Udskiftning af bilens batteri

Skrevet af Autobutler.dk d. 18. marts 2015, 15.52

Nyt batteri

Hvis du tester dit batteri og finder ud af at det ikke længere er i orden, kan du sikkert skifte det selv. Det er ikke den store opgave, men du skal alligevel være forsigtig, og der er en en del du skal tage hensyn til.

Generelt skal du passe på, at batteriet ikke er utæt, for syren i batteriet er stærkt ætsende. Derudover skal du være opmærksom på, at det er strømmen du piller ved, og selv om spændingen ikke er så høj, som fra en almindelig stikkontakt, er der stadig mulighed for at ødelægge de følsomme elektroniske komponenter der sidder i bilen.

Det nemmeste er selvfølgelig at lade værkstedet gøre det for dig, så slipper du for alt besværet.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på batteriskifte

Sådan udskifter du din bils batteri

 • Du skal være sikker på, at bilen holder et sted hvor der er nok plads til at du kan komme til batteriet. Hav nøglerne på dig, da nogle biler låser dørene automatisk hvis strømmen fjernes fra bilen.
 • Brug evt. beskyttelsesbriller og gummihandsker. Batterisyre er stærkt ætsende, og selvom det er et vedligeholdelsesfrit batteri, kan der være lækager.
 • Undersøg i bilens manual, om du skal bruge en kode, hvis al strøm bliver taget fra bilen. Hvis du skal bruge en kode, og ikke har den, er der nogle ting du ikke kan bruge. Det kan f.eks. være radio, dvd, navigation eller andet indbygget udstyr.
 • Åbn motorhjelmen, og vær sikker på den den er sat godt fast, så den ikke pludselig smækker ned over dig.
 • Find batteriet. De fleste er lige til at finde i en af siderne. Nogle modeller har dog gemt det af vejen.
 • Hvis kablerne ikke er lige til at skelne fra hinanden, kan det være en god ide at sætte mærker på dem. Det er meget vigtigt, at minus sættes på minus, og plus på plus på det nye batteri.
 • Fjern kablet fra den negative pol (minus), og sørg for, at kablelskoen ikke rører karosseriet.
 • Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

 • Gør det samme for kablet på den positive pol.
 • Det er forskelligt fra bil til bil, hvordan batteriet holdes fast. I nogle biler er det et bånd der er spændt hen over batteriet, og i andre er det smarte fingerskruer der nemt løsnes, så batteriet kan pilles ud.
 • Tag forsigtigt batteriet ud. Det kan være lidt tungt, og det kan være en uhandig bevægelse, så vær ekstra opmærksom her.
 • Find det nye batteri, og gør det klar til at blive sat i. Dvs. fjern paknig, løse klistermærker eller andet der ikke er meninger der skal være på og omkring batteriet.
 • Sæt det nye batteri på plads, og fastgør det som det gamle var fastgjort.
 • Tilslut det positive kabel først (rød), og sørg for at kabelskoen er spændt godt fast til polen.
 • Tilslut nu det negative kabel, og fastgør kabelskoen grundigt til den negative pol.
 • Dobbelttjek at alting sidder som det skal.
 • Prøv at starte bilen. Hvis det har været en success, alting fungerer som det skal.
 • Du skal evt. stille ur eller indtaste kode, som nævnt før, afhængig af bilmærke.

Hvis bilen ikke starter, er der en ret stor sandsynlighed for at du har gjort et eller andet forkert. Gennemgå alle tilsluttede ledninger, og kontroller om der overhovedet er strøm på det nye batteri, eller om det skulle have været ladet op op først.
Hvis det ikke hjælper, har du brug for professionel hjælp.


Alt om batterier og batteriskifte

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på batteriskifte

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Hyundai i10 – 2009
God og hurtig service til den aftalte pris.
Gummiværkstedet - Hella Service Partner
8700 Horsens
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu