Bil på værksted efter syn

Ikke godkendt til bilsyn - hvad så med omsyn?

23 december 2015, 14:11

Hvis du ikke har fået foretaget en synstest, inden du tager til bilsyn, er der en risiko for, at den dumper.

Du vil ærgre dig, hvis bilen dumper på grund af noget, du selv kunne have tjekket. Men så lader du det nok ikke ske igen!

Det er frustrerende men ikke verdens undergang. Dumper din bil til synet, får du en frist (33 dage) til at få lavet de ting, der er nødvendige, før du kan tage bilen med til en omtest.

Synsrapporten er en god hjælp

Når bilen har dumpet til synstesten, forklarer synsrapporten præcis, hvilke reparationer, der er nødvendige for, at den kan gå gennem næste syn. Det betyder, at alt du skal gøre er at vælge et værksted, som kan ordne fejlene og blot forklare dem, hvad der skal laves. På denne måde sikrer du dig, at bilen går gennem syn, når først mekanikerne har ordnet de nødvendige ting, som altså står listet i synsrapporten.

Rapporten er også en nem måde for dig at forklare til ethvert værksted, du vælger, hvad der er galt med bilen – også selvom du ikke selv helt er klar over, hvad problemet er.

Få tilbud på reparation efter syn

Få lavet bilen

Hvis du vælger at lade værkstedet køre bilen til syn for dig, koster det lidt mere, men de vil helt sikkert sørge for, at den er i orden, så den ikke skal til omsyn.

Hvis du ikke er sikker på, at værkstedets pris er fair, kan du vælge at få tilbud på synstest. Du vælger blot det bedste tilbud, og får bilen lavet og omsynet, inden fristen udløber.

Delvist omsyn

Når du får bilen omsynet, er det kun de ting der var Ikke godkendt, der vil blive kontrolleret. Dvs. du får et delvist omsyn, så værkstedet skal virkelig have lavet de ting, der står i synsrapporten ordentligt.

Omsynet koster mindre end selve synet, netop fordi det kun er et delvist syn. Dumper din bil omsynet, skal den desværre gennem endnu et omsyn, som kræver, at du betaler én gang til.

Sørg for synstest i tide

Det er naturligvis forbudt at køre i sin bil, hvis den har nogle punkter, der er "Ikke godkendt" ved et syn. Du må kun køre fra synshallen til et værksted og tilbage igen.

Tidligere ville nogle mindre alvorlige fejl resultere i, at bilen blev "Betinget godkendt", så det ikke var nødvendigt med et omsyn, når fejlene var blevet rettet. Men i maj 2018 trådte nye EU-regler i kraft, som betyder, at disse fejl nu resulterer i reelt omsyn, og at "Betinget godkendt"-kategorien ikke længere eksisterer.

Få tilbud på reparation efter syn

Alt om bilsyn, synstest og omsyn

Få tilbud på synstest eller omsyn

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.