Bilejer med hånden på rattet i en Ford

Gode priser på afbalancering og sporing af en Ford

23 september 2019, 11:45

Styretøjet og hjulophænget i din Ford sørger for at ’udligne’ bump eller stød fra vejen. Samtidig er undervognens kraftige fjedre med til at sikre, at hjulene hele tiden er i kontakt med vejbanen. Styretøjet er overordnet set med til at skabe stabilitet og øge trafiksikkerheden, og derfor er det også vigtigt, at styretøjet på din Ford er 100 pct. i orden.

Autoværkstederne kan ved at foretage en styretøjsudmåling kontrollere at alt er som det skal være. Mange værksteder anbefaler, at man får foretaget en styretøjsudmåling mindst én gang om året. Når målingen foretages, vil mekanikeren bl.a. være i stand til at se om hjulene er korrekt afbalanceret, og om dækkene trænger til en sporing.

For at give dig en ide om, hvad de forskellige værkstedstjek koster, har vi undersøgt gennemsnitsprisen på at få foretaget en styretøjsudmåling, en afbalancering af hjulene samt en 4-hjulsudmåling og en sporing af bilens dæk.

De viste priser dækker over alle de tilbud, som værkstederne tidligere har sendt til Ford-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
746 kr. / 23%

## Spar penge og brug Autobutler

Oplever man som bilejer, at dækkene slides uens eller der forekommer vibrationer eller rystelser i rattet, så kunne det tyde på, at der er noget galt med bilens styretøj.

Selvom det kan være vanskeligt at sige præcist, hvad fejlen kan være, så er der alligevel hjælp at hente.

For ved at benytte tilbudsfunktionen på Autobutler får du mulighed for at beskrive fejlen, som du oplever den. Det vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til, at værkstederne kan give et bud på, hvad fejlen er, og hvad det koster at få den udbedret.

Når du har udfyldt formularen, vil du i løbet af kort tid modtage skriftlige tilbud fra autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler.

Afbalancering og sporing øger trafiksikkerheden

Trafiksikkerheden skal altid være i højsædet, når man sætter sig ind i bilen for at køre.

Foruden bilens bremsesystem er det derfor også en god ide at holde øje med styretøjet.

Når bilen er på værksted, kan det være en god ide at få mekanikeren til at tjekke om hjulene er korrekt afbalanceret og samtidig se efter at dækkene slides ensartet. Gør de ikke de, kan det skyldes, at de ikke er sporet som de skal.

Samtidig vil en forkert afbalancering give rystelser i rattet, og hjulene vil momentvis slippe kontakten med vejunderlaget. Det manglende vejgreb kan føre til farlige situationer i trafikken.

Noget af det, som kan forårsage en ændring i hjulindstillingen er, hvis man med lidt for høj fart kommer til at køre op over en kantsten eller, hvis man rammer et stort hul i vejen.

Er dækkene ikke balanceret korrekt vil de slides uensartet. Allerede ved små afvigelser i sporingen reduceres dækkets levetid med op til 10%, og samtidig resulterer slidte dæk i øget bremselængde. Det sidste er med til at forringe trafiksikkerheden.

Hvornår har din bil brug for en styretøjsudmåling?

Bilens fire hjul skal alle have et godt vejgreb og være monteret, så de sidder vinkelret mod vejen og parallelt mellem parrene. Det gør kun, hvis styretøjet er 100 pct. i orden.

Er du i tvivl om, hvorvidt styretøjet fungerer korrekt, kan du få foretaget en styretøjsudmåling.

Hos dit lokale autoværksted kan mekanikeren, ved brug af computerudstyr, udmåle og se om en afbalancering af hjulene eller en justering af styretøjet er nødvendig.

Nedenfor får du 3 tips til, hvornår der er noget galt med styrtøjet, sporingen eller afbalanceringen af din bil.

Kør bilen på værksted til en kontrol, hvis du oplever en eller flere af nedenstående tendenser.

  • Når rattet slippes på lige vej, så trækker bilen ud til den ene side, hvilket er tegn på manglende retningsstabilitet
  • Ved lige ud kørsel står rattet skævt
  • Dækkene slides skævt på enten yder- eller inderside

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.