Spar penge på udskiftning af tandstang

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 31% på udskiftning af tandstang
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online med prisgaranti
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor bør du bestille udskiftning af tandstang gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 31% på udskiftning af tandstang.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser og får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prisgaranti - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Hvad er en tandstang?

Tandstang

Tandstangen sidder på tværs mellem de to forhjul på almindelige personbiler. Den består af en midterdel af aluminium og to større gummi-manchetter i hver ende, hvorpå to aflange styrestænger er monteret.

På oversiden af din bils tandstang er ratstammen monteret. Derved bliver rattet i toppen forbundet med forhjulene i hver side - det er den simple forklaring på, hvordan du kan dreje hjulene.

Inde i midterdelen af tandstangen sidder selve tænderne, en aflang skinne med en lang række tænder, som et lille tandhjul kan køre henover. Tandhjulsmekanismen er forbundet til selve ratstammen, således at tandhjulet drejer med rattets bevægelse.

I en bil kan der være installeret to typer af tandstænger, afhængig af dit servostyringssystem: Hydraulisk tandstang eller elektrisk tandstang.

Hydraulisk tandstang

I hydraulisk servostyring er der sluttet et sæt slanger til tandstangen, som tilfører servoolie via en pumpe. Når du drejer på rattet aktiveres pumpen, så olien løber ned i tandstangen og skaber et hydraulisk tryk. Dette sker samtidig med tandhjulets bevægelse henover rækken af tænder, og hydraulikken hjælper denne bevægelse, så du ikke skal trække hårdt i rattet for at dreje.

I tandstangen er der altså installeret en række komponenter, som understøtter hydraulikken og tandhjulet. Udover slangerne er der også et stempel, som hjælper med at komprimere servoolien og derved styringen.

Elektrisk tandstang

Elektrisk servostyring fungerer ved, at der er knyttet en motor til tandstangen, som hjælper det lille tandhjul med at bevæge sig fra side til side, når du drejer på rattet.

En tandstang i et elektrisk servostyringssystem har derfor ikke et stempel installeret, men fungerer ellers på samme måde som den hydrauliske udgave.

Der vil altid være en fejlkode knyttet til en defekt elektrisk tandstang. Hvis du selv har adgang til et fejlsøgningsværktøj, kan du tilslutte det til bilen, eller du kan få din nærmeste mekaniker til at udsøge fejlkoder for dig.

Hvad er symptomer på en defekt tandstang?

Der kan være flere årsager til en defekt tandstang, og der er flere måder du kan spotte, om din tandstang er defekt:

 • Du kan høre en hvinende eller hylende lyd fra tandstangen. Dette er det mest “almindelige” tegn på en defekt tandstang, og den de fleste lægger mærke til først.
 • Tandstangen kan være utæt, måske fordi der er en utæt pakning ved olieslangerne. Her kan du se olie på jorden under bilen, eller måske på styrekuglerne.
 • Slør i tandstang: Du oplever ratslør eller at hjulene reagerer dårligt, når du drejer rattet.

Hvad er pris på udskiftning af tandstang?

Desværre er udskiftning af en tandstang ikke en billig reparation. Selve reservedelen er nemlig forholdsvist dyr, og det er uanset om du skal bytte til en hydraulisk eller elektrisk.

Der er på sin vis tre muligheder for udskiftning af tandstang:

 • Mekanikeren indkøber en helt ny reservedel. Dette er klart den dyreste løsning, men så får du også en splinterny tandstang. Her kan prisen godt nå op omkring 10.000 kroner.
 • Mekanikeren køber en “ombytter” ind til dig. Ofte foregår det sådan, at mekanikeren bestiller reservedelen fra et specialiseret værksted, som er eksperter i renovering af tandstang. Du får altså en tandstang, som tidligere har været defekt, men som er renoveret og klar til at blive installeret igen. Denne løsning er helt sikkert billigere end at købe en helt ny tandstang, nogle gange 50% billigere.
 • Du indkøber en brugt tandstang fra f.eks. en ophugger. Tandstangen har ikke været defekt, men er taget ud af en gammel bil. Du får derfor en brugt tandstang, hvor du ikke kan være sikker på, hvor længe den holder. Til gengæld er dette nok den billigste løsning - og du får også at vide, hvor langt bilen, som tandstangen er fra, har kørt.

Nogle gange kan det være nok blot at skifte manchetterne på tandstangen, men dette er mest i tilfælde, hvor bilen er rigtig gammel og gummi-manchetterne er møre.

Hvis du oplever symptomer på en defekt tandstang, kan det derfor godt betale sig at tale med mekanikeren om, hvad du ønsker i forhold til reservedelen. Det kan desuden godt betale sig at sætte opgaven i udbud hos Autobutler, hvor du får tilbud fra vores værksteder og kan sammenligne tilbuddene. Det kan der, som beskrevet, være mange penge at spare på!

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Priser på opgaver m. styretøj

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 1.988 kr. 714 kr. - 4.212 kr. Få tilbud
Citroën 1.792 kr. 774 kr. - 3.381 kr. Få tilbud
Fiat 1.657 kr. 752 kr. - 3.187 kr. Få tilbud
Ford 2.004 kr. 789 kr. - 3.687 kr. Få tilbud
Peugeot 1.884 kr. 752 kr. - 3.842 kr. Få tilbud
Renault 1.637 kr. 752 kr. - 3.192 kr. Få tilbud
Skoda 1.627 kr. 727 kr. - 3.515 kr. Få tilbud
Suzuki 1.731 kr. 752 kr. - 4.049 kr. Få tilbud
Toyota 2.145 kr. 789 kr. - 4.846 kr. Få tilbud
Volkswagen 1.356 kr. 714 kr. - 3.391 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af styretøjsopgaver

Super oplevelse og til den aftalte pris 😁👍 God service
Rune M.
Suzuki Swift (2005)
Super og hurtig service...bilen kører nu, som en drøm
Hans
Kia Rio (2006)
Effektiv og kyndig hjælp til en pris der er til at betale. Bruger gerne City Autoservice igen
Thomas C.
Skoda Fabia (2009)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Kampagner & tilbud

Se alle kampagner & tilbud

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 255 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud
Januar UDSALG - EKSTRA Rabat!