5 millioner dyr dør hvert år i trafikken

Skrevet af Autobutler.dk d. 6. december 2013, 15.55

Bilreparation: Skadesarbejde og pladearbejde

13.700. Så mange dyr bliver hver eneste dag dræbt i trafikken. Specielt i slutningen af året er mange større dyr på jagt efter føde, og blandt andet derfor stiger antallet af kollisioner bil og dyr imellem.

Selvom størstedelen er små dyr, der ikke er til fare for trafikken, er omkring 1 million af dem pattedyr, og et femcifret antal er store dyr, hvor alene hjortevildt står for mere end 25.000 årlige trafikdræbte dyr. Det viser tal fra Skov- og Naturstyrelsen. Samtidig stiger antallet af trafikdræbt hjortevildt henover efteråret, hvorfor man skal være særligt opmærksom på denne årstid.

»Biler der har været impliceret i voldsomme kollisioner, ser vi ikke, da de bliver repareret over forsikringen, men vi ser en del af de biler, der har været involveret i mindre sammenstød. Og der er tale om rigtig mange«, siger pressechef hos værkstedsportalen autobutler.dk, Alexander Elverlund.

Følg simple råd og undgå kollisioner

Det underbygges af en undersøgelse fra sidste år foretaget af Epinion. Den viste, at hver 8. dansker enten har kørt eller været passager i en bil, der har ramt et vildt dyr. Vil du gerne undgå at havne i den statistik, kan du følge disse få simple råd:

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

  1. Vær altid opmærksom, specielt når du kører i områder med meget skov. Tag skiltningen alvorlig – advarselsskiltene sættes oftest op i områder, hvor der har været flere bilulykker med dyrevildt. Hold en fornuftig afstand til forankørende der pludselig kan bremse op på grund af krydsende vildt.
  2. Hjorte er flokdyr, så vær meget opmærksom hvis du ser et dyr krydse vejen foran dig. Chancen for at flere følger trop, er stor. Sæt derfor farten ned eller stop evt. helt op og vent med at køre videre til du er helt sikker på, at der ikke kommer flere.
  3. Dyrevildt er mest aktive ved daggry og solnedgang, hvor det menneskelige syn ikke er så godt som ved fuldt dagslys. Vær derfor ekstra opmærksom hvis du kører bil på disse tidspunkter. Brug det lange lys når det er muligt.
  4. Sørg for at din bil er klar til at imødegå et eventuel møde med dyrevildt. Hav dæk der passer til årstiden og velfungerende bremser. Det kan forhindre alvorlige ulykker og dermed redde liv.
  5. Overvej hvad du vil gøre, hvis du rent faktisk rammer dyrevildt. Find ud af hvor du er, og ring til Dyrenes Vagtcentral på tlf. 1812 hvis dyret du har ramt, er tilskadekommet. Er dyret dødt, skal du ringe til Falck på 7010 2030.
  6. Ønsker du at forebygge sammenstød ved at få kigget bilen efter i sømmene, eller har uheldet været ude, kan du gratis få tre tilbud på reparation af bilen på autobutler.dk

  7. Få 3 tilbud på skadesarbejde og pladearbejde


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu