For at give dig en bedre oplevelse, gemmer vi informationer om dit besøg på www.autobutler.dk. Læs mere

Vores blog om biler

Ikke godkendt til bilsyn - hvad så med omsyn?

23 december 2015, 14:11

Syn, periodisk syn eller omsyn

Hvis du ikke har fået foretaget en synstest inden du tager til bilsyn, er der en risiko for at den dumper.

Du vil ærgre dig hvis bilen dumper på grund af noget du selv kunne have tjekket. Men så lader du det nok ikke ske igen!

Det er frustrerende men ikke verdens undergang. Dumper din bil til synet, får du en frist (33 dage) til at få lavet de ting, der er nødvendige, før du kan tage bilen med til en omtest.

Synsrapporten er en god hjælp

Når bilen har dumpet til synstesten, forklarer synsrapporten præcis hvilke reparationer, der er nødvendige for at den kan gå gennem næste syn. Det betyder at alt du skal gøre er at vælge et værksted, som kan ordne fejlene og blot forklare dem, hvad der skal laves. På denne måde sikrer du dig, at bilen går gennem syn, når først mekanikerne har ordnet de nødvendige ting som altså står listet i synsrapporten.

Rapporten er også en nem måde for dig at forklare til ethvert værksted, du vælger, hvad der er galt med bilen – også selvom du ikke selv helt er klar over, hvad problemet er.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Få lavet bilen

Hvis du vælger at lade værkstedet køre bilen til syn for dig, koster det lidt mere, men de vil helt sikkert sørge for, at den er i orden, så den ikke skal til omsyn.

Hvis du ikke er sikker på, at værkstedets pris er fair, kan du vælge at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på synstest. Du vælger blot det bedste tilbud, og får bilen lavet og omsynet inden fristen udløber.

Husk på at du skal betale for omsyn efter reparationerne er lavet. Nogle værksteder vil måske tilbyde at omsyne bilen gratis, hvis de får opgaven med at lave de reparationer, som efter første syn blev pålagt dig. Men det kan til gengæld være, at de giver dig en høj pris. Tag begge ting med i dine overvejelser, når du vælger, hvem der skal lave din bil.

Delvist omsyn

Når du får bilen omsynet, er det kun de ting der var Ikke godkendt, der vil blive kontrolleret. Dvs. du får et delvist omsyn, så værkstedet skal virkelig have lavet de ting der står i synsrapporten ordentligt.

Omsynet koster mindre end selve synet, netop fordi det kun er et delvist syn. Dumper din bil omsynet, skal den desværre gennem endnu et omsyn, som kræver at du betaler én gang til.

Sørg for synstest i tide

Det er naturligvis forbudt at køre i sin bil, hvis den har nogle punkter der er Ikke godkendt ved en synstest. Du må kun køre fra synshallen til et værksted, og tilbage igen. Nogle fejl kan dog være mindre alvorlige, så de blot skal repareres uden bilen synes igen. Men bliver du stoppet efter 33 dage, og stadig ikke har fixet de punkter der er Betinget godkendt, får du en bøde.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Alt om bilsyn, synstest og omsyn


Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på synstest eller omsyn

3 tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det sikrer at kun de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på altid at få den bedste pris.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 350 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu