Sådan kan du selv fikse mindre og større buler i bilen

Sådan reparerer du en bule i bilen

Hvis først din bil får en bule, ser den straks gammel og slidt ud. Det har betydning for bilens værdi, såvel som din egen følelse af at have en knap så perfekt bil.

Det kan koste en del at få repareret en bule professionelt, selv om resultatet sandsynligvis bliver bedst på den måde. Hvis du selv har lavet bulen, er der en selvrisiko, som ofte er ret høj og ikke vil overstige omkostningerne til en tur på værkstedet. Og selv, hvis det ikke er dig, der er skyld i uheldet, kan du opleve, at den skyldige er kørt fra gerningsstedet, og så hænger du i sidste ende på selvrisikoen alligevel.

Hvis du selv vil reparere bulen, er der nogle metoder, som du rimelig nemt kan bruge derhjemme. Her skal der naturligvis tages forbehold for, at du bruger sund fornuft. Uanset hvad der bliver beskrevet her, kan det gå grueligt galt, så pas på og gør det kun, hvis din bil er gammel, eller du ved, hvad du laver.

Store buler

Hvis du har en forholdsvis stor bule i bilen, kan du købe et reparationssæt til at fikse den. Det er selvfølgelig ikke helt billigt, men så har du det rigtige udstyr til at gøre arbejdet, hvilket er alfa og omega for et godt resultat.

Det fungerer ved, at du limer en eller flere cylindre på, eller rundt om bulen. Så bruger du dit værktøjssæt, som er specielt beregnet til opgaven, til at ”hive” bulen ud og rette den op. Alternativt kan du gøre noget af det samme ved at bruge træstykker, som limes på, men du skal stadig have den rigtige lim, som nemt opløses efter brug, og som ikke laver skader på lakken.

Se f.eks. et eksempel på et buleopretningskit her:

Mindre buler

Der er mange metoder til at fjerne små buler, afhængig af hvilket værktøj du har. Her får du tre eksempler:

Svuppermetoden

Tag en toiletsvupper, pres den forsigtigt over bulen, og hiv. Det kan være du skal bruge et par forsøg, før det lykkes. Før du sætter svupperen på, bør du sikre dig, at den er ren og smøre kanten, der rører bilen med f.eks. vaseline, så den er nemmere at fjerne igen. En ung gut har gjort det, så kan du også:

Hårtørrermetoden

Metal udvides og trækkes sammen ved temperaturforskelle. Ikke de almindelige små temperaturudsving i det daglige vejr, men ved ekstreme temperaturer kan du opnå mirakler. For at det skal virke på buler, skal du have metallet i bulen til at være så varmt som muligt, uden det ødelægger lakken, og så koldt som muligt lige bagefter.

Først bruger du en hårtørrer, og så sprøjter du “noget koldt” på bulen. Tryklufts-spray, der vendes på hovedet, skulle kunne gøre det. Efter et par forsøg burde bulen poppe ud igen, helt af sig selv, eller ved hjælp af små slag omkring bulen, for at skubbe til metallet. Du kan se et eksempel på, hvordan det kan gøres her, men også et eksempel på, at det ikke lykkes. Metoden kan kun bruges til “bløde” buler.

Hammermetoden

Hvis du kan få adgang til metalpladen fra indersiden, har du også muligheden for at banke bulen ud. Det er den nemmeste metode, men du skal gøre det lige så forsigtigt.

Tag en metalplade, og dæk den med en klud, og placér oven på bulen udefra, for at beskytte lakken. Derefter kan du slå forsigtigt på bulen indefra og med et par slag, bør den poppe ud.

Der er aldrig nogen garanti for, at metoden virker efter hensigten, og resultatet kan have mærker efter bulen til evig tid. Hvis det er en nyere bil, vil du sikkert hellere bruge forsikringen for at være sikker på, resultatet bliver perfekt.

Få tilbud og sammenlign priser på pladearbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 40%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 15290 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 256 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.