Autoforhandler i færd med at overdrage bil

Danskerne køber helst bil hos forhandleren

Langt de fleste bilkøbere, 81 pct., foretrækker at købe bil hos forhandleren

81 pct. af de danske bilkøbere købte sidst bil hos en forhandler. Kun 17 pct. købte af en privat. Hos de unge er privatkøb meget mere normalt, da 43 pct. af de 18-29-årige købte af en privat.

»At forhandleren tager ens bil i bytte er nok en væsentlig grund til at 8 ud af 10 vælger forhandlerkøb. Og mange unge har jo ikke nogen bil at bytte med, derfor køber de mere af private«, skønner pressechef Finn Arne Hansen hos værkstedsportalen Autobutler.

Men der er andre grunde:

»De fleste bilkøbere ser den trygge vej i at købe hos en bilforhandler, hvor købet er omfattet af købelovens regler om forbrugerkøb, mens du ofte køber bilen som prøvet og beset af private. Den usikkerhed afholder flere fra at købe bilen privat, også selvom de måske sparer penge ved at gå uden om forhandleren,« fortæller markedsanalytiker og journalist hos BilBasen, Jan Lang.

Ifølge direktør for Bilbranchen under DI, Thomas Møller Sørensen, skyldes tendensen, at bilforhandlerne yder en rådgivende rolle og langt bedre kan give det forkromede overblik over en bils totaløkonomi.

Få tilbud på reparation

Vær grundig ved privathandel

Selvom det er mere risikabelt at købe bilen privat, kan det sagtens være en god handel, som man sparer en god slat penge på. Autobutler har disse råd:

Prøvekør bilen grundigt, få en fagkyndig til at se på den, orienterer dig grundigt om bilens stand og sørg for, at papirerne er i orden. Og lad være med at betale, før du har den originale registreringsattest i hånden. Gæld i bilen kan kontrolleres på Bilbogen.dk, der er en offentlig service. Der skal bruges stelnummer eller fulde navn på ejer samt dennes fødselsdag.

En FDM-slutseddel er en rigtig god idé. Husk også hurtigt at få forsikringen over på den ny køber.

Unge køber ofte privat

Modsat den generelle tendens er de unge i alderen 18-29 år mere tilbøjelige til at købe bilen privat. Faktisk fortæller hele 43 %, at de har købt deres bil af en privat sælger.

»De unge er ofte førstegangskøbere, og det er ikke unormalt, at de køber første bil fra et familiemedlem eller en bekendt. Derudover er de unge mere trygge ved at handle på nettet og er vant til at handle fra bilsites. Som et af de mange bilsites, er det vores fornemste opgave at gøre handelen mellem private overskuelig og gennemsigtig, hvorfor man altid finder alle relevante oplysninger om bilen, der er nødvendige for købet«, slutter Jan Lang.

Unge køber ofte af private

  • Købte sidste bil hos en forhandler: 81 % (hele basen)
  • Købte sidste bil privat: 17 % (hele basen)
  • Købte sidste bil privat: 43 % (unge i alderen 18-29 år)

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.114 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, som ikke bor hjemme hos sine forældre (eller én af dem) i perioden 8.-13. maj 2013.

Få tilbud på reparation

Få tilbud fra værksteder nær dig

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.