Unge sparer på bilreparationerne

Skrevet af Autobutler.dk d. 30. januar 2013, 16.01

Især de unge mellem 18 og 29 år er ikke bange for at få olie på fingrene, hvis bilen skal repareres eller vedligeholdes. I en undersøgelse lavet af YouGov i samarbejde med BilBasen fortæller 20 % af de unge, at de selv reparerer bilen. Til sammenligning er det tal kun 12 % hos den samlede mængde adspurgte i undersøgelsen.

Også på værkstedsportalen autobutler.dk mærker man de unges spareiver. Mange af de bilejere, der kaster sig ud i den moderne måde at få tilbud på værkstederne på, det vil sige at bruge en online værkstedsportal som autobutler.dk, sparer typisk 20-40 pct. i forhold til at ringe rundt.

»Bilen som forbrugsgode er en enorm udgiftspost. For unge, som enten er under uddannelse, eller lige er begyndt på deres første job, kan det være vanskeligt at få budgettet til at række, når motoren skal laves, eller koblingen skal skiftes ud. Derfor kan de unge jo spare en del ved at tage sagen i egen hånd og fikse bilen,« siger administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Samme undersøgelse viser samstemmende, at de unge bruger færrest penge på service af bilen. 21 % fortæller, at de kun bruger mellem 1-2.000 kr. om året på service. For gennemsnittet er det kun 9 % af de adspurgte, der sparer i sådan en grad.

»De her tal støtter netop op om, at en del unge udfører service på bilen selv, eller får den fornødne assistance fra en bekendt, der har forstand på biler,« mener Morten Heuing.

De billigste biler

Selvom tendensen er, at unge køber nye minibiler, viser undersøgelsen, at 23 % ikke bruger mere end 20-50.000 kr. på at købe bil. Det er næsten dobbelt så mange, som den samlede mængde adspurgte.

»Mange 18-29 årige er jo førstegangskøbere. De er ofte et sted i deres liv, hvor mulighederne for bilkøb er begrænsede, og man skal jo starte et sted. Netop af den grund ser vi, at en stor del af de unge køber biler til under 100.000 kr.,« slutter Morten Heuing.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, i august/september 2012.

  • Reparerer selv bilen (unge): 20 %
  • Reparerer selv bilen (hele basen): 12 %
  • Bruger 1-1.999 kr. på service af bilen (unge): 21 %
  • Bruger 1-1.999 kr på service af bilen (hele basen): 9 %
  • Seneste indkøbte bil kostede mellem 20-50.000 kr. (unge): 23 %
  • Seneste indkøbte bil kostede mellem 20-50.000 kr. (hele basen):14 %

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Citroen C3 – 2006
Skovvejs Auto - AutoPartner
9400 Nørresundby
Skoda Fabia – 2007
Zerahn Auto A/S - AutoPartner i Hvidovre
2650 Hvidovre
Citroën 2.0 16V – 2009
Helt ok,alt var som det skulle være
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Citroen C3 – 2006
Skovvejs Auto - AutoPartner
9400 Nørresundby
Opret en opgave nu