Aircondition service Nissan

Her er alt, du bør vide om din Nissans klimaanlæg

28 juli 2017, 13:37

Er din Nissan udstyret med et airconditionanlæg eller klimaanlæg, så skal du huske at bruge det. Ikke kun om sommeren, men faktisk hele året rundt. Det er nemlig en fejlagtig opfattelse, at airconditionanlægget kun skal bruges om sommeren, så tænd det og brug det hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Et airconditionanlæg kræver konstant smørelse for ikke, at pakninger og stempler helt udtørrer. I det lukkede system flyder en olie, som er med til at smøre pakninger og stempler, og bruges anlægget ikke tilstrækkeligt, risikerer du, at de vitale dele tørrer ud, og anlægget går i stykker.

Fordelen ved at bruge dit airconditionanlæg om vinteren er, at det både er med til at afise ruderne, fjerne dug og faktisk også giver et godt indeklima i bilen. Så for at A/C-anlægget er 100 pct. i orden, anbefales det, at du mindst én gang om året får anlægget efterset, og mindst én gang hvert andet år får det serviceret.

Aircondition service til rekord-pris

Din Nissan aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Forskellen på et klimaanlæg og et airconditionanlæg

En ny Nissan er i dag udstyret med enten et aircondition- eller et klimaanlæg. Begge køleanlæg fungerer på den måde, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, inden den cirkuleres rundt i bilens kabine. Holdes vinduer og eventuelt soltag lukket, vil der være en konstant temperatur under hele køreturen.

Et fuldautomatisk klimaanlæg styrer temperaturen ved hjælp af nogle små følere, som kontrollerer temperaturen inden i kabinen. Ændrer temperaturen sig, vil anlægget automatisk blæse enten koldt eller varmt luft ind i bilen, så temperaturen holdes konstant.

På samme måde virker et 2-zoners klimaanlæg, som tilmed også kan justere temperaturen individuelt i både førersiden og passagersiden, og endda i visse tilfælde også styre temperaturen, så den er forskellig for og bag i bilen.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Et mere traditionelt airconditionanlæg er knap så avanceret. A/C-anlægget er en basisløsning, hvor temperaturen justeres manuelt. Vil man ændre på temperaturen inde i kabinen, skal der skrues op eller ned for enten blæser og temperaturknappen. Temperaturen tilpasses altså ikke automatisk.

Få et godt tilbud på et A/C-service

Køleanlægget på din Nissan vil årligt typisk tabe mellem 8-10 pct. kølemiddel.

Det er faktisk de færreste bilejere, der er klar over det, og spørger man værkstederne, så er tendensen den, at mange bilejere slet ikke er opmærksomme på, at både et airconditionanlæg og klimanlæg, kræver service og vedligeholdelse. Når kølemidlet langsomt forsvinder, medfører det en ringere køleevne. Over en længere periode, vil anlægget derfor kunne svigte helt, og så bliver regningen dyr.

Opret en sag på Autobutler og få automatisk tilsendt tilbud på et service af din Nissans airconditionsystem. Du får alle tilbud på skrift, så du nemt kan sammenligne pris og indhold fra de enkelte værksteder.

Brug Autobutler – vi hjælper dig med at finde det bedste værksted til prisen.

Få overblik over dit airconditionservice

Mekanikere, som vil arbejde med A/C-anlæg, har siden 2010 skullet gennemgå et efteruddannelsesprogram. Det kræver nemlig særlige kvalifikationer at håndtere kølemidlet i et A/C-anlæg miljømæssigt forsvarligt.

Det skyldes bl.a. at kølemidlet i bilens A/C-anlæg forurener langt mere end eksempelvis CO2, som normalt betragtes som den store synder, når der snakkes om ozonlag m.m. Derfor er det vigtigt, at værkstederne håndterer kølemidlet forsvarligt, men lige så vigtigt er det, at du som bilejer ikke kører rundt med et utæt A/C eller klimaanlæg.

Sådan foregår et service af din Nissan’s aircondition:

 • Anlægget kontrolleres – virker alle funktioner, som de skal?
 • Udskiftning af pollenfilter, tørfilter og filter i fordamper.
 • Fordamperen rengøres for mug og evt. skimmelsvamp.
 • Fordamperen desinficeres for at fjerne dårlig, sur lugt.
 • Kølemiddel tømmes af og nyt kølemiddel påfyldes.

Når du får foretaget et service af bilens aircondition/klimaanlæg, forlænger du anlæggets levetid. Samtidig er det med til at minimere risikoen for, at anlægget bryder sammen, eksempelvis på bilferien til Sydeuropa.

Får du anlægget serviceret, vil det give færre ubehagelige lugt- og luftvejsgener, fordi der ikke vil findes bakteriedannelser i systemet.

3 gode råd om aircondition

 1. Har du en ide om, at airconditionanlægget ikke køler, som det skal, så kontakt dit lokale værksted. Her vil mekanikeren kunne identificere fejlen ved hjælp af en a/c-maskine.

 2. Hvis du slukker for A/C-anlægget, 15 minutter før køreturen er slut, vil du kunne reducere bakteriedannelsen. Når anlægget slukkes, vil varmen fra motoren nemlig udtørre kanalerne, så systemet tømmes for det vand, der ellers vil kondensere og danne bakterier.

 3. Husk at få A/C-anlægget tjekket, når du køber brugt bil. Derved undgår du at overtage en bil med et defekt A/C-anlæg.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Læs mere om aircondition:

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.