Spar penge på udskiftning af tandstang

 • Find det bedste værksted til den bedste pris
 • Spar i gennemsnit 31% på udskiftning af tandstang
 • Du undgår ventetid, og kan trygt bestille tid online
 • Kun FDM-kontrollerede kvalitetsværksteder

Få tilbud
*Se vilkår og betingelser her
3 års garanti på din bilreparation
Ekstra sikkerhed

Din garanti for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prismatch på alle opgaver
Prismatch

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Derfor bør du bestille udskiftning af tandstang gennem Autobutler

 • Du sparer i gennemsnit 31% på udskiftning af tandstang.
 • Autobutler.dk hjælper dig med at sammenligne online tilbud.
 • Alle værksteder stikprøvekontrolleres af FDM.
 • Vi giver dig tryghed med vores FDM-godkendt garanti.
 • Du undgår ventetid og kan trygt bestille tid online, når det passer dig.
 • Professionel mekanikerrådgivning fra Autobutler.
 • Du undgår dyre overraskelser og får alle tilbud på skrift.
 • Vi giver dig prismatch - finder du et billigere tilbud, så matcher vi prisen.

Tandstang

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Hvad er en tandstang?

Tandstang

Tandstangen sidder på tværs mellem de to forhjul på almindelige personbiler. Den består af en midterdel af aluminium og to større gummi-manchetter i hver ende, hvorpå to aflange styrestænger er monteret.

På oversiden af din bils tandstang er ratstammen monteret. Derved bliver rattet i toppen forbundet med forhjulene i hver side - det er den simple forklaring på, hvordan du kan dreje hjulene.

Inde i midterdelen af tandstangen sidder selve tænderne, en aflang skinne med en lang række tænder, som et lille tandhjul kan køre henover. Tandhjulsmekanismen er forbundet til selve ratstammen, således at tandhjulet drejer med rattets bevægelse.

I en bil kan der være installeret to typer af tandstænger, afhængig af dit servostyringssystem: Hydraulisk tandstang eller elektrisk tandstang.

Hydraulisk tandstang

I hydraulisk servostyring er der sluttet et sæt slanger til tandstangen, som tilfører servoolie via en pumpe. Når du drejer på rattet aktiveres pumpen, så olien løber ned i tandstangen og skaber et hydraulisk tryk. Dette sker samtidig med tandhjulets bevægelse henover rækken af tænder, og hydraulikken hjælper denne bevægelse, så du ikke skal trække hårdt i rattet for at dreje.

I tandstangen er der altså installeret en række komponenter, som understøtter hydraulikken og tandhjulet. Udover slangerne er der også et stempel, som hjælper med at komprimere servoolien og derved styringen.

Elektrisk tandstang

Elektrisk servostyring fungerer ved, at der er knyttet en motor til tandstangen, som hjælper det lille tandhjul med at bevæge sig fra side til side, når du drejer på rattet.

En tandstang i et elektrisk servostyringssystem har derfor ikke et stempel installeret, men fungerer ellers på samme måde som den hydrauliske udgave.

Der vil altid være en fejlkode knyttet til en defekt elektrisk tandstang. Hvis du selv har adgang til et fejlsøgningsværktøj, kan du tilslutte det til bilen, eller du kan få din nærmeste mekaniker til at udsøge fejlkoder for dig.

Hvad er symptomer på en defekt tandstang?

Der kan være flere årsager til en defekt tandstang, og der er flere måder du kan spotte, om din tandstang er defekt:

 • Du kan høre en hvinende eller hylende lyd fra tandstangen. Dette er det mest “almindelige” tegn på en defekt tandstang, og den de fleste lægger mærke til først.
 • Tandstangen kan være utæt, måske fordi der er en utæt pakning ved olieslangerne. Her kan du se olie på jorden under bilen, eller måske på styrekuglerne.
 • Slør i tandstang: Du oplever ratslør eller at hjulene reagerer dårligt, når du drejer rattet.

Hvad er pris på udskiftning af tandstang?

Desværre er udskiftning af en tandstang ikke en billig reparation. Selve reservedelen er nemlig forholdsvist dyr, og det er uanset om du skal bytte til en hydraulisk eller elektrisk.

Der er på sin vis tre muligheder for udskiftning af tandstang:

 • Mekanikeren indkøber en helt ny reservedel. Dette er klart den dyreste løsning, men så får du også en splinterny tandstang. Her kan prisen godt nå op omkring 10.000 kroner.
 • Mekanikeren køber en “ombytter” ind til dig. Ofte foregår det sådan, at mekanikeren bestiller reservedelen fra et specialiseret værksted, som er eksperter i renovering af tandstang. Du får altså en tandstang, som tidligere har været defekt, men som er renoveret og klar til at blive installeret igen. Denne løsning er helt sikkert billigere end at købe en helt ny tandstang, nogle gange 50% billigere.
 • Du indkøber en brugt tandstang fra f.eks. en ophugger. Tandstangen har ikke været defekt, men er taget ud af en gammel bil. Du får derfor en brugt tandstang, hvor du ikke kan være sikker på, hvor længe den holder. Til gengæld er dette nok den billigste løsning - og du får også at vide, hvor langt bilen, som tandstangen er fra, har kørt.

Nogle gange kan det være nok blot at skifte manchetterne på tandstangen, men dette er mest i tilfælde, hvor bilen er rigtig gammel og gummi-manchetterne er møre.

Hvis du oplever symptomer på en defekt tandstang, kan det derfor godt betale sig at tale med mekanikeren om, hvad du ønsker i forhold til reservedelen. Det kan desuden godt betale sig at sætte opgaven i udbud hos Autobutler, hvor du får tilbud fra vores værksteder og kan sammenligne tilbuddene. Det kan der, som beskrevet, være mange penge at spare på!

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Priser på opgaver m. styretøj

På autobutler.dk tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 2.063 kr. 714 kr. - 4.524 kr. Få tilbud
Citroën 1.714 kr. 752 kr. - 3.341 kr. Få tilbud
Ford 1.971 kr. 789 kr. - 3.771 kr. Få tilbud
Hyundai 1.299 kr. 714 kr. - 2.721 kr. Få tilbud
Peugeot 1.732 kr. 752 kr. - 3.564 kr. Få tilbud
Renault 1.768 kr. 754 kr. - 3.412 kr. Få tilbud
Skoda 1.579 kr. 714 kr. - 3.375 kr. Få tilbud
Suzuki 1.796 kr. 752 kr. - 4.240 kr. Få tilbud
Toyota 1.924 kr. 752 kr. - 4.049 kr. Få tilbud
Volkswagen 1.400 kr. 714 kr. - 3.243 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af styretøjsopgaver

Alt udført efter aftale, pris mv. den eneste grund til at det ikke bliver 5 stjerner er at de...
René H.
Hyundai i30 (2012)
Rigtig fint - fik lavet lidt ekstra arbejde som de fortalte mig der var galt med bilen
Jesper L.
Nissan Micra (2013)
Super god betjening alt som smurt tak
Allan A.
Volkswagen Touran (2007)

Få tilbud fra lokale værksteder
Sammenlign tilbud på: udskiftning af tandstang.

Mest populære service og reparationer

Gennemsnitspris: 771 kr*.
Spar op til 40%*

Få serviceret dit airconditionanlæg, undgå dårlig lugt og få optimal køling. Gennemsnitspris - kun 771 kr*. Anlægget tjekkes for utætheder og der påfyldes ekstra kølemiddel. Få tilbud og se din pris med det samme!

Gennemsnitspris: 331 kr*.
Spar op til 40%*

Bestil hjulskifte online og spar penge! Gennemsnitspris - kun 331 kr*. Du sparer op til 40%* ved at sammenligne tilbud på autobutler.dk. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar op til 1.312 kr*.
Spar op til 40%*

service med stempel i servicebogen. Du sparer i gennemsnit 31%* på at sammenligne tilbud, svarende til 1.312 kr*.

*Se vilkår og betingelser her
Se alle tilbud
Gennemsnitspris 1291 kr*.
Spar op til 40%*

Få et basisservice og hold din bil sikkert kørende. Gennemsnitspris - kun 1291 kr*. Inkluderer skift af olie og oliefilter, op til 4 liter kvalitetsolie samt komplet gennemgang af din bil med 46 kontrolpunkter.

Gennemsnitspris: 957 kr*.
Spar op til 40%*

Bestil olieskift online og spar penge! Gennemsnitspris - kun 957 kr*. Inkluderer påfyldning af 4 liter kvalitetsolie og montering af nyt oliefilter. Få tilbud og se din pris med det samme!

Spar op til 1.000 kr.*

20% rabat på din undervognsbehandling med førende, kvalitetsgodkendte rustbeskyttelsesmærker som PAVA, Dinitrol, SUVO, Tectyl og Mercasol. Sammenlign tilbud og spar op til 1.000 kr*!

*Se vilkår og betingelser her

Alle bilreparationer

Få tilbud nær dig

Vi har 261 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få tilbud