For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Kører du med de rigtige dæk?

Mekaniker skifter dæk

Alt for mange bilejere kører med forkerte dæktyper. Med en sikker-dæk kampagne vil værkstedsportalen autobutler.dk gøre det lettere at få skiftet til sommerhjul.

Sikker-dæk kampagne

Værkstedsportalen autobutler.dk lancerer nu en sikker-dæk kampagne i Danmark der skal få flere bilejere til at køre med de rigtige dæk. En stor gruppe bilister glemmer nemlig det vigtige dækskifte, og kører videre med dæk, som ikke er sikre nok på sommervejene.

Over en million biler skal den næste måned have skiftet dæk. Derfor kommer værkstedsportalen autobutler.dk nu med en sikker-dæk kampagne, hvor bilejere kan få skiftet til sommerhjul for en samlet pris på 149 kr. i resten af april.

"Vores mekanikere melder tilbage at mange bilejere på værkstederne ikke er klar over om de kører med de rigtige dæk. Vi vil derfor gerne gøre vores indsats for trafiksikkerheden og tilbyder at man via internet kan bestille et dækskifte på et af vores bilværksteder i resten af april", siger partner Peter Zigler fra autobutler.dk.

Der er i Danmark ikke noget lovkrav om hvilken dæktype, du kører med. Men det har stor betydning for bilens bremselængde, hvis du kører med forkerte dæk. Mange tror fejlagtigt, at de kan køre risikofrit med vinterdæk om sommeren. Men det er forkert. For på en varm eller våd vej kan vinterdæk ikke bremse lige så godt som sommerdæk. Ud over sikkerheden bliver vinterdæk slidt meget hurtigere end sommerdæk, og din bil bruger mere benzin når den kører med vinterdæk.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

"Det er vigtigt for trafiksikkerheden at køre med rigtige dæk. Hvert år sker der uheld, også her i området, hvor forkerte dæk har været medvirkende til trafikuheldet. Da det er en simpel opgave for værkstedet at skifte dine hjul, vil vi med kampagnen slå et slag for at flere bilejere får det gjort i tide", forklarer Peter Zigler. Han håber at kampagnen kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken i Danmark.

Fire skruer og en momentnøgle, så sidder hjulene fast

Det er ikke svært at skifte fra vinter- til sommerdæk på din bil. Det kræver blot at du har de fire sommerdæk monteret på fælge (hvilket næsten alle bilejer har) - og en donkraft og momentnøgle. Opgaven med at skrue de gamle hjul af og montere nye er hurtigt overstået. Du skal blot sikre dig at selve momentnøglen strammer tilstrækkeligt - og tjekke dæktrykket når hjulene er monteret.

Tips til dækskifte

Mekanikerne hos autobutler.dk har samlet deres bedste råd til dækskiftet.

  1. Skift til sommerdæk når nattefrosten er væk. Det er nu slut med den værste nattefrost. Derfor er der ikke længere nogen grund til at køre med vinterdæk som bremser dårligt på varm og våd asfalt.
  2. Bestil tid til dækskifte nu. Hvert forår er der mange som forgæves forsøger at få tid på værksteder og dækcentre. Selv om du måske først har tid til at skifte dæk om et par uger, bør du allerede nu reservere tiden, så du er sikker på at komme til. Bestiller du dækskiftet gennem en værkstedsportal, kan du ofte springe køen over, da der kun bydes på opgaven fra værksteder, der har tid. Skifter du selv dæk, har du dog ikke de bekymringer.
  3. Rengøring. Skifter du selv dæk, er det vigtigt, at du får vasket bolte og møtrikker grundigt, da det minimerer risikoen for defekter.
  4. Kontrollér mønsterdybden. Mål om mønsterdybden overholder lovkravet på minimum 1,6 mm. For at få det bedste vejgreb bør du ikke køre med dæk, der har en mønsterdybde under 3-4 mm afhængig af blandt andet dækbredde.
  5. Undersøg slidmønsteret på dækket. Er der ujævn slitage bør du købe nye dæk, alternativt skal du sørge for, at de mindst slidte dæk sidder bagerst.
  6. Tjek dæktrykket. Når dækkene er skiftet, skal du måle dæktrykket.
  7. Få afbalanceret dækkene. Uanset om du skifter selv, eller får det gjort hos en fagmand, bør du få afbalanceret dækkene minimum hvert andet år. Det sikrer, at hjulene sidder helt lige. Hvis du oplever rystelser i rattet, eller at bilen trækker til den ene side, kan det skyldes forkert afbalancerede dæk.
  8. Opbevar dækkene korrekt. Det er ikke uvæsentligt, hvordan du opbevarer det sæt hjul, du ikke kører på. Er dækkene monteret på fælge og fyldt med luft, skal dækkene hænges op i fælgene eller stables - gerne i dækposer men helst på et dækstativ.
  9. Byt rundt på dækkene. For at undgå for hurtig slitage kan det være en god idé at bytte rundt på dækkene. Som udgangspunkt kan det gøres, når bilen alligevel er til service. Spørg mekanikeren om dine dæk har de rette egenskaber til, at der kan byttes rundt på dem.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

3 tilbud og sammenlign priser på dækskifte

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer