Spar halvdelen på værkstedsregningen

Skrevet af Autobutler.dk d. 6. september 2011, 15.47

Der kan i bedste fald hentes besparelser på over 50 procent ved at indhente tilbud og vælge det billigste bilværksted.

Find et værksted, hvor du sparer penge

Der kan stadig hentes en solid besparelse på at indhente forskellige tilbud på at få sin bil serviceret eller repareret. Den ene mulighed er at tage et greb om telefonen og ringe rundt, den anden er at tilmelde sig et system på nettet som Autobutler.dk, hvor man kan lægge sin opgave i udbud.

Nu har Autobutler trukket nogle aktuelle priser ud på de mest udbudte og klart definerede opgaver, som priserne kan sammenlignes på. Og der er mere end 50 procent i forskel på dyreste og billigste regning på den samme serviceopgave eller reparation, viser tallene. Selv inden for den samme landsdel, selv om der i de fleste tilfælde skal køres et stykke for at få besparelsen.

»Generelt kan man konkludere, at priserne varierer utrolig meget fra bil til bil og fra opgave til opgave. På generiske opgaver som f. eks. skift af tandrem og vandpumpe varierer priserne væsentligt. Denne opgave koster f. eks. 3.982 kroner i Fredensborg og 7.080 kroner i Ballerup på en Audi A4,« konkluderer Peter Michael Oxholm Zigler, partner i Autobutler.

Et andet eksempel er serviceeftersyn efter 30.000 kilometer på en Kia Seed fra 2010, der koster 1.625 kroner i Silkeborg og 3.805 kroner i Kolding. Som udgangspunkt findes der ikke listepriser på tværs af værksteder på reparationer og serviceeftersyn. Dermed er det helt individuelle faktorer som timepriserne på værkstederne, indkøbsprisen og kvaliteten på delene, samt ikke mindst avancen på de reservedele, der bruges til bilen.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Mens der ikke er et helt entydigt mønster i priserne – heller ikke mellem autoriserede værksteder og såkaldte frie værksteder – så er der alligevel en overordnet tendens.

»Overordnet gælder det, at de autoriserede værksteder opererer med højere priser end de frie værksteder, og jo længere man er villig til at køre, desto billigere bliver det,« konkludere Peter Michael Oxholm Zigler.

FDMs juridiske chef Per Alkestrup anbefaler også at indhente flere tilbud på opgaver på den firehjulede:

»Det er en god ide at indhente forskellige tilbud på opgaver på bilen. Og så er det jo op til en selv, om man vil bruge en tjeneste som Autobutler, eller om man vil ringe selv,« siger han.

FDM har ikke set dokumenterede forskelle i kvaliteten af arbejdet fra de såkaldte frie værksteder til autoriserede værksteder. Men Per Alkenstrup gør opmærksom på, at begrebet “frit værksted” dækker over alt fra store kæder, der sender deres medarbejdere på efteruddannelse og så videre, til små enmandsbetjente værksteder. Og han påpeger, at systemer som Autobutler er mest egnede til klart definerede opgaver på bilen frem for udefinerbare problemer med »en lampe, der lyser i instrumentpanelet, eller at motoren siger en mærkelig lyd.«

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opel Astra – 2008
Hurtig og kompetent værksted.
3H Automotive A/S
2860 Søborg
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu