Østerled Auto - Automester

Østerled 8, 4300 Holbæk
Medlem af AutoMester
4,5
(255)
Få tilbud

    Værkstedet er en del af autobutler.dk

Se bedømmelser af Østerled Auto - Automester. Sammenlign priser med autobutler.dk og spar penge når bilen skal på værksted.

Seneste bedømmelser

Tania C.
29 dage siden
Toyota Aygo 2021
Overordnet en rigtig fin oplevelse, sød betjening og bilen var hurtigt klar igen efter et service… De glemte dog at stille mit ur, som jeg ellers spurgte om de også lige kunne klare…, og den lånebil jeg havde skrevet jeg gerne ville have, var ikke tilgængelig
Morten N.
cirka en måned siden
Skoda Scala 2020
Catrine
cirka en måned siden
Citroën C3 2016
Tina K.
cirka 2 måneder siden
Toyota Aygo 2019
Super god service!!!
Lene
3 måneder siden
Peugeot 208 2019
Sød betjening og ok priser.
Jens N.
4 måneder siden
Skoda Octavia 2018
Problemfrit
Henrik H.
5 måneder siden
Renault Megane 2016
Mega god service
Ekachai Y.
5 måneder siden
Nissan Qashqai 2014
Har altid haft god service med Østerled Auto - Automester
Erik L.
5 måneder siden
Kia Rio 2016
Et gennemsnitlig aircon service tager en times tid. Derefter rens og fyldning af kølemiddel. Der var sat halvanden time af til opgaven, men fik allerede bilen tilbage 15-20 minutter efter at den blev leveret. Den køler på samme måde som før jeg leverede den, så nu kan jeg finde et andet værksted og håbe at de kan fikse opgaven. Tak til autobutler.
Bendt L.
6 måneder siden
Skoda Fabia 2007
Står med præcis der samme problem som efter den har været på jeres værksted ? Og hvad værre er at jeg kontaktede jeres kundeservice (Jesper) som sagde at det kunne han ikke gøre noget ved på trods af st jeg imellemtiden havde talt med en anden mekanikker der sagde at jeres værksted havde lavet en helt forkert fejlsøgning og derved ikke fundet årsagen og lavet bilen korrekt . Det blev iøvrigt 3 gange dyre end jeres til ud til mig. Jeg fik endda et garanti bevis fra Jer som jeg også henviste til i samtalen med Jesper som siger: Vi i Autobutler har faktisk ikke noget med opgaverne at gøre - vi er bare formidlere - jeg siger så. Jammen det er jo kun jer jeg at kommunikeret og skrevet aftalerne med og fået garanti bevis fra ? Det et ligemeget siger Jesper og at Autobutler har ikke noget med sagen at gøre og at det eneste han kunne gøre var at henvise til et andet værksted som ville starte forfra for min regning? Det er jo helt ubeskriveligt dårlig kundeservice - jeg har i måde 61 år ALDRIG oplevet en så ringe kundeservice der ren faktisk var det det stik modsatte af ordet “kundeservice” så nu køre vi på ferie i en bil med 25 grader i og mistet 1000 kr til ingen verdens nytte. Det er bare ikke i ordren - I skulle selvfølgelig have været jeres , ellers trofaste, kunde behjælpelig med at få lavet bilen asap og u/b for jeres kunde . Mvh en meget utilfreds tidligere trofast kunde det råder og 5 biler i familen og det bliver IKKE via Autobutler fremover og jeg har sat familiens advokat på sagen med krav om at få, som minimum, mine penge retur så han høre I nok fra så har I også en dom for fejlagtigt fremståelse som om det er Autobutler man handler med når i sender tilbud og garanti bevis fra til “Jeres ?” Kunder.

Søger du værksted i Holbæk?

Gør som 1.338.910 andre bilejere og få tilbud fra værksteder. Nemt og hurtigt.