Sammenlign priser på udskiftning af bremseforstærker

4.6 (15.044)
 • Få tilbud fra 195 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 23%* eller 929 kr*. på bremsereparationer
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud nu
Du sparer i gennemsnit
23%*
Derfor bør du udskifte bremseforstærker gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 23%,* svarende til 929 kr*. på bremsereparationer.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udskiftning af bremseforstærker..
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online.
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Hvad er en bremseforstærker?

bremseforstærker / vakuumforstærker

En bremseforstærker understøtter kraften på bremsepedalen. Nedenfor kan du læse om bremseforstærker opbygning. Bremsesystemet er en af de vigtigste dele i din bil, da det giver sikkerhed i din kørsel. I dag finder man en bremseforstærker - også kaldet vakuumforstærker - i enhver fungerende bremse i nye biler.

Bremseforstærkeren blev udviklet i 1960'erne, men blev oprindeligt kun brugt i køretøjer med højere værdi, såsom en Mercedes 300 SL. På dette tidspunkt blev systemet hovedsageligt omtalt som “bremsehjælper”. I 1980'erne spredte brugen af en bremseforstærker i biler sig, men mindre køretøjsklasser som Fiat Panda, VW Polo og VW Golf blev stadig produceret uden en vakuumforstærker.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg opdager en bremseforstærker defekt?

Symptomer på en defekt bremseforstærker

 • Du skal bruge meget mere kraft for at betjene bremsepedalen
 • Det er lige så vanskeligt at trykke på bremsepedalen, når motoren er tændt, som den er, når motoren er slukket. Bremsepedalen bliver ikke "blød", når du starter motoren
 • Du kan høre en støj fra bremseforstærkeren, mens motoren kører

Hvorfor kan bremseforstærkeren gå i stykker?

Bremseforstærkeren er kun fuldt funktionsdygtig, når systemet er hermetisk forseglet. Dette betyder, at systemet skal forsegles, så ingen væsker eller dampe kan trænge ind eller ud. Derfor udløses et svigt i bremseforstærkere ofte af huller og skader på de tilhørende slanger, ventiler og manifolder.

Hvis du kører til et værksted med en defekt bremseforstærker, kontrollerer de først manchetterne, ventilerne og slangerne i bremsesystemet for at afgøre, om vakuumforstærkeren skal udskiftes. Desværre er rør og slanger meget modtagelige for slid, da de kan revne på grund af snavs og koldere temperaturer. Derudover kan de angribes af dyr, såsom mår, hvilket forårsager skader på systemet.

Selv selve bremseforstærkeren kan være defekt. Så tætningerne på bremseforstærkeren kan være slidt ned. Derudover er kammeret modtageligt for rust, så med tiden kan luft og resterende vand trænge ind i slangerne.

Sådan kontrolleres bremseforstærkeren

Hvis du mener, at din bremseforstærker svigter, kan du nemt kontrollere det selv og finde det potentielle problem. Man skal blot kende lidt til bremseforstærker virkemåden. Hvis motoren i din bil er slukket, skal du trykke på bremsepedalen flere gange. Normalt skulle dette blive vanskeligere hver gang. Du skal bruge mere og mere kraft for at presse bremsepedalen ned. Fortsæt indtil modstanden bliver for stor og du ikke kan trykke på bremsepedalen mere. Dette skal være tilfældet efter ca. tre til fem tryk.

Start derefter motoren. Med en fungerende bremseforstærker bør modstanden i bremsepedalen normaliseres igen. Er bremsepedalen derimod hård og vanskelig at trykke ned stadigvæk, selv når motoren kører, er det meget sandsynligt, at din bremseforstærker svigter.

Kan jeg fortsætte med at køre med en bremseforstærker defekt?

Hvis du har mistanke om, at din bil har en defekt bremsebooster, skal du besøge et værksted så hurtigt som muligt. For det første kan det være farligt at køre med en svigtende bremseforstærker, da føreren af bilen er nødt til at bruge meget mere kraft for at betjene bremsepedalen. Dette forlænger ofte bremselængden, hvilket kan være farligt, især når du kører på landeveje og motorveje.

Desuden fører det til yderligere skader at fortsætte med at køre med en defekt bremseforstærker, og reparationen bliver derfor meget dyrere. For eksempel kan hovedcylinderen være beskadiget. Du skal derfor bede om tilbud på reparation af bremseforstærkeren, når du ser det første tegn på svigt for at forhindre følgeskader på din bil.

Få tilbud på fejlsøgning

Spar penge når bilen skal på værksted! Vi har 195 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe

Hvordan virker en bremseforstærker?

I en bils bremsesystem skubber bremsepedalen direkte på cylinderen. Hovedcylinderen presser herefter bremsevæsken ind i rørsystemet til bremserne, som fortsætter ned i bremsekaliberen, der til sidst sørger for at hjulene stopper. Dette hydrauliske tryk understøttes desuden af en membran, som sidder inde i bremseforstærkeren. De fleste biler har en bremseforstærker funktion, der virker på grund af et vakuum. Dette betyder, at bremseforstærkeren bruger det eksisterende undertryk til at øge bremsekraften.

Forstærkeren er opdelt i to kamre med en membran imellem. Begge sider af membranen er i undertryk - eller underinflation - når bremserne ikke er i brug. Untertrykket genereres fra motoren. Underinflationen genereres også i dieselmotorer af en vakuumpumpe. Hvis bremsepedalen bliver trykket ned, bliver kamrene isoleret fra hinanden. Samtidig sikrer en ventil, at det atmosfæriske tryk sendes ind.

På dette tidspunkt er der et atmosfærisk tryk på førersiden af membranen. På hovedcylindersiden - på den anden side af bremseforstærkeren - er der et undertryk. Dette øger kraften på bremsen og det bremsetryk, der anvendes på hjulene.

Når du igen løfter foden fra bremsepedalen, forbindes de to kamre i bremseforstærkeren igen. Derudover lukker ventilen igen, så atmosfæretrykket letter, og der igen er et fuldt undertryk i begge kamre.

Hvor meget koster det at udskifte bremseforstærkeren?

Omkostningerne ved udskiftning af en vakuumforstærker varierer meget, og de afhænger af køretøjstypen og -modellen. Derudover afhænger omkostningerne af, om hovedcylinderen også skal udskiftes. Ofte udløses defekten af bremseforstærkeren af en revnet ledning der lækker, så det kun er denne ledning, der skal skiftes. Men hvis hele bremseforstærkeren skal udskiftes, bliver reparationen mere kompliceret og omfattende.

Før bremseforstærkeren kan udskiftes, skal følgende ting afmonteres: Bremsepedalen, bremserørene, hovedcylinderen og vakuumledningen. Derefter kan den nye bremseforstærker installeres. I de fleste tilfælde anbefaler værkstedet også et skift af bremsevæsken på dette tidspunkt, da systemet allerede er åbent og udluftet.

Materialeomkostningerne til en ny bremseforstærker varierer meget, men de ligger normalt mellem 500 og 2.200 DKK, afhængigt af producenten. Blandt de bedst kendte producenter af denne reservedel er Bosch, ATE og TRW. Den nødvendige tid til udskiftningen er også meget forskellig, da den afhænger af hvor mange andre dele, der skal fjernes, før de skiftes. Normalt tager udskiftningen af bremseforstærker mellem 30 minutter og fire timer. Samlet set koster en ændring af bremseforstærkeren mellem ca. 1.000 og 6.000 DKK.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Så meget sparer bilejere på bremsereparationer

Priser og besparelser for de viste bilmærker, er baseret på et gennemsnit af forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Spar i gennemsnit*
Audi
4.6
(571)
1.168 kr. / 23%
BMW
4.6
(468)
1.045 kr. / 24%
Citroën
4.6
(1.174)
920 kr. / 23%
Ford
4.6
(1.202)
809 kr. / 23%
Hyundai
4.6
(765)
635 kr. / 21%
Kia
4.6
(877)
729 kr. / 22%
Opel
4.6
(673)
878 kr. / 22%
Peugeot
4.6
(1.469)
948 kr. / 23%
Skoda
4.6
(928)
850 kr. / 24%
Volkswagen
4.6
(1.680)
1.072 kr. / 25%

Bedømmelser af bremsearbejde

Oksbøl Autoservice - Bosch Car Service
en dag
En rigtig god oplevelse. Skiftede det der skulle skiftes og til en god pris. Ikke sidste gang jeg...
Hanne T.
Hyundai i30 (2011)
Din Bilpartner - Five Star Automotive
2 dage
.
Thommi Y.
Kia Picanto (2016)
Magneti Marelli - Checkstar værksted Hillerød (Bilhuset-engmark A/S)
3 dage
Pris, kvalitet i top
Aage E.
Volkswagen Up! (2017)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 395 kr.*
4.5 (6.908)
Typisk biler fra 1970-2017 (kølemiddel R134A)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 449 kr.*
4.7 (135)
Bilårgang 2018 eller nyere (kølemiddel R1234YF)

Få et velfungerende aircondition-anlæg og kold luft i kabinen. Din aircondition serviceres, tjekkes for utætheder og der påfyldes op til 200g kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar i gennemsnit 933 kr.*
4.5 (33.754)
Spar i gennemsnit 24%*

Bestil serviceeftersyn med stempel i servicebogen. Du får en komplet gennemgang af din bil efter producentens forskrifter. Værkstedet skifter alle krævede dele så bilens garanti er sikret.

Lige nu priser fra 595 kr.*
4.6 (3.966)
Spar i gennemsnit 52%*

Bestil dit olieskift online. Du får tømt bilens gamle olie og fyldt op til 4 liter kvalitetsolie på bilen. Værkstedet skifter også dit oliefilter og sørger for at bortskaffe den gamle olie.

Få tilbud nær dig

Vi har 195 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.