Bilejer med hånden på rattet i en Audi

Audi: Gode priser på afbalancering eller sporing

14 april 2020, 14:03

Bilens styretøj og hjulophæng sørger for at ’udligne’ bump eller stød fra vejen. Samtidig er din Audi’s kraftige fjedre med til at sikre, at hjulene hele tiden holder kontakten til vejoverfladen. Helt grundlæggende er styretøjet med til at sikre stabilitet under kørsel, og dermed også med til at øge trafiksikkerheden. Derfor er det også af største betydning, at styretøjet på din Audi fungerer 100 pct. fejlfrit.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er fejl på bilens styretøj eller ej, så kontakt dit lokale værksted.

På autoværkstedet foretages der enten en styretøjsudmåling/sporing eller en kontrol af, om afbalanceringen af bilens hjul er korrekt. Fordi det er så vigtigt, at bilens styretøj fungerer som det skal, så anbefaler de fleste værksteder rent faktisk, at man får foretaget en 4-hjulsudmåling mindst én gang om året.

Hvis der opdages uens slid på dækkene eller der forekommer vibrationer eller rystelser i rattet, så kan det skyldes fejl på styretøjet.

Ved at benytte tilbudsfunktionen her på autobutler.dk kan du beskrive fejlen, som du oplever den. I langt de fleste tilfælde vil det være tilstrækkeligt til, at værkstederne kan komme med et bud på, hvad som er galt, og hvor meget det vil koste at få fejlen udbedret.

For at give dig en ide om, hvad en reparation af styretøjet på din Audi koster, har vi undersøgt gennemsnitsprisen på alle slags styretøjsopgaver, herunder at få foretaget en afbalancering af hjulene eller en 4-hjulsudmåling og sporing af bilens dæk. Desuden har vi medregnet priser for, hvad det koster at få udskiftet enten styrekugler eller bærearme.

Alle priser dækker over samtlige tilbud, som værkstederne tidligere har sendt til Audi-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
909 kr. / 24%

Korrekt afbalancering øger sikkerheden

Når bilen er på værksted, så bør man få mekanikeren til at tjekke om hjulene er korrekt afbalanceret og samtidig se efter, at dækkene ikke slides uensartet.

En ændring i hjulindstillingen kan blive forårsaget af, at man med lidt for høj fart kommer til at køre op over en kantsten eller, at bilens hjul måske rammer et stort hul i vejen.

Den forkerte afbalancering vil typisk medføre rystelser i rattet, og hjulene vil ikke længere konstant have kontakt med vejunderlaget. Det kan medføre farlige situationer i trafikken.

En forkert sporing vil også medføre, at dækkene slides uensartet, og allerede ved små afvigelser reduceres dækkets levetid med op til 10%. Endelig så medfører nedslidte dæk også øget bremselængde, og især det sidste er i høj grad med til at forringe trafiksikkerheden.

Hvornår har din bil brug for en styretøjsudmåling?

For at sikre det bedst mulige vejgreb er det vigtigt, at alle bilens fire hjul er monteret, så de sidder vinkelret mod vejen og parallelt mellem parrene.

Er du ikke sikker på om din Audi’s styretøj er helt uden fejl, så få foretaget en styretøjsudmåling på dit lokale autoværksted.

På værkstedet vil mekanikeren ved hjælp af computerudstyr udmåle om en afbalancering af hjulene eller en justering af styretøjet er nødvendig.

Nedenfor får du 3 tips til, hvornår der er noget galt med enten styretøjet, sporingen eller afbalanceringen af din bil.

Hvis du oplever en eller flere af nedenstående forhold, bør du køre bilen på værksted til en kontrol.

  • Bilen udviser manglende retningsstabilitet ved kørsel ud ad lige vej
  • Rattet står skævt, selvom bilen kører lige ud
  • Der konstateres uensartet slid på enten yder- eller indersiden af dækkene

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.