For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Spar halvdelen på værkstedsregningen

Der kan i bedste fald hentes besparelser på over 50 procent ved at indhente tilbud og vælge det billigste bilværksted.

Find et værksted, hvor du sparer penge

Der kan stadig hentes en solid besparelse på at indhente forskellige tilbud på at få sin bil serviceret eller repareret. Den ene mulighed er at tage et greb om telefonen og ringe rundt, den anden er at tilmelde sig et system på nettet som Autobutler, hvor man kan lægge sin opgave i udbud.

Nu har Autobutler trukket nogle aktuelle priser ud på de mest udbudte og klart definerede opgaver, som priserne kan sammenlignes på. Og der er mere end 50 procent i forskel på dyreste og billigste regning på den samme serviceopgave eller reparation, viser tallene. Selv inden for den samme landsdel, selv om der i de fleste tilfælde skal køres et stykke for at få besparelsen.

»Generelt kan man konkludere, at priserne varierer utrolig meget fra bil til bil og fra opgave til opgave. På generiske opgaver som f.eks. skift af tandrem og vandpumpe varierer priserne væsentligt. Denne opgave koster f. eks. 3.982 kroner i Fredensborg og 7.080 kroner i Ballerup på en Audi A4 konkluderer Peter Michael Oxholm Zigler, partner i Autobutler.

Et andet eksempel er serviceeftersyn efter 30.000 kilometer på en Kia Seed fra 2010, der koster 1.625 kroner i Silkeborg og 3.805 kroner i Kolding. Som udgangspunkt findes der ikke listepriser på tværs af værksteder på reparationer og serviceeftersyn. Dermed er det helt individuelle faktorer som timepriserne på værkstederne, indkøbsprisen og kvaliteten på delene, samt ikke mindst avancen på de reservedele, der bruges til bilen.

Mens der ikke er et helt entydigt mønster i priserne – heller ikke mellem autoriserede værksteder og såkaldte frie værksteder – så er der alligevel en overordnet tendens.

»Overordnet gælder det, at de autoriserede værksteder opererer med højere priser end de frie værksteder, og jo længere man er villig til at køre, desto billigere bliver det,« konkludere Peter Michael Oxholm Zigler.

FDM's juridiske chef Per Alkestrup anbefaler også at indhente flere tilbud på opgaver på den firehjulede:

»Det er en god ide at indhente forskellige tilbud på opgaver på bilen. Og så er det jo op til en selv, om man vil bruge en tjeneste som Autobutler, eller om man vil ringe selv,« siger han.

FDM har ikke set dokumenterede forskelle i kvaliteten af arbejdet fra de såkaldte frie værksteder til autoriserede værksteder. Men Per Alkenstrup gør opmærksom på, at begrebet “frit værksted” dækker over alt fra store kæder, der sender deres medarbejdere på efteruddannelse og så videre, til små enmandsbetjente værksteder. Og han påpeger, at systemer som Autobutler er mest egnede til klart definerede opgaver på bilen frem for udefinerbare problemer med »en lampe, der lyser i instrumentpanelet, eller at motoren siger en mærkelig lyd.«

Få 3 tilbud på reparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 2 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11817 anmeldelser

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer