigtigste mål her og nu er ikke indtjening, men at etablere en ledende markedsposition i de øvrige lande, medens markedet endnu er ungt«, siger iværksætter og adm. dir. Christian Legêne.

Med 300.000 registrerede bilejere er Autobutler en af Europas største digitale værkstedsportaler og tilbyder bilejere at bruge nettet eller en app til at tilbud på reparation af deres bil hos et af de tilsluttede værksteder i Danmark, Sverige, Tyskland og England.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Om PSA-koncernen

Med sine tre kendte brands, Peugeot, Citroën og DS solgte PSA-koncernen på verdensplan 3 millioner køretøjer i 2015. Som Europas næststørste bilproducent nåede PSA-koncernen et rekordsalg- og omsætning på 54 milliarder euro i 2015. Koncernen befæstede sin position som europæisk foregangsvirksomhed på begrænsning af CO2 udledninger med et gennemsnit på 104,4 gram CO2/km i 2015. Med en samlet flåde på 1,8 millioner forbundne biler på vejene på verdensplan er koncernen førende på området, og udvider sin service som mobil aktør. Koncernen er ligeledes involveret i finansielle aktiviteter (Banque PSA Finance) og udstyr til biler (Faurecia). For yderligere information se groupe-psa.com/en.


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Suzuki Splash – 2009
Hurtig reaktion og bestilling af reservedele. To mand på jobbet. Så dagen efter at bilsynet havde...
KP Erhvervsbiler ApS - AutoMester
8370 Hadsten
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu