Klargøring til bilsyn eller omsyn

3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder

Vi har mekanikere i vores support, klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål, så ring til os på 77 34 32 21 eller chat Har du spørgsmål, så ring til os på 77 34 32 21 eller Skriv til os

Mechanic
Børsen TV2 Berlingske

FDM stikprøvekontrol

FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.

Læs mere

Usp_time

Nemt og hurtigt

Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud til tre værksteder i dit nærområde og modtage tilbud inden for 48 timer, eller 12 timer, hvis det er en hasteopgave.

Usp_price

Prisgaranti

Vi matcher prisen, hvis du skulle finde et identisk tilbud til en lavere pris fra et værksted, som ikke er tilmeldt autobutler.dk.

Læs mere

Usp_fair

Fair værkstedsregning

På autobutler.dk er du sikker på at kvalitet, pris og service går hånd i hånd. Værkstederne imødekommer retningslinjerne for FDM’s reperationsaftale, som bl.a. sikrer dig, at prisen ikke afviger fra det aftalte.

Lige nu siger andre bilejere

Skoda Fabia - 2006

God oplevelse-fik pris på udgifter ifm. syn på bilen. Hurtigt og effektivt.
Center dæk & Fælge

6392 Bolderslev

Suzuki Grand Vitara - 2002

Bare i orden! god kundeservice og til den aftalte pris.
Per's Dæk- & Autocenter - Mekonomen Autoteknik

4640 Faxe

Alfa Romeo 156 - 1999

Jeg fik igennem Autobutler 3 tilbud, hvoraf Vangskov Automobiler var det ene af dem. Vangskov Au...
Vangskov Automobiler ApS - Hella Service Partner

2750 Ballerup

Volvo 850 - 1994

Super service, super godt og hurtigt udført arbejde. Ringede og informerede undervejes. helt klar...
Vangskov Automobiler ApS - Hella Service Partner

2750 Ballerup

Skoda Fabia - 2006

God oplevelse-fik pris på udgifter ifm. syn på bilen. Hurtigt og effektivt.
Center dæk & Fælge

6392 Bolderslev

Suzuki Grand Vitara - 2002

Bare i orden! god kundeservice og til den aftalte pris.
Per's Dæk- & Autocenter - Mekonomen Autoteknik

4640 Faxe

Alfa Romeo 156 - 1999

Jeg fik igennem Autobutler 3 tilbud, hvoraf Vangskov Automobiler var det ene af dem. Vangskov Au...
Vangskov Automobiler ApS - Hella Service Partner

2750 Ballerup

Opret en opgave nu

Hvert andet år skal bilen til syn

I Danmark er det obligatorisk med periodiske syn hvert andet år, fra bilen er 4 år gammel (1. indregistreringsdato). Du får en indkaldelse fra trafikstyrelsen til syn 8 uger inden, og indkaldelsen kan bestilles til modtagelse i e-Boks.

Erhvervskøretøjer har andre regler, da de skal synes hvert år!

Du kan ikke udsætte fristen for syn så det gælder om at være forudseende, og have bilen klar til syn inden fristen udløber. Det er bedst at bestille tid i forvejen, eller få værkstedet til at gøre det for dig.

Hvis du vil have et kvalitetsværksted der er til at stole på, hvor prisen holder, og der ikke laves mere end det aftalte, kan du bestille 3 gratis tilbud på synstjek.

Gratis synstjek hvis bilen skal repareres

Finder værkstedet fejl under deres synstjek, vil de ringe til dig, så du på forhånd ved hvad de vil lave på din bil. Det giver dig en tryghed for, at du ikke pludselig står med en væsentlig højere regning. Ofte vil værkstedet give dig synstjekket gratis eller til nedsat pris, når der er yderligere reparationer der skal foretages.

Synshaller og booking

Mange værksteder har i dag en ordning med, at de laver synstjek, fixer bilen og får den synet. Det eneste du skal gøre er, at aflevere bilen, hente den igen, og betale regningen.

Hvis du selv vil køre bilen til syn, kan du f.eks. bruge Applus, Quick, FDM eller andre synshaller. Der er over 400 i Danmark, hvilket har givet god plads ved synshallerne, så det ikke er nødvendigt at booke flere uger i forvejen.

Du kan altid booke tid online hos synshallen, og for de fleste kan synet betales i forvejen. Dermed slipper du for det ved selve synet.

Omsyn

Hvis bilen ikke bliver godkendt første gang, kan du eller værkstedet hente synsrapporten på trafikstyrelsen.dk. På den måde kan du basere de tilbud du får på reparation af din bil, på en nøjagtig beskrivelse af bilens tilstand fra synshallen. Det giver en god dialog med værkstedet og helt skarpe priser.

Hvad tjekkes ved et bilsyn

Ved et syn tjekkes bilens tilstand, med fokus på sikkerhed og miljø. Det er bl.a.:

Et syn er en kontrol af, om bilen er forsvarlig at køre i, ikke om den er fejlfri. Der kan være dele der er slidt, og går i stykker i morgen. Der kan være rust, der breder sig og gør bilen grim, eller andre mangler. Det tager et syn ikke højde for.

Hvis du vil have en fuldstændig oversigt over bilens tilstand, kan du f. eks. bestille en FDM brugtbiltest

Læs mere om syn på Trafikstyrelsen.dk

Hvilke synsafgørelser kan du få

Til synet får bilen en af fire bedømmelser:

Godkendt

Der er ikke fundet nogen fejl af betydning for miljø eller færdselssikkerhed.

Betinget godkendt

Der er fundet en eller flere fejl og mangler der har betydning for miljøet eller færdselssikkerheden. Det er dog ikke nødvendigt med et omsyn. Bilen må dog benyttes til at få fejl og mangler udbedret.

Ikke godkendt – Omsyn

Der er fundet alvorlige fejl og mangler af betydning for færdselssikkerhed og miljø. Det kan også være ekstraordinært mange mindre fejl, hvor den synsansvarlige vurderer, at bilen skal kontrolleres igen ved et omsyn.

Hvis fejlene er særligt alvorlige, kan bilinspektøren udstede et køreforbud, så bilen skal transporteres på fejeblad fra synshallen.

Inden 4 uger (33 dage) skal bilen til omsyn, og hvis de 4 uger overskrides, skal bilen til syn igen. Det er billigere at få et omsyn end et nyt syn, så det kan godt betale sig. Ved omsyn eller nyt syn er det ALLE fejl der skal være udbedret, både dem der er Betinget godkendt, og dem der er Ikke godkendt.

Hvis bilen ikke er synet inden yderligere 4 uger (altså 66 dage fra første syn) bliver politiet underrettet for at inddrage nummerpladerne.

Kasseret

Hvis bilen er i så dårlig stand at fejlene er kritiske for sikkerhed eller miljø, vil bilen blive kasseret. Her vil nummerpladerne blive inddraget. Hvis du vil have bilen med hjem alligevel, skal det være på et fejeblad.


Opret en opgave

Fortæl hvilken bil, der skal på værksted og hvad, der skal laves. Nemt og hurtigt.

x3

Få 3 tilbud

Du modtager 3 tilbud, så du kan sammenligne og vælge det tilbud, som er hurtigst, billigst eller bedst.

Kør glad på værksted

Vælg det tilbud der passer dig bedst og få lavet din bil.

Prøv her Hvad er Autobutler?