Ikke godkendt til bilsyn - hvad så med omsyn?

Skrevet af Autobutler.dk d. 23. december 2015, 14.11

Syn, periodisk syn eller omsyn

Hvis du ikke har fået foretaget en synstest inden du tager til bilsyn, er der en risiko for at den dumper.

Du vil ærgre dig hvis bilen dumper på grund af noget du selv kunne have tjekket. Men så lader du det nok ikke ske igen!

Det er frustrerende men ikke verdens undergang. Dumper din bil til synet, får du en frist (33 dage) til at få lavet de ting, der er nødvendige, før du kan tage bilen med til en omtest.

Synsrapporten er en god hjælp

Når bilen har dumpet til synstesten, forklarer synsrapporten præcis hvilke reparationer, der er nødvendige for at den kan gå gennem næste syn. Det betyder at alt du skal gøre er at vælge et værksted, som kan ordne fejlene og blot forklare dem, hvad der skal laves. På denne måde sikrer du dig, at bilen går gennem syn, når først mekanikerne har ordnet de nødvendige ting som altså står listet i synsrapporten.

Rapporten er også en nem måde for dig at forklare til ethvert værksted, du vælger, hvad der er galt med bilen – også selvom du ikke selv helt er klar over, hvad problemet er.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Få lavet bilen

Hvis du vælger at lade værkstedet køre bilen til syn for dig, koster det lidt mere, men de vil helt sikkert sørge for, at den er i orden, så den ikke skal til omsyn.

Hvis du ikke er sikker på, at værkstedets pris er fair, kan du vælge at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på synstest. Du vælger blot det bedste tilbud, og får bilen lavet og omsynet inden fristen udløber.

Husk på at du skal betale for omsyn efter reparationerne er lavet. Nogle værksteder vil måske tilbyde at omsyne bilen gratis, hvis de får opgaven med at lave de reparationer, som efter første syn blev pålagt dig. Men det kan til gengæld være, at de giver dig en høj pris. Tag begge ting med i dine overvejelser, når du vælger, hvem der skal lave din bil.

Delvist omsyn

Når du får bilen omsynet, er det kun de ting der var Ikke godkendt, der vil blive kontrolleret. Dvs. du får et delvist omsyn, så værkstedet skal virkelig have lavet de ting der står i synsrapporten ordentligt.

Omsynet koster mindre end selve synet, netop fordi det kun er et delvist syn. Dumper din bil omsynet, skal den desværre gennem endnu et omsyn, som kræver at du betaler én gang til.

Sørg for synstest i tide

Det er naturligvis forbudt at køre i sin bil, hvis den har nogle punkter der er Ikke godkendt ved en synstest. Du må kun køre fra synshallen til et værksted, og tilbage igen. Nogle fejl kan dog være mindre alvorlige, så de blot skal repareres uden bilen synes igen. Men bliver du stoppet efter 33 dage, og stadig ikke har fixet de punkter der er Betinget godkendt, får du en bøde.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Alt om bilsyn, synstest og omsyn


Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på synstest eller omsyn

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu