Danskerne køber helst bil hos forhandleren

Skrevet af Autobutler.dk d. 11. juni 2013, 11.30

Langt de fleste bilkøbere, 81 pct., foretrækker at købe bil hos forhandleren

81 pct. af de danske bilkøbere købte sidst bil hos en forhandler. Kun 17 pct. købte af en privat. Hos de unge er privatkøb meget mere normalt, da 43 pct. af de 18-29-årige købte af en privat.

»At forhandleren tager ens bil i bytte er nok en væsentlig grund til at 8 ud af 10 vælger forhandlerkøb. Og mange unge har jo ikke nogen bil at bytte med, derfor køber de mere af private«, skønner pressechef Finn Arne Hansen hos værkstedsportalen autobutler.dk.

Men der er andre grunde:

»De fleste bilkøbere ser den trygge vej i at købe hos en bilforhandler, hvor købet er omfattet af købelovens regler om forbrugerkøb, mens du ofte køber bilen som prøvet og beset af private. Den usikkerhed afholder flere fra at købe bilen privat, også selvom de måske sparer penge ved at gå uden om forhandleren,« fortæller markedsanalytiker og journalist hos BilBasen, Jan Lang.

Ifølge direktør for Bilbranchen under DI, Thomas Møller Sørensen, skyldes tendensen, at bilforhandlerne yder en rådgivende rolle og langt bedre kan give det forkromede overblik over en bils totaløkonomi.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Vær grundig ved privathandel

Selvom det er mere risikabelt at købe bilen privat, kan det sagtens være en god handel, som man sparer en god slat penge på. Autobutler.dk har disse råd:

Prøvekør bilen grundigt, får en fagkyndig til at se på den, orienterer dig grundigt om bilens stand og sørg for, at papirerne er i orden. Og lad være med at betale, før du har den originale registreringsattest i hånden. Gæld i bilen kan kontrolleres på Bilbogen.dk, der er en offentlig service. Der skal bruges stelnummer eller fulde navn på ejer samt dennes fødselsdag.

En FDM-slutseddel er en rigtig god idé. Husk også hurtigt at få forsikringen over på den ny køber.

Unge køber ofte privat

Modsat den generelle tendens er de unge i alderen 18-29 år mere tilbøjelige til at købe bilen privat. Faktisk fortæller hele 43 %, at de har købt deres bil af en privat sælger.

»De unge er ofte førstegangskøbere, og det er ikke unormalt, at de køber første bil fra et familiemedlem eller en bekendt. Derudover er de unge mere trygge ved at handle på nettet og er vant til at handle fra bilsites. Som et af de mange bilsites, er det vores fornemste opgave at gøre handelen mellem private overskuelig og gennemsigtig, hvorfor man altid finder alle relevante oplysninger om bilen, der er nødvendige for købet«, slutter Jan Lang.

Unge køber ofte af private

  • Købte sidste bil hos en forhandler: 81 % (hele basen)
  • Købte sidste bil privat: 17 % (hele basen)
  • Købte sidste bil privat: 43 % (unge i alderen 18-29 år)

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.114 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, som ikke bor hjemme hos sine forældre (eller én af dem) i perioden 8.-13. maj 2013.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu