– Sæt pris på din regning
Vores butlere er klar til at hjælpe dig!

Service eller eftermontering af anhængertræk

Få 3 gratis tilbud på Service eller eftermontering af anhængertræk fra lokale kvalitetsværksteder

 • Vi gør arbejdet for dig og indhenter hurtigt 3 tilbud
 • Enkelt og tidsbesparende
 • Sammenlign priser og værksteder
 • Spinner af 10 på Trustpilot stars
Sign-here
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
 • Vi gør arbejdet for dig og indhenter hurtigt 3 tilbud
 • Enkelt og tidsbesparende
 • Sammenlign priser og værksteder
 • Spinner af 10 på Trustpilot stars
Sign-here
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
 • Vi gør arbejdet for dig og indhenter hurtigt 3 tilbud
 • Enkelt og tidsbesparende
 • Sammenlign priser og værksteder
 • Spinner af 10 på Trustpilot stars
Sign-here
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
Gratis og uforpligtigende
 

FDM reparationsaftale

Alle værksteder på autobutler.dk lever op til FDM’s reparationsaftale.

Sådan virker autobutler.dk

Se hvordan autobutler.dk kan hjælpe dig med autoreparation.
Afspil video

Spørg vores specialister

Vi er klar til at hjælpe, hvis du har brug for noget.
Skriv til os eller ring på: 77 34 32 21

 

Det er nemt at få eftermonteret anhængertræk

Uanset om du er til sommerferie med campingvogn, har en have hvor havaffaldet skal køres på genbrugspladsen, eller bare skal have cyklen med når du kører, kan et anhængertræk ikke undværes. Har din bil ikke trækkrog i forvejen, er det en mindre opgave at få det monteret.

Et anhængertræk kan bruges i mange forskellige situationer, enten til at køre med en vogn efter sig, eller til at montere udstyr på, der øger lastkapaciteten for bilen betragteligt.

Mange bilmodeller er blevet mindre og kompakte, så der spares på bilens pris, og brændstof i det lange løb. Det giver et øget behov for at få noget ekstra plads på en nem måde.

Hvor det tidligere ”kun” var i Jylland man havde biler med krog, heraf navnet ”jydekrog”, er det i dag blevet næsten hver mands eje.

Husk at du bør kontrollere lys, nummerpladelys, blinklys og bremselys, hver gang du sætter en anhænger på. Hvis det er defekt vanker der en bøden, så det gælder om at få det repareret hos et kvalitetsværksted, inden du kører med anhængeren.

 

 

Synsfri montering af anhængertræk

Hvis din bil er over 8 år gammel, skal den synes uanset hvad. Hvis den er under 8 år, er der mulighed for at få monteret anhængertræk uden bilen nødvendigvis skal til syn. Følgende krav skal være opfyldt:

 • Montering af anhængertrækket skal ske på et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
 • Værkstedet udfylder en blanket fra Skat, enten på papir eller elektronisk, så der kommer til at stå ”Synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.
 • Anhængertrækket skal være fastmonteret, det må ikke være aftageligt.
 • De danske regler kræver du kan sætte en wire fast på bilen fra anhængeren, så der skal være et øje til det.

Hvis du vil have eftermonteret et aftageligt anhængertræk, skal bilen til syn efterfølgende.

Hvis du selv monterer anhængertrækket, skal det gøres forsvarligt, og bilen skal synes inden du må køre med noget på krogen.

Aftageligt eller fast anhængertræk

Mange nye biler benytter sig af aftagelige anhængertræk. Det giver en pæn bagdel på bilen, når du ikke trækker en anhænger, samtidig med at du har fordelen ved at kunne trække noget ekstra efter dig, når behovet opstår.

Det tager ingen tid at påmontere et aftageligt anhængertræk, så der er ikke nogen umiddelbar fordel ved at have et fast monteret, med mindre du kører meget med anhænger.

7- eller 13-polet stik

Anhængeren skal have strøm, og det sker gennem et rundt stik, der kun kan tilsluttes på en måde. Selve stikket består af 7 eller 13 tapper (7-polet eller 13-polet) der tilsluttes bilens hunstik. Du skal derfor ved montering beslutte, om det skal være den ene eller den anden udgave. Der findes adaptere der kan sættes på, så stikket får det modsatte antal tapper, så det lidt underordnet, men du kan lige så godt få den model der passer til det du skal køre med.

7-polet stik bruges ofte til trailere og gamle campingvogne, mens 13 polet bruges til nyere campingvogne.

Tilbehør til anhængertræk

Ud over trailere og campingvogne, kan du få en masse forskelligt udstyr til dit anhængertræk.

Med en cykelholder, kan du have cyklerne med når du skal på ferie, eller hvis du bliver kørt på arbejde, kan du have cyklen med til hjemturen. Du kan også tage børnenes cykler med i skole, så de kan cykle hjem, eller hvis du henter dem efter fodbold eller ballet, kan deres cykler være bagpå.

Det er blevet populært med en barnevogns boks, så barnevognen (eller klapvognen) ikke bare hænger på cykelholderen, og bliver snavset. Samtidig giver det plads i baggagerummet til en masse andre ting.

Du kan have en baggageboks bagpå. Der kan typisk være 250 til 580l i beholderen, og det må typisk veje op til 60kg. Der findes forskellige udgaver, så du skal være opmærksom på, hvilke data din baggageboks har.

Ved at bruge en baggageboks på krogen, får du udvidet bagagerumskapaciteten på en mere økonomisk måde end en tagboks, da brændstofforbruget er mindre med en baggageboks, end en tagboks.

Hvor meget må du køre med?

Reglerne for, hvor meget du må køre med, er nogle af de mest indviklede regler der findes. Der er dog nogle grundlægende regler, der er nemme nok at huske.

Dit kørekort bestemmer hvor meget du må køre med. Har du almindeligt B som de fleste, må du ikke køre med mere end 3500 kg totalt. Bilens totalvægt + anhængerens totalvægt må derfor som udgangspunkt tilsammen ikke overstige
3500 kg. Du skal dog være opmærksom på din bils maksimale vægt der må kobles på bilen, så selvom det umiddelbart ser ud til, at bil og anhænger ikke overskrider 3500 kg, kan det være anhængeren er for tung til bilen.

Der er flere særregler du kan finde på Politiets hjemmeside.

Hvor stærkt må du køre?

I Danmark må du højest køre 80 km/t på motorvej når du kører med trailer eller campingvogn. Hvis din anhænger er Tempo 100 godkendt er det kun i Tyskland du må køre maks. 100 km/t på motorvej.

På landevej og motortrafikvej er grænsen 70 km/t, og i byer 50 km/t. Husk dog at der altid gælder en anden maks. grænse, hvis der er skiltet med det. Og så bør du generelt køre efter forholdene!

Er din anhænger forsikret?

Når du kører med trailer eller campingvogn, er det din bils ansvarsforsikring der dækker. Hvis du kommer til at bakke ind i noget, eller på anden måde får brugt anhængeren til at lave en skade, er du altså dækket ind.

Men hvad hvis din trailer eller campingvogn bliver beskadiget?

Hvis du har lånt penge til en campingvogn, vil der sikkert være krav om en kasko forsikring, men har du betalt kontant er det dit eget valg.

Hvis du kører med campingvogn, vil du ofte ud over kasko forsikringen, kunne udvide til fortelt, indbo og tyveridækning. Det er nemlig ikke sikkert din almindelige indboforsikring dækker når du ikke er hjemme.

Kan du bakke med din trailer eller campingvogn?

Det er sværere at bakke med en lille trailer, end med en stor. Husk, ingen har kunnet bakke med en trailer og gøre det rigtigt første gang, men øvelse gør mester. Find et roligt område, hvor du kan øve dig uden at genere nogen.

 • Start med at have trailer og bil lige efter hinanden
 • Drej til den modsatte side af der hvor du vil have traileren hen
 • Hold en ikke alt for stor vinkel til traileren
 • Ret op når traileren er på rette vej, og få bilen til at følge med>
 • Går det galt, kør frem og prøv igen

Du kan se en video for at lære at bakke med din trailer eller campingvogn. Se den her:

Når du bruger autobutler.dk til at indhente tilbud fra autoværksteder, kan du i ro og mag sammenligne tilbud, og vælge det værksted du synes er bedst.
Masser af glade bilejere har fået lavet anhængertræk via autobutler.dk

Gns. rating: 4.6 ud af 5, baseret på 776 bedømmelser .

4 dage siden. Ford Fiesta - 2006
Besparelse: DKK 1.080,00
“Rar, venlig og hurtig behandling“
Få 3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder på Service eller eftermontering af anhængertræk
10 dage siden. Toyota Avensis - 2011
Besparelse: DKK 2.519,00
“Pænt og godt arbejde, montering at synsfrit træk.“
Få 3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder på Service eller eftermontering af anhængertræk
18 dage siden. Skoda Octavia - 2013
Besparelse: DKK 560,00
“Super service, Alt virkede prof. Pris som aftalt “
Få 3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder på Service eller eftermontering af anhængertræk
17 dage siden. Kia Ceed - 2007
Besparelse: DKK 544,00
“God og reel service.“
Få 3 gratis tilbud fra lokale kvalitetsværksteder på Service eller eftermontering af anhængertræk