Spar penge på udskiftning af bremseforstærker

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 34% på bremse relateret reparationer
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder

Få tilbud nu
*Se vilkår og betingelser her
3 års garanti på din bilreparation
Ekstra sikkerhed

Din garanti for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prismatch på alle opgaver
Prismatch

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor bør du udskifte bremseforstærker gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 34% på udskiftning af bremseforstærker.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser og får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prismatch - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

Bremseforstærker

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Hvad er en bremseforstærker?

bremseforstærker / vakuumforstærker

En bremseforstærker understøtter kraften på bremsepedalen. Nedenfor kan du læse om bremseforstærker opbygning. Bremsesystemet er en af de vigtigste dele i din bil, da det giver sikkerhed i din kørsel. I dag finder man en bremseforstærker - også kaldet vakuumforstærker - i enhver fungerende bremse i nye biler.

Bremseforstærkeren blev udviklet i 1960'erne, men blev oprindeligt kun brugt i køretøjer med højere værdi, såsom en Mercedes 300 SL. På dette tidspunkt blev systemet hovedsageligt omtalt som “bremsehjælper”. I 1980'erne spredte brugen af en bremseforstærker i biler sig, men mindre køretøjsklasser som Fiat Panda, VW Polo og VW Golf blev stadig produceret uden en vakuumforstærker.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg opdager en bremseforstærker defekt?

Symptomer på en defekt bremseforstærker

 • Du skal bruge meget mere kraft for at betjene bremsepedalen
 • Det er lige så vanskeligt at trykke på bremsepedalen, når motoren er tændt, som den er, når motoren er slukket. Bremsepedalen bliver ikke "blød", når du starter motoren
 • Du kan høre en støj fra bremseforstærkeren, mens motoren kører

Hvorfor kan bremseforstærkeren gå i stykker?

Bremseforstærkeren er kun fuldt funktionsdygtig, når systemet er hermetisk forseglet. Dette betyder, at systemet skal forsegles, så ingen væsker eller dampe kan trænge ind eller ud. Derfor udløses et svigt i bremseforstærkere ofte af huller og skader på de tilhørende slanger, ventiler og manifolder.

Hvis du kører til et værksted med en defekt bremseforstærker, kontrollerer de først manchetterne, ventilerne og slangerne i bremsesystemet for at afgøre, om vakuumforstærkeren skal udskiftes. Desværre er rør og slanger meget modtagelige for slid, da de kan revne på grund af snavs og koldere temperaturer. Derudover kan de angribes af dyr, såsom mår, hvilket forårsager skader på systemet.

Selv selve bremseforstærkeren kan være defekt. Så tætningerne på bremseforstærkeren kan være slidt ned. Derudover er kammeret modtageligt for rust, så med tiden kan luft og resterende vand trænge ind i slangerne.

Sådan kontrolleres bremseforstærkeren

Hvis du mener, at din bremseforstærker svigter, kan du nemt kontrollere det selv og finde det potentielle problem. Man skal blot kende lidt til bremseforstærker virkemåden. Hvis motoren i din bil er slukket, skal du trykke på bremsepedalen flere gange. Normalt skulle dette blive vanskeligere hver gang. Du skal bruge mere og mere kraft for at presse bremsepedalen ned. Fortsæt indtil modstanden bliver for stor og du ikke kan trykke på bremsepedalen mere. Dette skal være tilfældet efter ca. tre til fem tryk.

Start derefter motoren. Med en fungerende bremseforstærker bør modstanden i bremsepedalen normaliseres igen. Er bremsepedalen derimod hård og vanskelig at trykke ned stadigvæk, selv når motoren kører, er det meget sandsynligt, at din bremseforstærker svigter.

Kan jeg fortsætte med at køre med en bremseforstærker defekt?

Hvis du har mistanke om, at din bil har en defekt bremsebooster, skal du besøge et værksted så hurtigt som muligt. For det første kan det være farligt at køre med en svigtende bremseforstærker, da føreren af bilen er nødt til at bruge meget mere kraft for at betjene bremsepedalen. Dette forlænger ofte bremselængden, hvilket kan være farligt, især når du kører på landeveje og motorveje.

Desuden fører det til yderligere skader at fortsætte med at køre med en defekt bremseforstærker, og reparationen bliver derfor meget dyrere. For eksempel kan hovedcylinderen være beskadiget. Du skal derfor bede om tilbud på reparation af bremseforstærkeren, når du ser det første tegn på svigt for at forhindre følgeskader på din bil.

Hvordan virker en bremseforstærker?

I en bils bremsesystem skubber bremsepedalen direkte på cylinderen. Hovedcylinderen presser herefter bremsevæsken ind i rørsystemet til bremserne, som fortsætter ned i bremsekaliberen, der til sidst sørger for at hjulene stopper. Dette hydrauliske tryk understøttes desuden af en membran, som sidder inde i bremseforstærkeren. De fleste biler har en bremseforstærker funktion, der virker på grund af et vakuum. Dette betyder, at bremseforstærkeren bruger det eksisterende undertryk til at øge bremsekraften.

Forstærkeren er opdelt i to kamre med en membran imellem. Begge sider af membranen er i undertryk - eller underinflation - når bremserne ikke er i brug. Untertrykket genereres fra motoren. Underinflationen genereres også i dieselmotorer af en vakuumpumpe. Hvis bremsepedalen bliver trykket ned, bliver kamrene isoleret fra hinanden. Samtidig sikrer en ventil, at det atmosfæriske tryk sendes ind.

På dette tidspunkt er der et atmosfærisk tryk på førersiden af membranen. På hovedcylindersiden - på den anden side af bremseforstærkeren - er der et undertryk. Dette øger kraften på bremsen og det bremsetryk, der anvendes på hjulene.

Når du igen løfter foden fra bremsepedalen, forbindes de to kamre i bremseforstærkeren igen. Derudover lukker ventilen igen, så atmosfæretrykket letter, og der igen er et fuldt undertryk i begge kamre.

Hvor meget koster det at udskifte bremseforstærkeren?

Omkostningerne ved udskiftning af en vakuumforstærker varierer meget, og de afhænger af køretøjstypen og -modellen. Derudover afhænger omkostningerne af, om hovedcylinderen også skal udskiftes. Ofte udløses defekten af bremseforstærkeren af en revnet ledning der lækker, så det kun er denne ledning, der skal skiftes. Men hvis hele bremseforstærkeren skal udskiftes, bliver reparationen mere kompliceret og omfattende.

Før bremseforstærkeren kan udskiftes, skal følgende ting afmonteres: Bremsepedalen, bremserørene, hovedcylinderen og vakuumledningen. Derefter kan den nye bremseforstærker installeres. I de fleste tilfælde anbefaler værkstedet også et skift af bremsevæsken på dette tidspunkt, da systemet allerede er åbent og udluftet.

Materialeomkostningerne til en ny bremseforstærker varierer meget, men de ligger normalt mellem 500 og 2.200 DKK, afhængigt af producenten. Blandt de bedst kendte producenter af denne reservedel er Bosch, ATE og TRW. Den nødvendige tid til udskiftningen er også meget forskellig, da den afhænger af hvor mange andre dele, der skal fjernes, før de skiftes. Normalt tager udskiftningen af bremseforstærker mellem 30 minutter og fire timer. Samlet set koster en ændring af bremseforstærkeren mellem ca. 1.000 og 6.000 DKK.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Priser på bremsereparationer

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 3.929 kr. 1.879 kr. - 6.858 kr. Få tilbud
Citroën 3.012 kr. 1.751 kr. - 5.278 kr. Få tilbud
Ford 2.844 kr. 1.504 kr. - 4.817 kr. Få tilbud
Hyundai 2.939 kr. 1.610 kr. - 4.696 kr. Få tilbud
Kia 3.120 kr. 1.813 kr. - 4.830 kr. Få tilbud
Peugeot 3.120 kr. 1.785 kr. - 5.308 kr. Få tilbud
Renault 3.100 kr. 1.502 kr. - 5.692 kr. Få tilbud
Skoda 2.940 kr. 1.500 kr. - 4.592 kr. Få tilbud
Toyota 2.841 kr. 1.643 kr. - 4.787 kr. Få tilbud
Volkswagen 3.123 kr. 1.813 kr. - 5.115 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af bremsearbejde

Tommel op. good service
Brian W.
Kia Ceed (2014)
hurtig betjening.
Valeria A.
Fiat 500 (2008)
Fik lavet bremserne, helt perfekt
Henri N.
Peugeot 308 (2014)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af bremseforstærker.

Mest populære service og reparationer

Gennemsnitspris: 771 kr*.
Spar op til 40%*

Få serviceret dit airconditionanlæg, undgå dårlig lugt og få optimal køling. Gennemsnitspris - kun 771 kr*. Anlægget tjekkes for utætheder og der påfyldes ekstra kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Gennemsnitspris: 331 kr*.
Spar op til 40%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Gennemsnitspris - kun 331 kr*. Du sparer op til 40%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar op til 1.312 kr*.
Spar op til 40%*

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31%* på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr*.

*Se vilkår og betingelser her
Se alle tilbud
Gennemsnitspris 1291 kr*.
Spar op til 40%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Gennemsnitspris - kun 1291 kr*. Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Gennemsnitspris: 957 kr*.
Spar op til 40%*

Bestil olieskift online og spar penge! Gennemsnitspris - kun 957 kr*. Inkluderer påfyldning af 4 liter kvalitetsolie og montering af nyt oliefilter. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar op til 1.000 kr.*

20% rabat på din undervognsbehandling med førende, kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol. Sammenlign tilbud og spar op til 1.000 kr*!

*Se vilkår og betingelser her

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 258 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud