Stor brancheorganisation i alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven

Skrevet af Autobutler.dk d. 27. marts 2014, 12.40

Autoreparation

Danmarks største brancheorganisation for autoreparatører, CAD, har netop modtaget påbud fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at ophøre med at opfordre sine medlemmer til ulovlig boykot af online værkstedsportal.

Siden 2012 har der verseret en sag i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen efter, at værkstedsportalen autobutler.dk blandt andet indklagede Centralforeningen for Autoreparatører i Danmark, CAD, for at forhindre Autobutlers forretningsudøvelse ved ulovligt at opfordre sine medlemmer til at boykotte virksomheden. Der er netop faldet en afgørelse i sagen.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»Det er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, når en stor brancheorganisation som CAD opfordrer til at boykotte Autobutler. Portalen bidrager til at øge konkurrencen blandt autoværksteder i Danmark, fordi den skaber gennemsigtighed, og medvirker til at øge prispresset på værkstederne til gavn for dem, der skal have repareret deres bil«, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, og fortsætter:

»Konkurrencerådets afgørelse kommer både forbrugerne og de mest effektive autoværksteder til gode. Ved at bruge portalen får de effektive værksteder bedre mulighed for at hverve nye kunder, og forbrugerne vil spare penge på deres værkstedsregning.«

Værkstedsportalens ejere modtager afgørelsen med tilfredshed, men understreger, at de helt store vindere i denne sag ikke er autobutler.dk selv men de danske bilejere og værksteder.

»Det er selvfølgelig glædeligt, at vi nu har fået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens ord for, at det arbejde vi laver, er til glæde og gavn for både værksteder og bilejere, og vi er helt på linje med styrelsen omkring den gennemsigtighed, en onlineportal som vores skaber. Da vi gik ind i den her branche, var det med en tro på, at internettet – også på autoreparationsområdet – er fremtiden. Forbrugerne i dag ønsker, at det skal være nemt, hurtigt og gennemskueligt at købe et produkt eller en serviceydelse, og det er, hvad vi kan tilbyde«, siger partner og medstifter af autobutler.dk, Peter Michael Oxholm Zigler.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Fakta om værkstedsportalen autobutler.dk

Siden 2010 har onlineportalen autobutler.dk formidlet 140.000 værkstedsopgaver mellem bilejere og autoreparatører i Danmark. Siden starten har virksomheden modtaget mere end 3500 anmeldelser fra tilfredse, danske bilejere, der har givet autobutler.dk en bedømmelse på 9,3 ud af 10 på Trustpilot. Portalen er også til stede i Sverige, Tyskland og England.

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opel Astra – 2008
Hurtig og kompetent værksted.
3H Automotive A/S
2860 Søborg
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu