Sammenlign priser på udskiftning af tandstang

4.6 (5.895)
 • Få tilbud fra 237 uafhængige værksteder
 • Du sparer i gennemsnit 24%* eller 732 kr*. på styretøj og ratslør reparation
 • Bestil tid online med prismatch og 3 års FDM-godkendt garanti
Få tilbud
Du sparer i gennemsnit
24%*
Derfor bør du bestille udskiftning af tandstang gennem Autobutler
 • Du sparer i gennemsnit 24%,* svarende til 732 kr*. på styretøj og ratslør reparation
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud på udskiftning af tandstang.
 • Værksteder stikprøvekontrolleres af FDM
 • Ekstra tryghed med 3 års FDM-godkendt garanti
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online
Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Hvad er en tandstang?

Tandstang

Tandstangen sidder på tværs mellem de to forhjul på almindelige personbiler. Den består af en midterdel af aluminium og to større gummi-manchetter i hver ende, hvorpå to aflange styrestænger er monteret.

På oversiden af din bils tandstang er ratstammen monteret. Derved bliver rattet i toppen forbundet med forhjulene i hver side - det er den simple forklaring på, hvordan du kan dreje hjulene.

Inde i midterdelen af tandstangen sidder selve tænderne, en aflang skinne med en lang række tænder, som et lille tandhjul kan køre henover. Tandhjulsmekanismen er forbundet til selve ratstammen, således at tandhjulet drejer med rattets bevægelse.

I en bil kan der være installeret to typer af tandstænger, afhængig af dit servostyringssystem: Hydraulisk tandstang eller elektrisk tandstang.

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Hydraulisk tandstang

I hydraulisk servostyring er der sluttet et sæt slanger til tandstangen, som tilfører servoolie via en pumpe. Når du drejer på rattet aktiveres pumpen, så olien løber ned i tandstangen og skaber et hydraulisk tryk. Dette sker samtidig med tandhjulets bevægelse henover rækken af tænder, og hydraulikken hjælper denne bevægelse, så du ikke skal trække hårdt i rattet for at dreje.

I tandstangen er der altså installeret en række komponenter, som understøtter hydraulikken og tandhjulet. Udover slangerne er der også et stempel, som hjælper med at komprimere servoolien og derved styringen.

Elektrisk tandstang

Elektrisk servostyring fungerer ved, at der er knyttet en motor til tandstangen, som hjælper det lille tandhjul med at bevæge sig fra side til side, når du drejer på rattet.

En tandstang i et elektrisk servostyringssystem har derfor ikke et stempel installeret, men fungerer ellers på samme måde som den hydrauliske udgave.

Der vil altid være en fejlkode knyttet til en defekt elektrisk tandstang. Hvis du selv har adgang til et fejlsøgningsværktøj, kan du tilslutte det til bilen, eller du kan få din nærmeste mekaniker til at udsøge fejlkoder for dig.

Hvad er symptomer på en defekt tandstang?

Der kan være flere årsager til en defekt tandstang, og der er flere måder du kan spotte, om din tandstang er defekt:

 • Du kan høre en hvinende eller hylende lyd fra tandstangen. Dette er det mest “almindelige” tegn på en defekt tandstang, og den de fleste lægger mærke til først.
 • Tandstangen kan være utæt, måske fordi der er en utæt pakning ved olieslangerne. Her kan du se olie på jorden under bilen, eller måske på styrekuglerne.
 • Slør i tandstang: Du oplever ratslør eller at hjulene reagerer dårligt, når du drejer rattet.

Få tilbud på fejlsøgning

Spar penge når bilen skal på værksted! Vi har 237 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe

Hvad er pris på udskiftning af tandstang?

Desværre er udskiftning af en tandstang ikke en billig reparation. Selve reservedelen er nemlig forholdsvist dyr, og det er uanset om du skal bytte til en hydraulisk eller elektrisk.

Der er på sin vis tre muligheder for udskiftning af tandstang:

 • Mekanikeren indkøber en helt ny reservedel. Dette er klart den dyreste løsning, men så får du også en splinterny tandstang. Her kan prisen godt nå op omkring 10.000 kroner.
 • Mekanikeren køber en “ombytter” ind til dig. Ofte foregår det sådan, at mekanikeren bestiller reservedelen fra et specialiseret værksted, som er eksperter i renovering af tandstang. Du får altså en tandstang, som tidligere har været defekt, men som er renoveret og klar til at blive installeret igen. Denne løsning er helt sikkert billigere end at købe en helt ny tandstang, nogle gange 50% billigere.
 • Du indkøber en brugt tandstang fra f.eks. en ophugger. Tandstangen har ikke været defekt, men er taget ud af en gammel bil. Du får derfor en brugt tandstang, hvor du ikke kan være sikker på, hvor længe den holder. Til gengæld er dette nok den billigste løsning - og du får også at vide, hvor langt bilen, som tandstangen er fra, har kørt.

Nogle gange kan det være nok blot at skifte manchetterne på tandstangen, men dette er mest i tilfælde, hvor bilen er rigtig gammel og gummi-manchetterne er møre.

Hvis du oplever symptomer på en defekt tandstang, kan det derfor godt betale sig at tale med mekanikeren om, hvad du ønsker i forhold til reservedelen. Det kan desuden godt betale sig at sætte opgaven i udbud hos Autobutler, hvor du får tilbud fra vores værksteder og kan sammenligne tilbuddene. Det kan der, som beskrevet, være mange penge at spare på!

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Så meget sparer bilejere på opgaver m. styretøj

De gennemsnitlige priser og besparelser, for de viste bilmærker, er baseret på forskellige modeller og årgange. Du skal derfor oprette en opgave og sammenligne tilbud for at se din faktiske pris og besparelse.
Bilmærke Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit* Bedømmelser
Audi DKK 833 22%
4.5 (199)
Citroën DKK 725 24%
4.6 (471)
Ford DKK 688 23%
4.6 (590)
Hyundai DKK 481 24%
4.5 (212)
Kia DKK 456 24%
4.6 (248)
Peugeot DKK 785 26%
4.6 (668)
Renault DKK 731 24%
4.5 (414)
Skoda DKK 714 22%
4.6 (324)
Toyota DKK 951 26%
4.6 (248)
Volkswagen DKK 798 24%
4.5 (506)

Bedømmelser af styretøjsopgaver

Rødovre Autohus ApS
2 dage
hurtig tid - fin service og rimelig pris.
Søren N.
Nissan Qashqai (2012)
Dit Autoværksted - CarSpot
2 dage
Venlig og god betjening. God kommunikation. Udfører arbejde hurtigt og effektivt. Vil helt sikker...
Arn M.
Kia Picanto (2011)
Brdr. Dan Biler A/S - Magneti Marelli Checkstar
2 dage
Føler at både bilen og jeg som kunde, har fået en professionel behandling.
Jan M.
BMW X3 (2010)

Få tilbud

Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Mest populære service og reparationer

Lige nu priser fra 197 kr.*
4.7 (19.583)
Spar i gennemsnit 73%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Priser lige nu fra kun 197 kr.* Spar i gennemsnit 73%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Lige nu priser fra 375 kr.*
4.7 (636)
Spar i gennemsnit 58%*

Bestil dækskifte og spar i gennemsnit 58%*. Få skiftet og afbalanceret dine dæk nemt, hurtigt og nær dig. Lige nu priser fra 375 kr.* Få tilbud i dag på dækskifte!

Spar i gennemsnit 951 kr.*
4.5 (34.285)
Med stempel i servicebogen

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 24%* på at sammenligne tilbud, svarende til 951 kr.*

Lige nu priser fra 695 kr.*
4.5 (3.098)
Spar i gennemsnit 53%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Lige nu priser fra 695 kr.* Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Få tilbud nær dig

Vi har 237 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.