Bremser, bremseklodser og bremseskiver

3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder

Vi har mekanikere i vores support, klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål, så ring til os på 77 34 32 21 eller chat Har du spørgsmål, så ring til os på 77 34 32 21 eller Skriv til os

Mechanic
Børsen TV2 Berlingske

FDM stikprøvekontrol

FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.

Læs mere

Usp_time

Nemt og hurtigt

Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud til tre værksteder i dit nærområde og modtage tilbud inden for 48 timer. Og hvis det haster, kan vi også hjælpe dig endnu hurtigere.

Usp_price

Prisgaranti

Vi matcher prisen, hvis du skulle finde et identisk tilbud til en lavere pris fra et værksted, som ikke er tilmeldt autobutler.dk.

Læs mere

Usp_fair

Fair værkstedsregning

På autobutler.dk er du sikker på at kvalitet, pris og service går hånd i hånd. Værkstederne imødekommer retningslinjerne for FDM’s reperationsaftale, som bl.a. sikrer dig, at prisen ikke afviger fra det aftalte.

Lige nu siger andre bilejere

Suzuki Swift - 2007

God service , ingen ventetid og god pris
Mekanikeren - Autoplus

2610 Rødovre

Peugeot Bipper - 2011

Super service og arbejdet blev udført til UG. Vil bestemt komme tilbage og anbefale Cele Auto til...
Cele Auto

2750 Ballerup

Kia Ceed - 2008

Super god service A++++++ kommer helt sikkert igen. Bedste pris og Top service.
Cele Auto

2750 Ballerup

Peugeot 406 - 2001

Super god service!
Tørringhuse Autoværksted I/S - AutoPartner

7620 Lemvig

Suzuki Swift - 2007

God service , ingen ventetid og god pris
Mekanikeren - Autoplus

2610 Rødovre

Peugeot Bipper - 2011

Super service og arbejdet blev udført til UG. Vil bestemt komme tilbage og anbefale Cele Auto til...
Cele Auto

2750 Ballerup

Kia Ceed - 2008

Super god service A++++++ kommer helt sikkert igen. Bedste pris og Top service.
Cele Auto

2750 Ballerup

Opret en opgave nu

Service og reparation af bremser og bremseklodser

Defekte bremser opdages som regel kun til service, og ved uheld. Sørg for at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Bremserne er noget at det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Derfor er det vigtigt, at du sørger for de holdes i orden. I bilens servicehåndbog er der angivet hvornår bilen skal til service, og her vil din mekaniker også kontrollere bremserne.

Hos Autobutler får du 3 gratis tilbud, fra lokale værksteder. Du kommunikerer direkte med værkstederne, og vælger selv det tilbud du synes er bedst. Når du har fundet det bedste til prisen, kan du booke tid online hos det valgte værksted.

Efter værkstedsbesøget, laver du en bedømmelse af værkstedet, så andre bilejere har flere muligheder for at vælge det bedste værksted.

Hvis du er tæt på et service, og skal køre langt, f.eks. på ferie, kan det være en god ide, at lade dit værksted give bilen et eftersyn før tid. De vil kontrollere bremserne med bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og -bakker. Hvis de er slidt eller snavsede, bliver de skiftet eller renset.

Bestil 3 tilbud på udskiftning af bremser nu

Typiske fejl på bremserne

Det er ikke sikkert du ved det, hvis bremserne er defekte, eller tæt på at være det. Selvom det virker som om bremserne virker ved almindelig kørsel, kan de være så slidte, at der hvor de er aller mest vigtige, i en katastrofeopbremsning, er belastningen for meget, og de svigter.

Nogle symptomer på at bremserne bør efterses kan være:

  • Bilen sejler frem og tilbage når du bremser almindeligt. Det er tegn på at klodserne slides skævt.
  • De larmer når du drejer, hvilket tyder på, at kaliberen ikke sidder helt perfekt i forhold til bremseskiven
  • Når du bremser, kommer der en skurrende lyd. Det er tegn på at enten klodser eller skiver er slidt op. Det kan være rust, så hvis det kun er når du starter med at køre, og det derefter forsvinder, er det ikke noget problem.
  • Hvis bremsesystemet mangler væske, vil bremsen ofte blive svampet og give efter, når du træder på bremsepedalen. Det sker også i andre situationer hvor der er kommet luft i systemet. Når der er alt for lidt væske, ryger bremsepedalen i bund, og bremser stort set ikke.

Bremsetyper og bremseskifte

Det er meget generelt at sige, det er bremserne der skal skiftes. Der findes flere forskellige typer bremser, og til biler bruges tromlebremser og skivebremser.

Traditionelt har forbremsen været skivebremse, og bagbremserne været tromlebremse. Bagbremsen bruges til håndbremsen.

Flere og flere modeller får i dag skivebremser både for og bag, hvor den bagerste bremse bliver en kombination af skive og tromle.

Foran bruges der udelukkende skivebremser, da de er mest effektive, og forbremserne skal klare 60% af bremseeffekten. De består af en roterende skive, der bremses ved at en kaliber klemmer bremseklodser mod skiven.
Da bremserne er så vigtig en del af bilens udstyr, anbefaler vi selvfølgelig at der benyttes et professionelt værksted til at udføre opgaven.

Bagbremser kan være tromlebremser, eller kombineret tromlebremser og skivebremse.

Når man snakker om, at der skal skiftes bremser med tromlebremser, siger man ofte at der skal skiftes bakker. Tromlebremsen består af en tromle, hvor to eller flere plader, der kaldes bremsebakker, presses imod tromlen. De er ikke helt så effektive som skivebremser, der får presset fra begge sider, hvor tromlebremsen kun får presset på indersiden.

Nedbremsning udvikler varme, og da det er inde i tromlen bremsebakkerne bremser, vil der ofte være riller til udluftning af bremserne. Samtidig afgives der bremsestøv, som skal fjernes en gang imellem, og kan være en årsag til defekte tromlebremser. Derfor er regelmæssig service på bremserne meget vigtigt.

Bremseforstærkeren sørger for at hjælpe føreren med at bremse, så der ikke skal trykkes så hårdt på bremsepedalen. På benzinbiler udnyttes det vakuum der er i indsugningsmanifolden, mens der på dieselmotorer ofte anvendes elektrisk bremseforstærker.

Du skal være opmærksom på, at bremseforstærkeren ikke virker, når motoren er slukket. Det er sjælden det er nødvendigt at skifte bremseforstærker, men når det sker, kan du få 3 tilbud fra lokale værksteder.

ABS bremser

ABS (Anti Blocking System) sørger for at bremserne ikke blokere, så bilen skrider ud. Det fungerer ved, at en føler i hjulnavet hele tiden sender data til en minicomputer, der kontrollerer trykket i bremsevæsken til hvert hjul. På den måde kan der lynhurtigt korrigeres, hvis et hjul ikke rotere, ved at sænke trykket, til det igen roterer. Det giver nogle uroligheder i bremsepedalen når det sker, men er nødvendigt.

ABS bremserne kontrolleres ved almindelige serviceeftersyn, og slidte dele skifter dit værksted efter behov.

Hastighed og motorbremse forlænger bremsernes levetid

Hvis du kører optimalt, kan du spare på dine bremser, og dermed forlænge deres levetid. Samtidig kan du spare brændstof, så det er en ren win-win situation. Jo mere du bruger motorbremsen, jo mere kan du undgå at bruge bremserne, og dermed mindske slitage på dem. At motorbremse betyder, at du slipper speederen, og tager fart af uden at bremse. Det går ikke lige så hurtigt, som med bremserne, men det er gratis.

Gode råd til nedbremsning

  • Vær forudseende, og slip speederen i god tid
  • Træd ikke koblingen ned, før det er nødvendigt, så du bruger motorbremsen mest muligt
  • Skift til lavere gear, og brug motorbremsen igen, hvis det er en længere strækning du bremser over, f.eks. ved en frakørsel
  • Træd let på bremsen i god tid, slip hvis du kan nøjes med motorbremsen
  • Undgå hårde opbremsninger, ved at holde passende afstand
  • Undgå langvarige opbremsninger, f.eks. ned ad bakke eller vejsving, ved at geare ned og bruge motorbremsen i stedet

Fun facts

Hos Autobutler er bremser den 3. mest populære type reparation der bestilles. Kun service og undervognsbehandling er mere efterspurgt
(kilde: Autobutler juli 2014)


Opret en opgave

Fortæl hvilken bil, der skal på værksted og hvad, der skal laves. Nemt og hurtigt.

x3

Få 3 tilbud

Du modtager 3 tilbud, så du kan sammenligne og vælge det tilbud, som er hurtigst, billigst eller bedst.

Kør glad på værksted

Vælg det tilbud der passer dig bedst og få lavet din bil.

Prøv her Hvad er Autobutler?