Bilejer med hånden på rattet i en Chevrolet

Hvad koster det at få tjekket styretøjet i en Chevrolet?

15 april 2020, 15:09

Styretøjet i din Chevrolet skal fungere 100 pct. perfekt for, at bilen er sikker at køre i.

Det handler både om komfort og trafiksikkerhed, så er du i tvivl om, hvorvidt der er fejl på bilens styretøj eller ej, så få foretaget en styretøjsudmåling, der består af en sporing samt en 4-hjulsudmåling.

De fleste autoværksteder anbefaler, at man får foretaget en styretøjsudmåling en gang om året eller hver gang bilen har kørt 15.000 km.

Styretøjet slides og kan blive beskadiget, hvis eksempelvis bilen har været oppe over en kantsten med lidt for høj fart.

Registrerer du uregelmæssigheder under kørsel, så kan det skyldes, at der er noget galt med bilens styretøj, herunder afbalanceringen og/eller sporingen. Uregelmæssigheder kan være klonklyde, når rattet drejes til yderpositionen eller tilsvarende lyde, hver gang bilen kører over en større ujævnhed på vejen.

Skal bilen på værksted for at få kontrolleret styretøjet, så har vi hjulpet dig ved at undersøge gennemsnitsprisen på en alle slags opgaver relateret til styretøjet, inklusive afbalancering, sporing og 4-hjulsudmåling, til en Chevrolet.

Eksemplet her dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Chevrolet-ejere, på tværs af alle årgange og modeller.

Spar i gennemsnit*
601 kr. / 29%

Fejl på styretøjet forringer bilens køreegenskaber

Skævslidte dæk eller mærkbare, konstante vibrationer i rattet kan skyldes fejl på bilens styretøj.

Hvis der er fejl på bilens styretøj, eksempelvis en defekt styrekugle, så dækkene slides skævt, så vil bremselængden blive forøget. Samtidig vil bilen have et dårligere vejgreb, og begge dele kan i værste fald få katastrofale følger.

Alene pga. trafiksikkerheden er det derfor vigtigt, at man som bilejer med jævne intervaller kører bilen på værksted og for at få foretaget en kontrol af bilens styretøj.

På værkstedet udmåles styretøjet ved hjælp af computerudstyr, og er det nødvendigt afbalanceres hjulene ligesom slidte dele af styretøjet udskiftes.

Mekanikeren vil også typisk kontrollere om der er ratslør. Skulle der være ratslør i bilen, så skyldes det formentlig enten slitage i styrehus, forhjulslejer eller hjulophæng.

Det er dog ikke nødvendigt at køre bilen på værksted bare for at få tjekket om bilen har ratslør. Det kan man i første omgang selv kontrollere.

Start med at tænde motoren (hvis bilen har servostyring). Bilen skal stå i frigear og håndbremsen være trukket. Rul sideruden ned og stil dig udenfor bilen, så du kan holde øje med venstre forhjul. Prøv nu at dreje rattet en smule frem og tilbage for at se om forhjulet bevæger sig.

Ratslør er det stykke rattet kan drejes uden at hjulene følger med.

Hvornår har din Chevrolet brug for en styretøjsudmåling?

Fungerer bilens styretøj korrekt, så vil kørslen være stabil og komfortabel. Eventuelle fejl skal tages alvorligt og bør tjekkes på et værksted. Alle erfaringer viser nemlig, at fejl på styretøj ofte er skyld i trafikulykker.

Hvordan opdages fejl på styretøjet og hvad skal man holde øje med?

Nedenfor giver vi dig 5 tips til, hvad du skal holde øje med, samt hvad der skal få dig til at kontakte dit lokale værksted for at få foretaget en professionel styretøjsudmåling.

  • Manglende retningsstabilitet vil få bilen til at trække ud til siden, og det vil formentlig skyldes en defekt på styretøjet
  • Bilen skal rette op ad sig selv, når rattet slippes. Hvis ikke bør du få undersøgt, hvor fejlen ligger
  • Kører din Chevrolet ustabilt, og føles det som om at bilen ’sejler’ på vejen, så skal du få tjekket styretøjet
  • Der mærkes tydelige rystelser i rattet under kørsel
  • Dækkene slides ujævnt og årsagen er formentligt en forkert hjulindstilling

Få tilbud og sammenlign priser på styretøj

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.