Covid-19 - undgå Corona i bilen: Sådan gør du

18 marts 2020, 15:30

Det er vigtigt at rengøre de overflader, som er i kontakt med dine hænder. Dette gælder især, hvis en person, der er inficeret med corona-virus har været i din bil.

Hvilke overflader skal jeg rengøre i min bil?

Sådan renser du coronavirus ud af bilen
Klik her for åbne i nyt vindue

Hvilke produkter skal jeg bruge til at rengøre min bil?

Heldigvis behøver du ikke nogen specielle rengøringsprodukter for at slippe af med coronavirus. Du kan bruge normale rengøringsprodukter, såsom vaskemiddel eller specielle rengøringsprodukter til bilen, hvis du har dem derhjemme. Vær forsigtig inden brug, og kontrollér, om produkterne kan bruges på materialerne i din bil.

Det anbefales ikke at bruge sprit, da det er dårligt for din bils materialer, såsom læder, og det kan efterlade pletter. De eneste steder, hvor du kan bruge sprit til at rengøre din bil, er dørhåndtagene. Vær dog opmærksom på, at du skal bruge en sprit, der indeholder mindst 70% alkohol, da den ellers ikke dræber vira, kun bakterier. Desuden kan sprit ikke bruges i stedet for en rengøring, da det ikke fjerner snavs, og viruset kan sidde på snavsen.

Hvordan skal jeg rengøre min bil?

Den mest effektive måde at rengøre din bil er at sprøjte rengøringsproduktet eller vaskemidlet på de forskellige overflader, lade det sidde i et par minutter og skyl det derefter af med rent vand.

Du kan bruge denne procedure til at rengøre dørhåndtagene (både inde og ude), rattet, gearstangen, knapper og betjeningspanel (som radio, A/C osv.), håndbremsen, bakspejlet og benzinhætten. Det anbefales ikke at lade rengøringsproduktet sidde på materialet for længe, da det kan skade de forskellige materialer. Har din bil en touchscreen, er det bedst at bruge en rengøringsserviet (vådserviet) eller en tør klud med vaskemiddel for ikke at beskadige skærmen.

Som nævnt ovenfor findes der mange overflader i bilen, hvor virussen kan leve, og jo flere overflader der er, jo mere kan virussen sprede sig. Du bør derfor fjerne eventuelle genstande fra din bil, som dekorationer eller tilbehør, et tæppe, puder, tøj eller skrald.

Lad din AC køre på frisk luft

Når du kører bil skal du sørge for, at dit klimaanlæg kører på frisk luft. Virussen kan sprede sig, hvis der ikke er nogen luftcirkulation, så du skal sørge for, at dit klimaanlæg ikke kører på en indstilling, hvor luften indefra bliver gencirkuleret. Hvis du ikke er sikker på, hvilke indstillinger dit anlæg har, kan du nøjes med at åbne et vindue for at få frisk luft ind i din bil uden at bruge klimaanlægget overhovedet.

Det anbefales generelt at skifte luftforureningsfilter på din bil én gang om året for at forhindre, at den spreder bakterier og virus. Hvis du bemærker, at en muggen lugt kommer fra din aircondition er det tid til en AC-service.

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.