Sådan udskifter du bilens sikringsboks

16 november 2015, 09:57

De sikringer, der bruges i bilen, er for at beskytte bilens dele mod overspænding og kortslutninger.

Hvis det blot er en sikring, der ryger, er det en rimelig hurtig og let operation at skifte sikring, men det hænder, at det er hele sikringsboksen, der skal skiftes. Du kan få en autoelektriker til at gøre det, eller følge vores guide til at få det fixet.

Hvis du er lidt pilfingeret på den gode måde, vil du selv kunne klare udskiftningen. Men hvis du på den anden side ikke er fortrolig med opgaven, kan du nemt og hurtigt få hjælp, og endda med tilbud fra værksteder i nærheden af dig.

Få tilbud på reparation

Udskiftning af sikringsboksen

Følg denne korte guide til en vellykket udskiftning af bilens sikringsboks:

 • Sørg for at motoren er slukket, og fjern begge kabler til batteriet. For en sikkerheds skyld kan du vikle et par klude om kablerne, så de ikke rører noget metal.
 • Find sikringsboksen. Normalt er den enten i motorrummet eller ved førerens fødder. Den kan også være placeret i handskerummet. Hvis du ikke kan finde den, kan du slå op i bilens håndbog, eller søge online efter bilmodel og sikringsboks.
 • Fjern låget og kontroller, at der er en illustration over sikringernes placering og type. Ellers skal du igen kigge i bilens manual eller online. Det er vigtigt, at de sidder rigtigt, når du er færdig med udskiftningen.
 • Sikringsboksen er tilsluttet batteriet med et rødt kabel, der skal fjernes, inden du kan fjerne sikringsboksen. Kablet bør være synligt, når du fjerner låget, eller det kan være skjult af selve kassen og bliver først synligt, når du begynder at løsne den.

Autoelektriker

 • Når du fjerner sikringsboksen og afmonterer alle ledninger, skal du sætte mærkater på alle ledninger, så du kan sætte dem rigtigt på den nye sikringsboks. De må under ingen omstændigheder byttes om.
 • Placer den gamle og den nye sikringsboks ved siden af hinanden og kontroller, at de er nøjagtig ens. Hvis den nye sikringsboks ikke leveres med sikringer og relæer, så tag dem fra den gamle sikringsboks og sæt dem over i den nye, på samme plads.
 • Nu kan du begynde at sætte alle kabler fast igen - følg nøje den mærkning, du lavede tidligere.
 • Tilslut hovedkablet til sikringsboksen og placer det tilbage på sin plads.
 • Tilslut den positive og negative forbindelse til batteriet igen, og start bilen.

Nu virker bilen forhåbentligt uden de generende problemer.

Virkede det?

Hvis du stadig har problemer efter at have udført alle disse punkter, kan det være tid til at lade en professionel mekaniker se på problemet.

Hos Autobutler får du nemt og hurtigt tilbud fra værksteder nær dig.

Få tilbud på bilens elarbejde

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.