Oversvømmet vej, hvor bil kører igennem

Skybrud - Hvad skal du gøre ved en oversvømmet bil?

07 september 2014, 09:22

Får du først vand ind i bilen, enten i motoren eller i kabinen, er tørlægningen for stor en opgave at klare selv.

Skybrud giver bilen stuearrest

Det danske vejr er fugtigt og vådt i store dele af året, men ind imellem går det amok og kommer med en ordentlig skylle, der bliver til et skybrud. Når det sker, er der fare for, at biler bliver oversvømmet, hvilket kan mærkes på antallet af forespørgsler fra bekymrede bilejere, der nysgerrigt spørger Autobutlers mekaniker, hvad de kan gøre, og ofte om de kan gøre det selv. Når skybruddet fylder overskrifterne i nyhederne, bør du først og fremmest sørge for at køre en vej uden viadukter, lavtliggende veje og parkeringskældre. Blot en lidt for stor vandpyt, kan give vand i bilens elektriske installationer eller endnu værre, trænge op i udstødningsrøret og ned i motoren.

Bestil tilbud på redning af en druknet bil

Hvornår er bilen oversvømmet?

Allerede med vand halvvejs oppe ad hjulene, vil de fleste biler være i farezonen for at få vand i motoren. Alle bevægelige dele, der ikke er pakket ind i vandtætte systemer, risikerer at trække det snavsede vand rundt i motoren - hvilket er den sikre vej til bilkirkegården. Om efteråret kan det være mudret, om vinteren kan der endda være salt i vandet fra saltning af veje. Hvis du er rigtig uheldig, får bilen besøg af kloakvand.

Gør-det-selv kan være uhelbredeligt

Når først bilen har fået vand i motoren eller kabinen, bør du ikke prøve at redde den selv, men få autohjælp til at transportere den til et værksted, der har de rigtige værktøjer til at efterse motoren, evt. rengøre den, og sikre at der ikke er snavset spildevand, der ødelægger motoren. I første omgang er der mange, der tænker, at de kan tørre bilen selv, fordi det er billigere end at få værkstedet til det. Men overvej, om der er en forsikring, der dækker, og så slip for besværet og risikoen ved alligevel ikke at kunne gøre det godt nok selv.

Motoren er mest problematisk

Allerede ved vand ca. halvvejs op ad dækket, rammer vandet bundkarret i bilen og begynder at give risiko for at blande sig med sårbare dele. Hvis der først er kommet vand op i motoren, bør du ikke forsøge at starte den. Det kan betyde en ødelagt motor, hvis der er snavset vand med mudder, spildevand eller salt, der begynder at blande sig med motorens ædlere dele. Mange værksteder har specialudstyr og deciderede tørrehaller, der kan redde druknede biler, så når du opretter en opgave hos Autobutler, får du kun værksteder, der reelt kan klare opgaven, til at komme med forskellige tilbud. Og hvis forsikringen dækker, skal du selvfølgelig huske at nævne det.

Kabinen kan som regel altid reddes

Selvom motoren kan have taget skade, og der er dele, der skal skiftes, tager kabinen ikke så tit skade af en omgang vand, selvom der er snavs eller salt i vandet. Det kræver, at alt tages ud af bilen, renses og tørres. Selve kabinen skal også rengøres og tørres. Det er ikke en lille opgave, så medmindre du har en god grund til at gøre det selv, er det en god ide at få et værksted med de rigtige redskaber til at ordne det.

Hvad skal jeg gøre?

Først skal du undersøge, hvor højt vandet har været. Hvis du har mistanke om, at vandet har nået motorblokken, bør du som minimum få en autohjælp/vejhjælp til at komme og kigge på bilen. Det er med i dit abonnement. Hvis mekanikeren, der kommer ud, vurderer, at motoren kan være oversvømmet, kan han transportere den til værkstedet med det samme. Hvis der er synlige tegn på, at motoren har fået vand, kan du få kontakt med de bedste mekanikere hos Autobutler. Hvis der er kommet vand i kabinen, har der også været vand omkring motoren. Så er der kun en ting at gøre:

Bestil tilbud på redning af en druknet bil

Husk du kan tage billeder og sende med opgaven, så værkstedet nemmere kan vurdere opgavens omfang.

Få tilbud og sammenlign priser på <span class="translation_missing" title="translation missing: da.job_parts.synonyms.other">Other</span>

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.