For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Unge sparer på bilreparationerne

Især de unge mellem 18 og 29 år er ikke bange for at få olie på fingrene, hvis bilen skal repareres eller vedligeholdes. I en undersøgelse lavet af YouGov i samarbejde med BilBasen fortæller 20 % af de unge, at de selv reparerer bilen. Til sammenligning er det tal kun 12 % hos den samlede mængde adspurgte i undersøgelsen.

Også på værkstedsportalen Autobutler mærker man de unges spareiver. Mange af de bilejere, der kaster sig ud i den moderne måde at få tilbud på værkstederne på, det vil sige at bruge en online værkstedsportal som Autobutler, sparer typisk 20-40 pct. i forhold til at ringe rundt.

»Bilen som forbrugsgode er en enorm udgiftspost. For unge, som enten er under uddannelse, eller lige er begyndt på deres første job, kan det være vanskeligt at få budgettet til at række, når motoren skal laves, eller koblingen skal skiftes ud. Derfor kan de unge jo spare en del ved at tage sagen i egen hånd og fikse bilen,« siger administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo, Morten Heuing.

Få 3 tilbud på reparation

Samme undersøgelse viser samstemmende, at de unge bruger færrest penge på serviceeftersyn af bilen. 21 % fortæller, at de kun bruger mellem 1-2.000 kr. om året på service. For gennemsnittet er det kun 9 % af de adspurgte, der sparer i sådan en grad.

»De her tal støtter netop op om, at en del unge udfører service på bilen selv, eller får den fornødne assistance fra en bekendt, der har forstand på biler,« mener Morten Heuing.

De billigste biler

Selvom tendensen er, at unge køber nye minibiler, viser undersøgelsen, at 23 % ikke bruger mere end 20-50.000 kr. på at købe bil. Det er næsten dobbelt så mange, som den samlede mængde adspurgte.

»Mange 18-29 årige er jo førstegangskøbere. De er ofte et sted i deres liv, hvor mulighederne for bilkøb er begrænsede, og man skal jo starte et sted. Netop af den grund ser vi, at en stor del af de unge køber biler til under 100.000 kr.,« slutter Morten Heuing.

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.017 CAWI-interview med danske bilejere i alderen 18-74 år, i august/september 2012.

  • Reparerer selv bilen (unge): 20 %
  • Reparerer selv bilen (hele basen): 12 %
  • Bruger 1-1.999 kr. på service af bilen (unge): 21 %
  • Bruger 1-1.999 kr på service af bilen (hele basen): 9 %
  • Seneste indkøbte bil kostede mellem 20-50.000 kr. (unge): 23 %
  • Seneste indkøbte bil kostede mellem 20-50.000 kr. (hele basen):14 %

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 2 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11817 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer