Pris på eftermontering af anhængertræk til VW

Få den rigtige pris på nyt anhængertræk til din Volkswagen

17 januar 2018, 14:31

Sommeren er på vej, og for mange bilejere er det ensbetydende med, at traileren skal spændes efter bilen, så haveaffaldet kan komme på genbrugspladsen, eller måske overvejer man at tage på en længere campingferie.

Prisen kan dog godt variere, og derfor har Autobutler undersøgt, hvad gennemsnitsprisen er for alle de tilbud, som værksteder tilknyttet vores værkstedsportal har givet til ejere af en Volkswagen (VW).

Spar i gennemsnit*
1.758 kr. / 20%

Hører du til dem, som elsker at campere? Hvis ja, så har du formentligt allerede et anhængertræk på din bil, men er du nybagt husejer og skal i gang med det helt store haveprojekt, så overvejer du måske at anskaffe dig en trailer.

I så fald skal din bil have monteret et anhængertræk, hvis ikke den allerede har det.

Eftermontering af anhængertræk, jydekrog, trækkrog eller tilkoblingsanordning på en Volkswagen/VW er en standardopgave for langt de fleste værksteder.

Prisen er beregnet på tværs af Volkswagen-modeller og -årgange, og derfor kan prisen til netop din Volkswagen godt afvige fra ovenstående, men det bør give dig en god idé om prisniveau.

Når du bruger Autobutler, er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og aftaler på skrift. Vi giver vores brugere gennemsigtighed og tryghed og sikrer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Guide til montering af anhængertræk

Når du skal have eftermonteret et anhængertræk på din Volkswagen, er der en række punkter, som du skal være opmærksom på. Nedenfor har vi oplistet de 5 vigtigste.

Hvor tung en anhænger må du køre med?

Alle biler indregistreret i Danmark må ifølge loven køre med trailer eller campingvogn på et almindeligt kørekort (B). Men der er forskel på, hvor meget en anhænger, inkl. last, må veje. Det afhænger helt af, hvilken bilmodel du kører i.

Kører du i en mini- eller mikrobil, for eksempel Volkswagen Up, så risikerer du, at bilproducenten fraråder, at du monterer et anhængertræk. Vælger du alligevel at få det gjort, vil du formentligt skulle underskrive en erklæring om, at monteringen er på eget ansvar.

Som regel kan du få råd og vejledning hos din mekaniker, men du kan også læse mere på politiets hjemmeside.

Som almindelig bilejer med et kørekort (B) må anhænger inkl. last højst veje 750 kg. Desuden skal du være opmærksom på, at bil plus anhænger ikke må have en totalvægt på mere end 3.500 kg.

Du kan, ved at tage ekstra kurser på en køreskole eller ved at erhverve dig et lastbilkørekort, øge vægten, så anhængeren alene må veje 3.500 kg. eller mere.

Aftageligt eller fastmonteret – hvilken model skal jeg vælge?

Når du skal have et anhængertræk, kan du vælge mellem flere forskellige typer.

Det vigtigste er selvfølgelig, at du vælger en trækkrog, som overholder den gældende lovgivning både i Danmark, men også i EU, hvis du har tænkt dig at køre på ferie med campingvognen.

Du kan sagtens selv købe anhængertrækket, og i øvrigt er det også tilladt selv at montere det. Vælger du at kaste dig ud i opgaven, så anbefales det, at du køber anhængertrækket hos en dansk forhandler, også hvis du handler online. Det giver dig nemlig størst sikkerhed for, at anhængertrækket rent faktisk er godkendt til brug i Danmark.

Svanemodellen er den mest brugte model i Danmark. Den er godkendt af myndighederne og fås i to varianter. Et fastmonteret anhængertræk eller et aftageligt anhængertræk.

Umiddelbart kan den aftagelige krog virke som den mest attraktive, fordi bilen får et flottere udtryk uden altid at have krogen siddende og stritte omme bag på bilen. Når de fleste bilejere alligevel vælger en fastmonteret krog, hænger det sammen med, at det kan være lidt besværligt at skulle koble krogen af og på. Samtidig risikerer du, at de bevægelige dele på det aftagelige anhængertræk med tiden ruster og sætter sig fast.

7-polet eller 13-polet stik – hvad er forskellen?

Når du skal have eftermonteret et anhængertræk, kan du vælge mellem to forskellige – et med 7-polet stik og et med 13-polet stik. Før i tiden var 7-polet det mest almindelige, men der er en tendens til, at 13-polet er mere fremtidssikret og kan bruges til det meste. Det vil sige, at hvis du får monteret (eller allerede har) et anhængertræk med et 7-polet stik, vil du måske skulle bruge en 7-13-adapter, hvis du fx skal leje en trailer. Da et anhængertræk med 13-polet stik dermed er mere fremtidssikret, anbefaler vi hos Autobutler, at du vælger dette.

Skal der være bremser på anhængeren?

Har du anhængertræk på bilen, fordi du kører med campingvogn, så vil totalvægten som oftest være på over 750 kg. I sådan et tilfælde kræver det, at anhængeren skal have eget bremsesystem. Er sommerferien planlagt, og skal campingvognen med ud og trille, så er det altid en god ide at få tjekket bremsesystemet inden afrejse. Virker bremserne ikke som de skal, og svigter de under en katastrofeopbremsning, kan det få alvorlige følger.

Skal bilen omregistreres?

Uanset om du er gør-det-selv-typen eller ej, så skal din Volkswagen omregistreres, når anhængertrækket er monteret.

Som nævnt er det tilladt selv at montere anhængertrækket på din bil. Du skal blot huske på, at gør du det selv, så skal bilen efterfølgende også til syn. Besværet med at få bilen synet undgår du, hvis du får et værksted til at montere anhængertrækket.

For at få bilen omregistreret skal den dog forbi en synshal, hvis bilen er 8 år eller ældre. Er bilen nyere, og er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted, får du en såkaldt ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som værkstedet har underskrevet og stemplet. Kør til nærmeste synshal og fremvis dokumentet. Så er du klar til at bruge dit anhængertræk.

Læs mere om anhængertræk

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.