For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Udskiftning af tændspole

  • Spar 20-40% på værkstedet
  • Du modtager tilbud inden for 24 timer
  • Kun kontrollerede kvalitetsværksteder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti

Din sikkerhed for kvalitetsarbejde
Læs mere

Prisgaranti på alle opgaver
Prisgaranti på alle opgaver

Fundet det billigere? Vi matcher prisen
Læs mere

Hvad er en tændspole?

tændspole

En tændspole er et stykke metal forbundet direkte til bilens tændrør. En tændspole er på samme tid både en lille computer og en elektrisk spole. Men hvordan virker en tændspole så?

Når du drejer nøglen i tændingen, fortæller en sensor motorstyringen - selve bilens computer - hvor mange omdrejninger motoren tager. Dette signalerer til tændspolen, at den skal fordele tændingssignalet ud til tændrørene. En tændspole funktion er altså den elektriske anordning, der tilfører strøm til tændrøret og derved starter forbrændingsgnisten.

Der kan være tale om en tændspole til hvert tændrør eller en enkelt tændspole til alle tændrør. Når der sidder en tændspole i hvert tændrør, er de mindre, men ofte i højere grad i stand til at aflæse data fra ventiler og tændrør og tilpasse strømmen i forhold til motorens omdrejninger.

Er din bils tændspole defekt?

Der er en række symptomer på dårlig tændspole, du kan holde øje med, eller som du måske allerede har bemærket i din bil:

  • Der er problemer ved start af bilen
  • Du oplever ujævn motorgang, og bilen hopper og danser lidt i tomgang
  • Der er manglende trækkraft fra motoren

Mange spørger “Hvordan tester man en tændspole?” Det kan f.eks. være, hvis man er i tvivl, om der er noget galt. Men vi anbefaler ikke, at man går i gang med at teste sine tændspoler selv, da der er en meget høj spænding i spolen, og det kan være rigtig farligt, hvis man ikke er erfaren.

Vi anbefaler derfor kraftigt at man spørger sin lokale mekaniker først. Hvis du har en nyere, mere intelligent bil, vil mekanikeren udlæse fejlkoder, der vil fortælle hvilke tændspoler, der er defekte. Ellers vil han lave en såkaldt udmåling af tændspole, hvor han måler spændingen i tændspolen og vurderer, om den er, som den skal være.

Hvordan foregår en udskiftning af tændspole?

Det er meget forskelligt, hvordan man skifter tændspole - det hele afhænger af bilen, antallet af tændspoler osv. Man kan dog altid se hvor tændspolerne sidder, når man kigger under motorhjelmen.

Mekanikeren afmonterer de stik, som forbinder spolerne til en styreboks, som styrer spolerne. Herefter kan man trække spolerne op - på nogle biler skal de skrues ud. Derefter kan de nye tændspoler monteres til tændrørene og styreboksen.

Skal du have udskiftet din bils tændspole(r), så bed om tilbud på opgaven hos Autobutlers værksteder. Det sparer vores kunder 20-40% på!

Pris på generelt motorarbejde

På autobutler tror vi på gennemsigtighed og rimelige priser. Derfor kan du se gennemsnitspriser for bilmærker og hvad du kan spare på at sammenligne tilbud.

Bilmærke Gns. pris Fra - til
Audi 5.660 kr. 1.172 kr. - 12.907 kr. Få tilbud
Citroën 4.199 kr. 783 kr. - 10.208 kr. Få tilbud
Fiat 3.595 kr. 1.379 kr. - 6.829 kr. Få tilbud
Ford 3.677 kr. 950 kr. - 9.329 kr. Få tilbud
Opel 4.362 kr. 1.402 kr. - 8.696 kr. Få tilbud
Peugeot 4.826 kr. 1.435 kr. - 8.919 kr. Få tilbud
Renault 5.002 kr. 1.002 kr. - 11.245 kr. Få tilbud
Skoda 4.594 kr. 1.682 kr. - 9.668 kr. Få tilbud
Toyota 5.176 kr. 917 kr. - 12.381 kr. Få tilbud
Volkswagen 5.885 kr. 1.832 kr. - 10.644 kr. Få tilbud

Priserne er baseret på alle tilbud givet via autobutler.dk, der dog kan indeholde fejl eller udsving. Opret en opgave, hvis du ønsker et specifikt tilbud til din bil.

Bedømmelser af reparation af motoren

Hurtigt og effektivt. Dog ville det være rart at de også tjekkede lufttryk. Det ville lige give ...
Thue L.
BMW i3 (2015)
En uovertruffen oplevelse. Fantastisk service, min bil er i de bedste hænder. Jeg kan på det alle...
Andreas T.
Peugeot 407 (2006)
Ærlig service og rigtige håndværkere der rent faktisk gider reparere og ikke bare udskifte dele. ...
Thomas
Citroën DS3 (2013)

Alle bilreparationer