Udskiftning af koblingens svinghjul

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • Kun kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Hvad er et svinghjul?

Bilens svinghjul er en massiv rund enhed, som sidder på køretøjets styreaksel. Svinghjulet fungerer som bindeleddet mellem motoren og koblingen. Siden 1990’erne er det fortrinsvis det dobbelte svinghjul (dobbeltmasse-svinghjulet), der monteres på nye biler. Svinghjulet er med til at dæmpe lyden fra motoren og reducere vibrationerne – især når det drejer sig om dieselmotorer.

Symptomer på et defekt svinghjul

Har du mistanke om, at der er en defekt på bilens svinghjul, så start motoren og lyt efter om der høres nogen bankende lyde, når bilen står i frigear. Prøv at give motoren fulde omdrejninger og mærk så efter om der vibrationer i bilen, som ikke burde være der.

Tjek også følgende:

  • En skurrende lyd, når motoren er i tomgang. Lyden forsvinder, når koblingspedalen aktiveres
  • Metalliske bankelyde høres fra koblingen, når motoren tændes
  • Vibrationer ved acceleration, specielt i de lave gear
  • Det lugter brændt, som om at noget af bilens mekanik er overophedet

Oplever man en eller flere af ovenstående forhold, så er det en god ide at få bilens svinghjul nærmere undersøgt på et autoværksted.

Priser på koblingsreparationer

På autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Citroën 5.947 kr. 4.533 kr. - 8.039 kr. Få tilbud
Fiat 4.577 kr. 3.816 kr. - 5.887 kr. Få tilbud
Ford 6.617 kr. 5.039 kr. - 8.523 kr. Få tilbud
Hyundai 4.627 kr. 3.808 kr. - 5.489 kr. Få tilbud
Kia 4.861 kr. 4.053 kr. - 5.598 kr. Få tilbud
Peugeot 5.557 kr. 4.275 kr. - 7.272 kr. Få tilbud
Skoda 6.730 kr. 5.395 kr. - 9.063 kr. Få tilbud
Suzuki 4.811 kr. 4.198 kr. - 5.613 kr. Få tilbud
Toyota 5.305 kr. 4.232 kr. - 7.414 kr. Få tilbud
Volkswagen 7.490 kr. 5.888 kr. - 9.667 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Udskiftning af svinghjul

På værkstedet vil mekanikeren skille svinghjulet ad og undersøge dets overflader. Ses der pletter på overfladerne i forskellige farver, så indikerer det, at der har været en overophedning af svinghjulet.

Placeringen af pletterne er vigtig at holde øje med. Ses pletterne kun på selve kontaktoverfladerne, så har der kun været en kortvarig overophedning.

Men hvis der derimod konstateres blåfarvede områder på ydersiden eller ved monteringsnitterne, så er det mere alvorligt, og svinghjulet skal højst sandsynligt udskiftes.

Som regel har svinghjulet en meget lang levetid, nærmest ubegrænset, men er svinghjulet blevet slidt, hvilket som regel sker, hvis koblingen bruges forkert, så kan det ikke repareres, men skal udskiftes.

Arbejdet med at udskifte bilens svinghjul kræver specialværktøj og vil for de fleste bilejere være en opgave for et autoværksted.

De fleste værksteder anbefaler, at koblingen udskiftes samtidig med svinghjulet, da det kræver en afmontering fra gearkassen. Dette er en tidskrævende proces, og derfor gør man klogt i at få udskiftet begge dele samtidigt.


Alle bilreparationer

Cyber Monday - Ekstra rabat hele dagen
Udløber om