Hvad er en toppakning?

Hvad er en toppakning?

10 november 2015, 09:55

Toppakningen forsegler topstykket og motorblokken.

De fleste biler er bygget med en motorblok, hvor cylinderne beskyttes af en hætte (topstykket), der gør toppakningen til en vital del, da den skal være tæt for at olie og vand ikke lækker og blandes mellem motorblokken og topstykket.

Toppakningen skal kunne holde til en del, da motoren er varm, og der er både vand, olie og højt tryk, der presser på den.

Utæt toppakning

Hvis toppakningen bliver utæt, er det vigtigt, at den bliver skiftet hurtigst muligt, da der i væreste fald kan opstå skader på andre af motorens komponenter.

For det meste bliver toppakningen blot slidt naturligt af høj varme og stort tryk. Samtidig bliver den påvirket af varmt vand og varmt olie, der helst ikke skal blandes.

Der er flere tegn på, at toppakningen er utæt, f.eks. olie i vandet, som giver snask ved oliedækslet, manglende optræk, vand i udstødningen, mangel på kølervæske og evt. vand eller olielækage i motorrummet.

Bliver du i tvivl, anbefaler vi du kontakter værkstedet, hvis du ikke kan skifte toppakningen selv. Det nemmeste er at bruge Autobutler og få tilbud, samtidig med du får aftalen skriftligt i Indbakken, så du trygt kan køre på værkstedet til den aftalte pris.

Mere om motoren

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.