Kører du med de rigtige dæk?

Skrevet af Autobutler.dk d. 31. marts 2016, 14:20
Mekaniker skifter dæk

Alt for mange bilejere kører med forkerte dæktyper. Med en sikker-dæk kampagne vil værkstedsportalen autobutler.dk gøre det lettere at få skiftet til sommerhjul.

Sikker-dæk kampagne

Værkstedsportalen autobutler.dk lancerer nu en sikker-dæk kampagne i Danmark der skal få flere bilejere til at køre med de rigtige dæk. En stor gruppe bilister glemmer nemlig det vigtige dækskifte, og kører videre med dæk, som ikke er sikre nok på sommervejene.

Over en million biler skal den næste måned have skiftet dæk. Derfor kommer værkstedsportalen autobutler.dk nu med en sikker-dæk kampagne, hvor bilejere kan få skiftet til sommerhjul for en samlet pris på 149 kr. i resten af april.

"Vores mekanikere melder tilbage at mange bilejere på værkstederne ikke er klar over om de kører med de rigtige dæk. Vi vil derfor gerne gøre vores indsats for trafiksikkerheden og tilbyder at man via internet kan bestille et dækskifte på et af vores bilværksteder i resten af april", siger partner Peter Zigler fra autobutler.dk.

Der er i Danmark ikke noget lovkrav om hvilken dæktype, du kører med. Men det har stor betydning for bilens bremselængde, hvis du kører med forkerte dæk. Mange tror fejlagtigt, at de kan køre risikofrit med vinterdæk om sommeren. Men det er forkert. For på en varm eller våd vej kan vinterdæk ikke bremse lige så godt som sommerdæk. Ud over sikkerheden bliver vinterdæk slidt meget hurtigere end sommerdæk, og din bil bruger mere benzin når den kører med vinterdæk.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

"Det er vigtigt for trafiksikkerheden at køre med rigtige dæk. Hvert år sker der uheld, også her i området, hvor forkerte dæk har været medvirkende til trafikuheldet. Da det er en simpel opgave for værkstedet at skifte dine hjul, vil vi med kampagnen slå et slag for at flere bilejere får det gjort i tide", forklarer Peter Zigler. Han håber at kampagnen kan gøre det mere sikkert at færdes i trafikken i Danmark.

Fire skruer og en momentnøgle, så sidder hjulene fast

Det er ikke svært at skifte fra vinter- til sommerdæk på din bil. Det kræver blot at du har de fire sommerdæk monteret på fælge (hvilket næsten alle bilejer har) - og en donkraft og momentnøgle. Opgaven med at skrue de gamle hjul af og montere nye er hurtigt overstået. Du skal blot sikre dig at selve momentnøglen strammer tilstrækkeligt - og tjekke dæktrykket når hjulene er monteret.

Tips til dækskifte

Mekanikerne hos autobutler.dk har samlet deres bedste råd til dækskiftet.

  1. Skift til sommerdæk når nattefrosten er væk. Det er nu slut med den værste nattefrost. Derfor er der ikke længere nogen grund til at køre med vinterdæk som bremser dårligt på varm og våd asfalt.
  2. Bestil tid til dækskifte nu. Hvert forår er der mange som forgæves forsøger at få tid på værksteder og dækcentre. Selv om du måske først har tid til at skifte dæk om et par uger, bør du allerede nu reservere tiden, så du er sikker på at komme til. Bestiller du dækskiftet gennem en værkstedsportal, kan du ofte springe køen over, da der kun bydes på opgaven fra værksteder, der har tid. Skifter du selv dæk, har du dog ikke de bekymringer.
  3. Rengøring. Skifter du selv dæk, er det vigtigt, at du får vasket bolte og møtrikker grundigt, da det minimerer risikoen for defekter.
  4. Kontrollér mønsterdybden. Mål om mønsterdybden overholder lovkravet på minimum 1,6 mm. For at få det bedste vejgreb bør du ikke køre med dæk, der har en mønsterdybde under 3-4 mm afhængig af blandt andet dækbredde.
  5. Undersøg slidmønsteret på dækket. Er der ujævn slitage bør du købe nye dæk, alternativt skal du sørge for, at de mindst slidte dæk sidder bagerst.
  6. Tjek dæktrykket. Når dækkene er skiftet, skal du måle dæktrykket.
  7. Få afbalanceret dækkene. Uanset om du skifter selv, eller får det gjort hos en fagmand, bør du få afbalanceret dækkene minimum hvert andet år. Det sikrer, at hjulene sidder helt lige. Hvis du oplever rystelser i rattet, eller at bilen trækker til den ene side, kan det skyldes forkert afbalancerede dæk.
  8. Opbevar dækkene korrekt. Det er ikke uvæsentligt, hvordan du opbevarer det sæt hjul, du ikke kører på. Er dækkene monteret på fælge og fyldt med luft, skal dækkene hænges op i fælgene eller stables - gerne i dækposer men helst på et dækstativ.
  9. Byt rundt på dækkene. For at undgå for hurtig slitage kan det være en god idé at bytte rundt på dækkene. Som udgangspunkt kan det gøres, når bilen alligevel er til service. Spørg mekanikeren om dine dæk har de rette egenskaber til, at der kan byttes rundt på dem.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
55704 bedømmelser
Ford Fiesta – 2014
Cele Auto
2750 Ballerup
Ford Fiesta – 2009
BH Car Service Osted - Teknicar
4320 Lejre
Skoda Fabia – 2007
meget fin service hjælpsom en positiv oplevelse
TS Autoteknik I/S - Teknicar
2400 København NV
Ford Fiesta – 2014
Cele Auto
2750 Ballerup
Ford Fiesta – 2009
BH Car Service Osted - Teknicar
4320 Lejre
Opret en opgave nu